ChristenUnie Vlissingen Verkiezingsprogramma 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jeugdzorg en Lang zult u wonen
Advertisements

Nederland participatieland?
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
7 november 2013 Begroting 2014: algemene beschouwingen in een notendop Op weg naar de Almelose Maat.
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Gerrie Abrahamse 18 november • Van harte welkom! • Vergadering • november 2009 Beleid verandert, verandert u mee? Inhoud presentatie: •Veranderingen.
Expertmeeting 3 Kansen en initiatieven tussen regionale en locale economie.
DORDRECHT Voorveld. Agenda Civil society Preventie Competenties Toeleiding Regiefunctie.
De WMO, en maatschappelijke dienstverlening Naar een integrale aanpak.
Veranderingen in de zorg
Informatiebijeenkomst PGB 14 mei 2012 Begeleiding nieuwe doelgroepen van AWBZ naar Wmo.
Onderzoek kwetsbare gezinnen de noodzaak tot ontschotting
Zorg, Wetenschap en Technologie
Eigen Kracht-conferenties regie bij de burger
Maatschappelijk Aanbesteden
Nieuwe Wmo – Platform VO
Veghel Transparant (lid VPPG)1 Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Veghel Transparant! voor leefbaarheid & gezondheid.
Bedrijfsbezoek ‘Active Ageing’
GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 8 OKTOBER 2006 PROGRAMMA LvBURGEMEESTER - VLD.
Wmo-beleid Drechtsteden Lenne van de Merwe 2 juni 2014.
NME: kiezen, leren, meedoen
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
TEL Veghel (lid VPPG)1 TEL Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Transparant, Evenwichtig & Leefbaar Veghel.
januari en februari 2011 Linda Hazenkamp
Herstructurering Sociaal Domein
Vitale opgaven voor de Stad bestuursvergadering ZON, 4 febr. 2014
Het Westerwoldse zorgmodel
Programmabegroting 2015 – november 2014 [+ aangevuld met sheet 3 t/m 9]
Veiligheid en Vlissingen
Vitale opgaven voor de Stad november 2014
Presentatie ABVAKABO 10 april 2006 Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Z ORG VERANDERT CDA Alg. Ledenvergadering 9 febr. 15 CDA Alg. ledenvergadering 9 febr. 15.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Beter door Meer Samenwerking Elkaar: –Leren kennen –Weten te vinden –Ondersteunen in het werk.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
Krimp. DE VERENIGING KLEINE KERNEN NOORD-BRABANT Provinciale vereniging, werkgebied Noord-Brabant Noord-Brabant: 215 dorpen, totaal inwoners =
Wmo-scan voor dorpshuizen! Plattelandsparlement 14 november 2015 Gerrit Kapteijns.
Tafel dagbesteding gemeenten
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Bevordering leefbaarheid Oostdijk Presentatie Themaraad 16 april 2013.
Bijeenkomst 16 april 2015 Transferverpleegkundigen.
Algemene Beschouwingen Begroting 2015 Noord-Beveland.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Jeugdhulp K ip met de gouden eieren door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg Henny Luppes Manager Welstad Stadskanaal.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Transformatie/transitie jeugdzorg Zeeland Cora Schout 16 april 2013.
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Campagne en coalitievorming Contact met politieke partijen 30 januari 2014.
SAMENHANG NIEUWE WETGEVING EN DE GEVOLGEN. HOE WAS HET? AWBZ WMO1 ZVW Wajong WVGWVG welzijnswet WSWWSW Etc …. Fragmentatie en versnippering Ondoorzichtig.
Strategische Sportvisie Heeze-Leende Bijeenkomst woensdag 23 november 2011.
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
Programma begroting 2015 SGP fractie gemeente Noord Beveland 6 november 2014.
Ledenvergadering 16 november Verkiezingsprogramma Alphen aan den Rijn, van groei naar bloei!
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
Programma begroting 2016 SGP fractie gemeente Noord Beveland 6 november 2015.
Help mensen hun eigen leven te leiden Zelf- en samenredzaamheid.
ONTWIKKELINGSPLANOLOGIE
SMART CITY DORDRECHT Ruimte voor innovatie.
Rivas Zorggroep de beste partner van de huisarts !?
Democratische vernieuwing Nijkerk
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Wmo beleid in de Drechtsteden
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
De rol van de gemeente in nieuw perspectief
WAARDMAKERS - TEAM 13 Samenstelling Team 13 * Michelle Helmig
Transcript van de presentatie:

ChristenUnie Vlissingen Verkiezingsprogramma 2014

HART voor VLISSINGEN HART voor VLISSINGEN ouderen gezinnen verslaafden ondernemers zorgverleners jongeren vrijwilligers Mensen met een beperking werkzoekenden werknemers

Verkiezingsprogramma 2014: hristenUnie De ChristenUnie wil geloof een stem geven in Vlissingen, Souburg en Ritthem. laat zich inspireren door de bijbel en de compassie van Jezus met mensen. gaat eerst voor mensen, dan pas gebouwen en stenen. gelooft in de kracht van de samenleving, mensen, hun netwerken en organisaties; samen het verschil maken (gezonde samenleving). strijdt voor sociale gerechtigheid. gaat voor een gemeente gericht op kerntaken (betrouwbare overheid).

Gemeente: De bestuurders moeten transparant, betrouwbaar en integer zijn. Controle is noodzakelijk. Het bestuur moet een schild voor de zwakken zijn. Het bestuur moet het maximale doen voor werkgelegenheid, economie en voorzieningen in Vlissingen, Souburg en Ritthem. Het bestuur staat open en ondersteunt initiatieven van MKB, ondernemers, burgers en organisaties. Past indien nodig regelgeving aan.

Veiligheid: CU is tegen mensenhandel en prostitutie. De gemeente moet actief inzetten op handhaving van de leeftijdsgrens van 18 jaar bij alcoholverkoop. De gemeente moet de wijkagent een prominente, zichtbare rol geven in Vlissingen, Souburg en Ritthem. De gemeente moet vandalisme en criminaliteit aanpakken: hard waar moet en zacht waar kan. Meer aandacht voor verkeersveiligheid: actievere handhaving van de verkeersregels. Scherp oog voor veiligheid vd havens en de Westerschelde

Financiën: Uitgaven van de gemeente zoveel mogelijk richten op kerntaken van de gemeente, bv leefbaarheid. Bezuinigingen is kiezen: de meest kwetsbaren moeten zoveel mogelijk worden ontzien, eerlijke verdeling van de lasten. Ambitie: de schuldpositie moet in 2018 verantwoord, evenwichtig en transparant zijn (“de tering naar de nering zetten”).

gezondesamenleving gezonde samenleving Samen zorgen: o Er moet een ziekenhuis op Walcheren blijven. o De gemeente moet investeren in de eigen kracht van mensen en hun netwerk (samenredzaamheid). o Mantelzorgers moeten meer en beter ondersteund worden in hun taken. o Zorgverleners moeten een parkeerpas krijgen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Samen zorgen: Tijdens de transitie van de jeugdzorg naar de gemeente moet het belang van het kind voorop blijven staan: dichtbij mensen, meer maatwerk. Er moet ruimte blijven voor identiteitsgebonden zorgaanbieders.

Werk en inkomen: Bezuinigingen op minimabeleid moeten worden teruggedraaid, aansluiten bij beleid Walcheren. Grote zorgvuldigheid bij komende veranderingen WMO. Er moet een vestiging van de voedselbank komen in Vlissingen. Orionis moet een vangnet blijven voor mensen die het niet redden op de arbeidsmarkt: de cliënt staat centraal. Bestrijding jeugdwerkloosheid is topprioriteit.

Onderwijs: Kenniswerf: bijdragen aan samenwerking tussen Scalda, HZ, Technasium, RA en RPCZ. Streven naar behoud en uitbreiding van de Kenniswerf. Gemeente moet regie voeren tijdens transitie van de jeugdzorg over de afstemming met het passend onderwijs. Gemeente overlegt actief met schoolbesturen over passende duurzame huisvesting in Vlissingen, Souburg en Ritthem.

Cultuur, sport en recreatie: Toeristische mogelijkheden van Vlissingen als maritieme stad maximaal benutten: evenementen en toerisme! Kunst en cultuur moet voor kinderen en jongeren in Vlissingen toegankelijk blijven; ontwikkeling talent. Verenigingen ondersteunen in hun eigen kracht en trainen in zelfredzaamheid. Noodzaak van scherpe analyse van subsidies.

Economie: De grond van Brittania moet zo snel mogelijk bebouwd worden. Iguana kan verhuizen naar de machinefabriek. Het aantal koopzondagen moet niet verder toenemen; markten bij voorkeur op tweede Paasdag en Pinksterdag. Procedure van de aanvraag van vergunningen moet korter worden voor middenstand en bedrijven. Steunt de komst van de marinierskazerne, ontwikkeling lokale economie Duurzaam leven, werken en wonen

Economie: CU ziet Vlissingen-Oost en havens als belangrijke motoren van de lokale economie; stimuleren van komst grote bedrijven, infrastructuur verder aanpassen waar nodig. Winkelgebied “de Fonteyne” moet verder versterkt worden bv doorgang Lange Zelke en Kleine Markt herstellen Winkels en voorzieningen in Oost-Souburg behouden en blijvend laten aansluiten bij behoeften inwoners Duurzaam leven, werken en wonen

Goed wonen en werken: Voorzieningen voor ouderen moeten worden gehandhaafd en indien mogelijk versterkt. L’Escaut moet blijven investeren in betaalbare sociale woningbouw. De stadsentree rondom stationsgebied moet worden verbeterd. “Trots op onze stad” zichtbaar maken. Het maritieme karakter van het Scheldekwartier mag worden bevorderd. Maritieme attractie. Geen casino in de stad; aanwezigheid van coffeeshops actief tegengaan. Duurzaam leven, werken en wonen

Mobiliteit: Vlissingen moet op de eerste plaats komen als meest vriendelijke gemeente in Zeeland voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Fietsgebruik moet zoveel mogelijk worden bevorderd; meer oplaadpunten voor elektrische fietsen. Meer eenrichtingsverkeer, opdat de veiligheid toeneemt. Duurzaam leven, werken en wonen

Energie klimaat en milieu: ChristenUnie gaat voor duurzame energie en een circulaire economie Het stadhuis als goede voorbeeld: zonnepanelen op het dak. Oplaadpunten voor groene auto’s. Duurzaam leven, werken en wonen

Kern van ons programma: speerpunten Hart voor Vlissingen Zorg voor de kwetsbaren Meer werk Gezonde financiën