De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in

Verwante presentaties


Presentatie over: "De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in"— Transcript van de presentatie:

1 De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in
ontwikkeling blijven (een leven lang leren) Eigenaarschap en regie Een systeem op basis van wederkerigheid Ruimte voor collegiale consultatie Taakbeleid geïntegreerd in MOOI (Basis en Plus)

2 Klok MOOI faciliteert medewerkers in hun ontwikkeling door middel van een automatische klok waarin de gesprekkencyclus wordt doorlopen. Wanneer een actie voltooid is, wordt deze automatisch afgevinkt in de klok. De minimale basisacties in de klok en de volgorde daarvan zijn vastgesteld en vastgezet op grond van hetgeen verplicht is gesteld in het kader van de CAO onderwijs én wat nodig is vanuit het begrip duurzame inzetbaarheid met de drie pijlers gezondheid, scholing en mobiliteit. De acties zijn op een interactieve wijze met elkaar verbonden waardoor er onderling wordt uitgewisseld, gevoed en aangevuld met als doel de noodzakelijke acties tot een minimum te beperken. Het digitaal werken maakt dat de gesprekkencyclus effectief wordt doorlopen, daar gesprekken direct plaats kunnen vinden waardoor de feedback effectiever is.

3 Delen Binnen het systeem van MOOI wordt het samenwerken met en het zich open stellen voor collega’s gestimuleerd. Medewerkers kunnen zelf rechten vrijgeven wie inzage krijgt in zijn bekwaamheidsdossier zowel op deel- als op hoofdniveau, met als doel om privacy en rechtspositionele belangen juridisch te waarborgen. De rode draad hierin is het stimuleren van collegiale consultatie. Te allen tijde is de leidinggevende de primus inter pares in de competentieontwikkelingscyclus, deze kan dus alles zien en monitoren.

4 Onderzoeken De klok oftewel de cyclus start, afhankelijk van het systeempakket, met het onderzoek voor de medewerkers. Nadat deze is gemaakt krijgt men door middel van een uitgebreid rapport te zien hoe bij de verschillende competenties wordt gescoord, waarbij de competenties verdeeld zijn in deelgebieden. Er kan zowel een beknopte als uitgebreidere rapportage gegenereerd worden. De uitgebreide rapportage geeft aanbevelingen die niet alleen (be)schouwen, maar medewerkers ook op weg helpt om doelen te stellen en te concretiseren. Er kan tevens een teamanalyse worden gemaakt. Deze analyse laat een mooi overzicht zien hoe het team heeft gescoord op het onderzoek. Dit kan zowel op competentie-niveau alsook op het niveau van de deelgebieden. Hiermee wordt inzicht in de scores verkregen. Men kan benchmarken met de andere scholen van het eigen bestuur en met andere scholen in het land.

5 Observatie MOOI heeft een observatieformulier met vastgestelde en zelf aan te vullen indicatoren/items. De leidinggevende kan de leerkracht observeren, of leerkrachten elkaar onderling (collegiale consultatie). Men kan een observatie ‘invullen’ (u doet de observatie zelf) of er een ‘aanvragen’ (u laat u observeren). Het observeren heeft als doel inzicht te krijgen in het functioneren van de werknemer en waar nodig afspraken te maken voor verdere ontwikkeling. De observatielijst kan door de observator worden samengesteld of door de persoon die de observatie aanvraagt. Ook is het mogelijk om verschillende observaties aan te vinken en daarmee te laten samenvoegen in één formulier. Onder andere biedt MOOI: De Observatielijst Leerkracht PO Observatielijsten Startbekwaam, Basisbekwaam en Vakbekaam Flitsbezoek

6 Evaluatie Het functionerings- en voortgangsgesprek zijn cyclische gesprekken tussen een medewerker en diens leidinggevende met als doel het functioneren en de onderlinge samenwerking tegen het licht te houden en waar nodig tot verbeterafspraken te komen. Dit gesprek is tweezijdig, wat maakt dat deze door zowel de medewerker als door de leidinggevende voorbereid dient te worden. De gezamenlijke verantwoordelijkheid, vrij van wederzijdse beïnvloeding, is vormgegeven door afzonderlijk van elkaar het formulier samen te stellen binnen MOOI. Onder ‘Evaluatie’ vindt men ook het beoordelingsformulier, bestaande uit vastgestelde en zelf aan te vullen indicatoren, gekoppeld aan de competenties en deelgebieden, met daarbij afspraken- en evaluatievelden om hetgeen is afgesproken vast te leggen en te monitoren.

7 Bibliotheek Het systeem bevat een bibliotheek bestaande een aantal apps waarbij ook ruimte is voor een app met een eigen academie. Binnen deze apps vindt men e-learning modules en andere documenten waaronder artikelen en video’s. Medewerkers kunnen de e-learning modules direct vanuit de bibliotheek volgen en toetsen en/of artikelen lezen. Deze kan men vervolgens toevoegen aan de studiebelastingsuren (SBU). Ook kan men eigen items toevoegen (documenten, links naar websites en video’s) ter bewaring of om iets te delen met collega’s op schoolniveau. Documenten die men later wil lezen, kunnen worden toegevoegd aan een leeslijst.

8 Geïntegreerd in MOOI (Basis en Plus)
Taakbeleid Het programma Taskkey is een middel om uw taakbeleid digitaal te organiseren. Taskkey berekent de uren van medewerkers, om daarmee de taken in kunnen plannen. Als basis hiervoor zijn de eisen van de CAO gebruikt. Per medewerker een overzicht (urenberekening) Jaartaken overzicht Jaarrooster Geïntegreerd in MOOI (Basis en Plus)

9


Download ppt "De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in"

Verwante presentaties


Ads door Google