Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doelloze dingen!!  Je bent vast wel ooit iets doelloos tegen gekomen? Daarover hebben wij dus een mooie presetatie over gemaakt!!
Advertisements

Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitslag enquête over online pesten
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Opkomen voor jezelf.
Home Actueel Spaardetails Vrienden
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Jos Presenteert K laagzang van een Gepensioneerde Man...
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Dr. Albertus Risaeusschool
Advent Week 1.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Kindermoment.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Vrouw vs. man -.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Een blondine ging naar een
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Meneertje Blij en Somber
Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent.... Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent...
HEY PSSSST Een powerpoint van De Kale.
Rattery Gismo Presenteert: Het I-nest Druk op F5 om de voorstelling te beginnen en klik gewoon met de muis om naar de volgende dia te gaan.
VSO Kennedy school LC 2013.
Wie is de baas?.
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
JUNIOR Mijn vriend.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Onder, boven, voor en achter
Een dag uit het leven van Jugat
De dag uit het leven van Maria Elena
Interpreteren van data
Hé Pssst Lidia.
Rekenen groep 4.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Binnenkort is het vakantie !! Je zal me toch niet achterlaten hé ???
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Klaaglied van een gepensioneerde man
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Marloes Waterschoot Klas 3D
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
LIEFSTE PAPA.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
HEY PSSSST.....
‘Mixed up piles’.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Transationele analyse (aka TA) Rotterdam, 26 augustus 2011.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Domein Verhoudingen 11 Rente van spaartegoeden 2 Rente van spaartegoeden Als je geld op een spaarbankrekening stort en voor langere tijd laat staan,
1.7 Iedereen is bezig Samengestelde zinnen. Opa heeft alles wat zijn hartje begeert. Opa wil graag een hut hebben. Kun je hier één zin van maken?
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Transcript van de presentatie:

Werk aan de winkel

Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat onzin. Nu wil ik zelf een bankrekening openen. Kan dat? (17 jaar)

Bepalen waar je woont Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon nu doordeweeks bij mama en in het weekend bij papa, maar er is bij papa niets te doen. Ik moet de hele zaterdag mijn huiswerk maken terwijl ik het dan allang af heb, en er wonen helemaal geen vriendjes in de buurt om mee te spelen. Papa wil ook niets leuks met mij doen. Ik zou liever iets vaker bij mama zijn, dus om het weekend ofzo. Wat kan ik hieraan doen? (13 jaar).

Ondertoezichtstelling Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Mijn moeder wordt snel boos en is vaak verdrietig. Soms is ze zo overstuur dat ze geen tijd heeft om voor mij te koken. Ik heb het aan mijn gymjuf verteld. Zij zei dat er misschien een ondertoezichtstelling komt. Wat betekent dat? (11 jaar)

Naar Oma Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Mijn moeder zegt dat ik niet meer bij oma op visite mag, omdat ze boos is op oma. Ik wil wel graag naar oma toe, dus ik ga stiekem. Maar als ze er achter komt, mag ik al helemaal niet meer! Wat kan ik doen? Mag mijn moeder dit wel verbieden?

Loon bijbaantje Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Ik heb een krantenwijk en ik bezorg altijd netjes de kranten. In mijn contract staat dat als ik niet werk, ik ook geen geld krijg. Ik dacht: dat is logisch. Maar nu zegt mijn baas ineens dat ik een hele bundel kranten niet heb bezorgd en hij dus over de afgelopen maand geen salaris betaalt aan mij! Terwijl ik steeds alles netjes heb bezorgd! Wat kan ik doen zodat ik toch mijn geld krijg?

Zakgeld Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel vriendjes van mij krijgen zakgeld. Ik krijg van mijn ouders helemaal niks! Op hoeveel zakgeld van mijn ouders heb ik eigenlijk recht?