Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend 10-12 uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: 12.45 uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een wereld vol avontuur
Advertisements

aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
Algemene ledenvergadering
1e Hilversumsche Groep Kaderweekend 29 / 30 november 2003 Verkenners Scouting Hilfertheem Hilversum.
Ouderavond Verkenners 27 september Agenda Voorstellen leiding Voorstellen ouders Over onze groep Scouting Boxtel Contributie Visie Activiteitengebieden.
Scouting Academy.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Ontdek Scouting!.
Mijn spreekbeurt gaat over
Hoe up-to-date is jouw Scoutinggroep?
Voorjaar 2011Algemene Vergadering1 VOORJAARS-AV 2011 Feestelijke jubileumviering Verslagen, rapportages en voorstellen Workshops.
Europascouts Nederland
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Welkom in Hotsjietonia. Onderwerpen Vernieuwd spelaanbod Spelvisie SCOUTS Doorlopende leerlijn Activiteitengebieden Het dorp Hotsjietonia De themafiguren.
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Programma Groepsontwikkeling Naam groep Datum presentatie.
Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Algemene ledenvergadering februari Agenda 1.Opening en mededelingen 2.Verslag van de algemene ledenvergadering op 11 februari Jaarverslagen:
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Vergadertechnieken. Uit welke vaste onderdelen bestaat een vergadering? Vooraf weet iedereen wanneer en waar de vergadering plaatsvindt.Vooraf weet iedereen.
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Projectgroep deskundigheidsbevordering Meerjarenbeleid Kerndoel 5.2. Het ontwikkelen van een nieuw systeem van deskundigheidsbevordering, dat uitgaat.
30 november 2009 L.A.C. “Frisia 1883” Ledenvergadering LAC ‘Frisia 1883’ Maandag 1 december 2014.
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
L ANDELIJKE R AAD DEC Workshop meisjes en vrouwen binnen SN.
Landelijke raad Landelijke raad controleert het Landelijk bestuur Landelijke raad bepaalt het beleid van scouting in de komende jaren Lid landelijke raad.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Presentatie regio agenda LR Landelijke raad 11 december 2010.
Voortgangsrapportage Vitaal Leudal September – Oktober 2014 Tbv commissie Bestuur en Middelen oktober 2014.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Informatie over deze presentatie Deze presentatie is een toelichting op de belangrijkste onderwerpen voor de landelijke raad van 13 december Op verzoek.
Landelijke raad 18 juni 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
WELKOM!. Introductie Wie ben ik? Wie zijn jullie? Wat gaan we doen vandaag? “Stand van zaken”
Brainstorm woensdag 10 september 2014 Wat verwacht de moderne WaterScout? Alexander Haccou.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
RAT Roverscouts Activiteiten Team Wij 1.Je hebt het dagelijks bestuur. Voorzitter, secretaris, penningmeester en contactpersoon landelijke.
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Van harte WELKOM op INDABA
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Projectopzet #Scouting2025
Landelijke raad 10 december 2016
‘Ontwikkelen doen we samen’
Introductieavond voor bestuursleden
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
Landelijke raad 9 december 2017
Landelijke raad 12 December 2015
Activiteiten 2013, gericht op de uitvoering van het
Welkom Op de 91e landelijke raad.
Onderzoek Scouting in de praktijk
Mijn spreekbeurt gaat over
Toekomstvisie Scouting Nederland
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 8 December 2018
Bemiddelingscommissie
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Mijn spreekbeurt gaat over
Transcript van de presentatie:

Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte Verslag vorige LR (vooraf schriftelijk bij vragen en antwoorden) Benoemingen geschillen cie en cie van beroep Voortgangsrapportage 2010 Rapportages activiteiten, bestuur en LSC 2009 Regio’s informeren regio’s Financiën Plusscouts Huishoudelijk reglement Planning LR in 2011: 11 juni en 10 december Rondvraag en sluiting

Discussieochtend (1) BELEIDSPLAN Koers SN Betreft richting geven aan activiteitenplannen landelijk niveau, met zorg voor: Flexibiliteit Vrijheid om in te kunnen spelen op veranderingen. Verbetering komende jaren: -Scouting als GROEIENDE organisatie -Scouting als CONTINU LERENDE organisatie -Scouting als RELEVANTE en ZICHTBARE organisatie -Scouting als DIVERSE, MAAR VERBONDEN organisatie

Discussieochtend (2) Groepsontwikkeling: Discussie in groepen over uitkomsten pilots en de volgende vraagstelling: In te stemmen met de methodiek van groepsontwikkeling waarbij een Scoutinggroep door een landelijke seniorcoach en een regiocoach meerdere keren wordt bezocht en met verschillende onderzoeken ondersteund wordt, om zelf een praktisch ontwikkelplan te maken. Meningsvormend te spreken over het ambitieniveau van het project Groepsontwikkeling en de consequenties voor de organisatie, zoals beschreven in scenario´s, ter voorbereiding op besluitvorming over groepsontwikkeling in de landelijke raad van december 2010.

Benoemingen Ter benoeming worden voorgedragen: Voor de Geschillencommissie: Stephan Kusters Voor de Commissie van Beroep: Karin van Helden

Voortgangsrapportage 2010 (1) Het jaar 2010 staat bol van de ontwikkelingen! SN heeft te maken met dalend ledenaantal, o.a. door het verdwijnen van Scoutinggroepen. Daarentegen heeft de helft vd groepen een wachtlijst!, maar te weinig kader. Dit tij moet keren door: Ontwikkeling nieuwe spelaanpak SCOUTS Ontwikkeling Scouting Academy Goed vrijwilligersbeleid: plezier, willen leren, competenties van personen laten kloppen met gevraagde competenties: HRM Groepsontwikkeling en regio ontwikkeling

Voortgangsrapportage 2010 (2) Corporate communicatie: Samen Outdoor Uitdaging als externe profilering Veel media momenten in 2010 Peer tot peer communicatie (leeftijdsgenoten werven leeftijdsgenoten met ludieke acties) Scouting als autoriteit voor jeugd en jongeren Guerrillamarketing: ludieke acties die opvallen en door groepen zelf kunnen worden uitgevoerd

Voortgangsrapportage 2010 (3) Spelvisie en methode: Nieuwe speltaknamen: bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Activiteitengebieden: technieken, expressie, sport & spel, buitenleven, identiteit, internationaal, samenleving, veilig & gezond. Vernieuwingen in het beververhaal: Huize Hotsjietonia wordt dorp Hotsjietonia, nieuwe inwoners. Vernieuwingen welpenverhaal: ook waterfiguren, Shanti in de jungle, nieuwe junglekaart, jungleboek en junglegids. Vernieuwingen in scouts: 4 fases voor verdieping in de 8 activiteitengebieden, specialisaties op gebied van leiderschap en voorbereiding op explorers. Vernieuwingen explorers: naast de eigen initiatieven, gaat ook gewerkt worden met insignes en een thema als kapstok. Hier wordt nog aan gewerkt. Vernieuwingen roverscouts: 3 fasen: Oriëntatie op programma met uitdagende activiteiten op gebied van iets ‘typisch scouting’, iets nuttigs en iets persoonlijks, Journey: uitwerking programma, Vertrek: eindceremonie.

Voortgangsrapportage 2010 (4) Spelvisie en methode (2): Vernieuwde tekst wet & belofte: Voor welpen: Ik beloof* mijn best te doen een goede welp te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de welpenwet. Jullie kunnen op mij rekenen. Voor Scouts: Ik beloof* mijn best te doen een goede scout te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen. Jullie kunnen op mij rekenen.

Voortgangsrapportage 2010 (5) Scouting Academy: Trainingsmodules in ontwikkeling. Die van nieuw spelaanbod voor alle speltakken en Scouting Academy worden in weekend 24, 25 en 26 september 2010 geïntroduceerd voor regionale trainers en speltakorganisatoren. OrganisatieHRMScoutingOrganisatie niveauAcademyontw. GroepGroepsbegeleiderPraktijkbegeleider RegioRegio HRM’erPraktijkcoach/Groepscoach trainers/assessoren LandLandelijk HRM’erTrainers/opleidersGroepscoach/ Gilwellstafregiocoach

Voortgangsrapportage 2010 (6) Groepsontwikkeling: groepen met behulp van een kwaliteitsinstrument inzicht geven in de eigen ontwikkelkansen; groepen ondersteunen bij de totstandkoming van kwaliteitsplannen; groepen ondersteunen bij werving en groei van kader- en jeugdleden; monitoren en kennisontwikkeling op het gebied van groepsmanagement en ledenontwikkeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (marketing)onderzoek en analyses; bij de groepen waarmee gewerkt wordt, de implementatie van de 2010-producten in gang zetten.

Voortgangsrapportage 2010 (7) Vraagstelling ter besluitvorming LR: Met betrekking tot spelvisie en methode: In te stemmen met het voorstel voor de nieuwe wet en belofte zoals beschreven in paragraaf 4.8. Met betrekking tot groepsontwikkeling: In te stemmen met de methodiek van Groepsontwikkeling waarbij een Scoutinggroep door een landelijke seniorcoach en een regiocoach meerdere keren wordt bezocht en met verschillende onderzoeken ondersteund wordt, om zelf een praktisch ontwikkelplan te maken. Meningsvormend te spreken over het ambitieniveau van het project Groepsontwikkeling en de consequenties voor de organisatie, zoals beschreven in scenario´s, ter voorbereiding op besluitvorming over groepsontwikkeling in de landelijke raad van december 2010.

Rapportage activiteiten 2009 Deze rapportage sluit aan op de activiteitenplannen zoals die in 2008 zijn goedgekeurd. In schuin gedrukte letters staan de resultaten per doelstelling weergegeven. De aangegeven projecten zijn uitgevoerd door vrijwilligers en/of medewerkers LSC.

Financiële stukken Jaarrapportage met bestuursverslag. Het jaar 2009 is afgesloten met een positief resultaat van € Aan de LR wordt gevraagd de jaarrekening 2009 goed te keuren.

Notitie Plusscouts Update over de stand van zaken m.b.t. het ISGF lidmaatschap van plusscouts. ISGF is de International Scout and Guide Fellowship. Lidmaatschap van de ISGF kan alleen voortbestaan wanneer de ISGF onze statuten goedkeurt. Dat moet nog afgewacht worden.

Huishoudelijk Reglement Herzieningen, met name volgend op de veranderingen vanuit projecten Het HR wordt voortaan elke 2 jaar bijgesteld. Besluiten die de LR ondertussen neemt zijn altijd direct geldend en worden op de website van SN onder bestuur en organisatie weergegeven. Op de LR van 19 juni besluitvorming omtrent de rode teksten over: De groepsvereniging (praktijkbegeleider, groepsbegeleider) Het regionale steunpunt (niet eerder beschreven in HR) De landelijke vrijwilligersorganisatie Plusscouts Op non-actief stelling (wijzigingen vanuit commissie van beroep die hier meegenomen zijn) Wet & Belofte BIJLAGEN: functieprofiel leider en teamleider beschrijving van de scoutfit