Goed gelovig. A.W. Tozer The Pursuit of God Ben jij Goed gelovig?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
GOD is liefde.
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Wat is onze visie?.
Visie, missie en kernwaarden
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Discipelschap.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Welkom.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Vaderdag 2013.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
EEN VERRASSING KRIJGEN
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
BEWOGENHEID VOOR MENSEN. WAAR IS GOD ALS IK VERDRIET HEB? Lezen:Luc.7:11-17.
Geloven en nu….
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Welkom op TOV!.
Preek.
‘voor de kinderen’.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Welkom op TOV!.
Verlangen naar licht.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Preek Jakobus 2:
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Jezus is de ware Jakobsladder
Jij, God en je kind.
Welkom in de samenkomst
Dromen met je ogen open Johannes 1:51
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom Zondag 7 juni 2015 Voorganger: ds. G. Renting Ouderling van dienst: Sylvia van Dijken Lezingen: Rom. 8: Joh. 3: 1-16.
“de liefde van God”.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
U steunt toch ook het Orgelfonds? Uw giften worden gebruikt voor o.a. onderhoud en behoud van ons Orgel! Bedankt.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Transcript van de presentatie:

Goed gelovig

A.W. Tozer The Pursuit of God

Ben jij Goed gelovig?

Geloof jij in God?

Ben jij bekeerd?

Bestaat God?

leven zoals Hij wil

zijn bestaan & ons gedrag

Waarom hebt u ons weggehaald uit Egypte? Om ons in de woestijn te laten sterven? We hebben geen brood en geen water, en we kunnen dit ellendige eten niet meer zien. ~Numeri 21:4-9

We hebben gezondigd, want we hebben de HEER en u verwijten gemaakt. Bid tot de HEER dat hij ons van die slangen verlost ~Numeri 21:4-9

“Laat een slang maken en bevestig die op een staak. Iedereen die gebeten is en daarnaar kijkt, blijft in leven.” ~Numeri 21:4-9

Hij liet een koperen slang maken en bevestigde die op een staak. En iedereen die door een slang gebeten was en opkeek naar de koperen slang, bleef in leven. ~Numeri 21:4-9

Hij liet een koperen slang maken en bevestigde die op een staak. En iedereen die door een slang gebeten was en opkeek naar de koperen slang, bleef in leven. ~Numeri 21:4-9

De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhooggeheven heeft, opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft. ~Johannes 3:14,15

Hij liet een koperen slang maken en bevestigde die op een staak. En iedereen die door een slang gebeten was en opkeek naar de koperen slang, bleef in leven. ~Numeri 21:4-9 De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhooggeheven heeft, opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft.

Hij liet een koperen slang maken en bevestigde die op een staak. En iedereen die door een slang gebeten was en opkeek naar de koperen slang, bleef in leven. ~Numeri 21:4-9 De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhooggeheven heeft, opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft.

Geloven = Kijken

X = Y

Geloven = Kijken

Geloven is het opkijken van het hart naar een reddende God

Naar u sla ik mijn ogen op, naar u die in de hemel troont, zoals de ogen van een slaaf de hand van zijn heer volgen. ~Ps 123

Sjema Israel Adonai Elo-hénoe Adonai echád

Ze keken om zich heen

Woorden uit de wolken

Steentje scheer

Iedereen Overal Altijd

“Als iemand je vraagt of je God wilt ontmoeten, dan zou je toch gek zijn als je nee zegt?”

“Daar is de bron van alle vreugdes waarnaar verlangt kan worden; niet alleen kan niets beters bedacht worden door mensen en engelen, er kan zelfs niets beters bestaan! Het is het absolute maximum van elk bedacht verlangen, een grotere kan er niet zijn." ~Nicholas of Cusa, the Vision of God

De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhooggeheven heeft, opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft. ~Johannes 3:14,15

Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof ~Hebreeën 12:2

Geloven is het opkijken van het hart naar Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof