Concreet aan de slag met coreset ICF 1. Indiceringsinstrument obv ICF Hoe is het indiceringsinstrument opgebouwd? 43 categorieën Elke categorie is voorzien.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Natuurlijk, een netwerkcoach! Mezzo TRAINING VRIJWILLIGER ALS NETWERKCOACH 2010.
Advertisements

Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Onze kernwaarden.
7 veranderingslessen Verandering creëert ongemak
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Netwerk GGZ Kempen - GTB/VDAB
De nieuwe werkelijkheid
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Minderhedenforum Weet wat je SAMEN wil. Inleiding 1.Het allochtoon middenveld 2.De ‘federaties’ 3.Het Minderhedenforum 4.Interculturele Rol?
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
INFOSHOP 7 Dienstverleningscharters bij de Vlaamse overheid
Initiatief Bijstellen Analyse Evaluatie Probleemstelling Netwerken
Observeren en rapporteren
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Media en Creativiteit 2 Jaar 1 – Periode 2 Les 2 Identiteit
Oplossingsgericht coachen voor Studieloopbaanbegeleiding
SAMEN AAN ZET Gedeeld leiderschap.
Focus op vakmanschap standaardmodellen in SPBS. Terugdringen VSV Verkorten en intensiveren van opleidingen Nieuwe kwalificatiestructuur Urennorm Focus.
Iedere jongere op de juiste plek. Nieuwe ontwikkelingen Veranderingen in het vmbo o.a. Verscherpen exameneisen invoering passend onderwijs MBO: Focus.
Doorstroomtraject art. 60
Kernprocessen van de Act methodiek
Congres Appreciative Inquiry
Pass’t Montessorionderwijs ?
Een theoretische verkenning
Informatiesessie Ateliers voor het Actief Zoeken naar Werk (AAZW) Projectoproep
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Ken je kracht…Deel je kracht…
Visie & Strategie.
Aanvullende subsidiëring gecombineerd onderwijs Wie zijn wij Volwassenenonderwijs Kisp Schaalvergroting centra in Oost-Vlaanderen cvo Kisp.
Project Proceshuis Road show
Visie & Strategie.
HET BIJSTANDSTEAM Thuisloosheid beantwoorden met outreaching.
Welkom bij Netwerken voor je loopbaan
6 stappen in Risico management
Workshop evalueren Dcp
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
Provinciale toelichtingsvergadering Jobkanaal. Agenda 1. Inleiding 2. Inhoudelijke verfijningen 3. Technische aspecten 4. Gezamenlijke onderrichtingen.
Coaching week Rotterdam Academy.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek 7 MadeleineMeurs
onderzoeksvraag Soorten onderzoeksvragen Exploratieve onderzoeksvraag
Praktijkervaring en reflectie
Plancyclus, les 2 Actualiteit
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Rotterdam, 00 januari 2007 Kijken naar kinderen Bijeenkomst 3 kwartaal 3.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
CONCEPT CHECKS & FAST FEEDBACK
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
stap 6: Unieke toegevoegde waarde bepalen
ICF gegevens-set ‘werk’ HOE KWAM DEZE VDAB-GEGEVENS-SET TOT STAND?
DERDE AANVRAAGTERMIJN SECTORPLANNEN Actieteam crisisbestrijding Stichting van de Arbeid
Limburg 23 maart 2016 Boy Gerrits Arjan Kloosterboer Peter Bakker Theo Weusten André Plat Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO)
 Als antwoord op een groeiende wachtlijst..  Verschuiving naar RTJH: Hulpverlening verantwoordelijk voor een adequaat en efficiënt wachtbeheer;  Hulpverlening.
Brainstorming Rogier van der Linde, WAT & WAAROM BRAINSTORMEN 2 Genereren van ideeën of oplossingen voor één of meerdere problemen waar je normaal.
Ondersteuning signalering kindermishandeling en implementatie kindcheck middels een NHGDoc alert. AchtergrondNHGDoc ONDERZOEKSVRAAG: Welke oudersignalen.
Eergerelateerd geweld Jale Simsek Training Eergerelateerd Geweld.
ROL VAN DE BOEKHOUDER, ACCOUNTANT, … BIJ BEDRIJFSOPVOLGING & -OVERDRACHT Hilde Gaublomme Week van de bedrijfsoverdracht 2016.
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Feedback op professioneel gedrag. De normaalste zaak van de wereld.
De eerste les Goedgekeurd door CKO
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
OPweg Innovatief project
Energiek Dorpen Poperinge
Coaching.
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
WELKOM.
De eerste les Goedgekeurd door CKO
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

Concreet aan de slag met coreset ICF 1

Indiceringsinstrument obv ICF Hoe is het indiceringsinstrument opgebouwd? 43 categorieën Elke categorie is voorzien van een operationele definitie en een aantal gedragsindicatoren 2

Indiceringsinstrument obv ICF 3

1. Lees zorgvuldig de definitie en gedragsindicatoren wanneer je wegschrijft. Plaats deze samen met de beschikbare informatie op de weegtyperingen maak op basis van dit totaalpakket een inschaling. Heb je onvoldoende informatie, ga dan op zoek naar deze informatie door contact op te nemen met de klant en/of zijn omgeving (vrienden, familie, hulpverleners, …) 4 Richtlijnen

5 2. Beoordeel steeds het actuele functioneren. Beoordeel het functioneren op het moment van de afname, de focus ligt op het hier en nu. Informatie uit het verleden kan je meenemen, indien dit het huidige functioneren nog beïnvloedt. 3. Vertrek van observaties, vermijd interpretaties Bij het inschalen baseer je je op observaties. Wees je ervan bewust dat je, als automatisme, snel vervalt in interpretaties. Richtlijnen

4. Vertrek van het dagdagelijkse leven van personen De begeleiding vanuit de werkwinkel is gericht op tewerkstelling. Om bij werkzoekenden de vertaalslag te maken naar deze werksituatie vertrek je vanuit ervaringen van mensen in hun dagdagelijkse leven. Het referentiekader is dan ook deze brede context, waar werk wel een essentieel onderdeel van is. Bij een aantal categorieën wordt in de gedragsindicatoren duidelijk dat dit over een zuivere werksituatie gaat. Hier wordt het referentiekader dan ook smaller. 6 Richtlijnen

Vertrouwelijk luik VDAB 7 Via ICF het volledige profiel van de persoon in kaart brengen. In een afgeschermd systeem van de persoon zijn VDAB dossier. Er is enkel toegang tot dit luik door de effectieve begeleider op dat moment.

ICF in begeleiding 8 Het profiel van de klant zo goed mogelijk in kaart brengen via mogelijke tools: -Informatie klant ( Klantenversie ICF) -Informatie begeleidingsnetwerk (leidraad voor een warme overdracht ) -Informatie werkgevers/stageplaatsen (360° Feedback)

ICF in begeleiding 9 Vanuit het opgemaakt ICF profiel: -de mogelijke verbanden detecteren; -doelstellingen in de begeleiding bepalen; -overgaan tot actie.

Meerwaarde voor trajectbegeleider & klant 10 -Totaalbeeld -Andere blik zorgt voor andere inzichten -Iedereen heeft expertise -Iedereen kan op dezelfde manier kijken

Iedereen samen! 11