De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Talentenmonitor, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Talentenmonitor, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden."— Transcript van de presentatie:

1 Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Talentenmonitor, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden van het instrument: van inloggen tot het komen tot input voor een gericht ontwikkelplan. Voor het laten zien van de promotiefilm en de demo zijn een internetverbinding en luidsprekers noodzakelijk. In de notitiepagina’s bij de dia’s vind je aanvullende informatie en instructies, die je helpen bij de presentatie. De teksten in rood in deze presentatie moet je zelf invullen. We adviseren voor de presentatie (inclusief demo en promotiefilm) en het beantwoorden van vragen circa een half uur uit te trekken.

2 Talentenmonitor van FLOW WEP
Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties Je kunt hier evt ook je naam en datum waarop je de presentatie geeft weergeven

3 Ontwikkeling en inzet van talent
Wat doe je op dit moment aan ontwikkeling van je medewerkers, zowel voor de korte als de lange termijn? Deze sheet is bedoeld als een soort ‘opwarmer’ om in contact te komen met de groep.

4 Inhoud FLOW en FLOW WEP Talentenmonitor Gebruik en toepassing Vervolg
Hier leg je kort uit wat het doel is van de bijeenkomst: Leidinggevenden informeren over de Talentenmonitor Aangeven wat de Talentenmonitor oplevert voor de leidinggevende en welke rol zij vervullen Vragen beantwoorden

5 Flow en FLOW WEP

6 Wat is FLOW en FLOW WEP Het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties is het scholings- en ontwikkelingsfonds voor alle wooncorporaties in Nederland Het Woondiensten Employability Portal is ontwikkeld door FLOW voor alle wooncorporaties Bedoeld om doorstroom van personeel te bevorderen en loopbaanontwikkeling te faciliteren Een instrument voor werknemers: Loopbaanwijzer Twee instrumenten voor werkgevers: Strategisch Ontwikkelingsplan en Talentenmonitor Relevante achtergrondinformatie (om actief te delen of te gebruiken als er vragen over komen): Alle werknemers en werkgevers leveren een (financiële) bijdrage aan FLOW : 0,075 procent wordt ingehouden op het loon van de werknemers, 0,075 procent komt voor rekening van de werkgevers, de corporaties zelf. De doorstroom binnen de branche is laag: gemiddeld 1,7%. Tip: vraag na (bij P&O) hoe dat binnen jouw corporatie is. Vraag vooraf (bij P&O) na of de werkgeversinstrumenten worden gebruikt binnen jouw corporatie.

7 talentenmonitor

8 Doel Talentenmonitor Inschatting van huidig functioneren en toekomstig potentieel van medewerkers, als basis voor Gerichte actie op verdere ontwikkeling en mobiliteit (individueel) Optimale inzet en ontwikkeling van de talenten van de populatie, nu en in de toekomst (organisatorisch) Bovendien inschatting van: mobiliteitsbereidheid ontwikkelrichting vertrekrisico

9 Demo Talentenmonitor De demo geeft (potentiële) gebruikers een eerste indruk van de Talentenmonitor, hoe je het gebruikt en wat je het je oplevert. Om de demo te laten zien, klik je op de afbeelding. Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar FLOW WEP: druk daar nogmaals op het Play teken om de demo af te spelen. NB: Dit werkt alleen als de presentatie op ‘diavoorstelling’ staat. De demo duurt ca. 3 minuten.

10 Reacties van gebruikers
Vraagt dat je bewust nadenkt over de talenten van medewerkers en maakt het beeld dat je hebt van een medewerker expliciet Maakt resultaten bespreekbaar binnen het management en geeft overzicht over afdelingen heen Levert bruikbare uitkomsten en zet aan tot – soms verrassende – actie (bijvoorbeeld functieruil) * Voor de werkgeversinstrumenten hebben zich bijna 875 gebruikers geregistreerd (juli 2016) Reacties zijn gebaseerd op verschillende onderzoeken onder gebruikers van de Talentenmonitor. Onder Praktijkervaringen vind je nog meer ervaringsverhalen van collega’s van diverse corporaties.

11 Gebruik en toepassing

12 Tussen beoordeling en POP
Talentenmonitor is een logische tussenstap tussen het moment van beoordeling en het opstellen van het persoonlijk ontwikkelplan.

13 Voorbeeld

14 Stap 1: invullen Talentenmonitor
Elke leidinggevende registreert zich voor het werkgeversportaal van FLOW WEP en vult de Talentenmonitor in voor de eigen afdeling 5 Scores Opmerkingen Acties Reken op 5-10 minuten per ingevulde medewerker

15 Stap 2: bespreken uitkomsten
Circa 5-10 minuten per besproken medewerker

16 Stap 3: follow up Communicatie:
Communiceer de uitkomsten aan de betreffende medewerker om ontwikkelacties mogelijk te maken Communiceer niet zozeer de exacte score, als wel het beeld dat het management heeft over ontwikkeling en loopbaan van de medewerker Het kan van toegevoegde waarde zijn om ook de medewerker te vragen zichzelf te scoren Ontwikkelacties: Opleiding en training Feedback en begeleiding Loopbaanmaatregelen

17 Rol P&O Importeren van afdelingen, functies en medewerkers
Instrueren en ondersteunen van leidinggevenden Genereren van rapportages over afdelingen heen* Begeleiden van de MT-besprekingen Adviseren over ontwikkelacties * Leidinggevenden zien alleen de eigen afdeling(en)

18 vervolg

19 Aan de slag met de Talentenmonitor?
Ben je geïnteresseerd in de Talentenmonitor? Wat heeft je interesse gewekt? Wil je ook daadwerkelijk aan de slag met de Talentenmonitor? Wat zie je als belangrijkste toegevoegde waarde?

20 Informatie over Talentenmonitor
Meer informatie over de Talentenmonitor of het gebruik: Kan-ik-u-helpenbox: helpfunctie op vrijwel elke pagina. Pop-up als je klikt op vraagteken Vraag en antwoord (op elke pagina in het menu aan de rechterkant): antwoorden op vaak gestelde vragen. Gebruikers kunnen alle vragen bekijken en eenvoudig zoeken op trefwoord. Als het antwoord er niet bij staat kunnen ze contact opnemen met de servicedesk. Praktijkervaringen (in het menu aan de rechterkant): ervaringen van collega’s van diverse corporaties met de Talentenmonitor FLOW WEP Infobrief: verspreid via P&O

21 Vragen

22 Afsluiten


Download ppt "Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Talentenmonitor, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden."

Verwante presentaties


Ads door Google