De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WAARDMAKERS - TEAM 13 Samenstelling Team 13 * Michelle Helmig

Verwante presentaties


Presentatie over: "WAARDMAKERS - TEAM 13 Samenstelling Team 13 * Michelle Helmig"— Transcript van de presentatie:

1 WAARDMAKERS - TEAM 13 Samenstelling Team 13 * Michelle Helmig
* Jan Bruins * Paul van Hoogstraten * Arjan Holleman

2 WONEN 1. Meer woningen voor starters / betaalbare woningen
2. Meer woningen voor ouderen / gelijkvloers om doorstroming te bevorderen 3. Doe iets met lege panden / lege gemeentehuizen “Nieuwbouw moet aansluiten bij de gebleken behoefte binnen de Hoeksche Waard”

3 WERKEN 1. Het hergebruik van leegstaande gebouwen voor bedrijfsvoering heeft voorkeur boven nieuwbouw 2. Geen vuile industrie, dat past niet binnen de Hoeksche Waard 3. Schone industrie, productiebedrijven zijn welkom “Verdere uitbreiding van de industrieterreinen ten koste van de goede agrarische gronden is geen optie”

4 WELZIJN / ZORG 1. Voor nu zorgcomplexen / appartementen voor ouderen die later weer getransformeerd kunnen worden naar jongerenappartementen / starters “Er moet een beleid komen die passend is voor de situatie binnen de Hoeksche Waard”

5 ONDERWIJS 1. Meer beroepsonderwijs (MBO) binnen de Hoeksche Waard met het oog op de groeiende behoefte aan vaklieden 2. Ontwikkel een zorgopleiding (MBO) binnen de Hoeksche Waard met het oog op vergrijzing “Een goede bereikbaarheid van een opleiding is zeker een stimulans om er naartoe te gaan”

6 RECREATIE 1/2 1. Wij onderscheiden 2 soorten, (A) de HWer als recreant en (B) de toerist van buiten 2. (A) Focus op kleinere recreatie, capaciteitsuitbreiding Binnenmaas (tijden) 3. (B) Inzetten op groene recreatie (fietsen/wandelen/watersport) 4. Bundel de activiteiten in een Activiteitenjaargids Hoeksche Waard

7 RECREATIE 2/2 5. Jeugdhonken / soos in de dorpskernen onder begeleiding verdienen gestimuleerd te worden 6. Cultureel centrum, bijvoorbeeld in voormalig gemeentehuis Cromstrijen “De Hoeksche Waard is eigenlijk net een reservaat….en dat willen we graag zo houden!”

8 WINKELS 1. Er moet een duidelijk effectief gemeentelijk beleid komen met lange termijn visie met onder andere de volgende speerpunten: huurbeleid om leegstand tegen te gaan, stimuleren start-ups, clusteren van winkels, behouden van speciaalzaken in kernen, parkeerbeleid “Alleen als er voldoende nering is, zal een winkel zich kunnen vestigen en goede zaken doen”

9 VERVOER 1. Bestaande belemmering in de beperkte capaciteit van wegen van / naar de Hoeksche Waard, dus capaciteit A29 / Heinenoordtunnel / Haringvlietbrug verbeteren. Dus een serieuze aanpak van de transit verkeer en de voordelen die we eruit kunnen halen om in/uit polder te komen zonder al te veel belemmeringen (rail/A4) 2. OV stimuleren (meer / betere verbindingen, P-plaatsen meerdere busstation) 3. Nieuwe oost-west verbinding; Goudswaard – Klaaswaal – Strijen – Kiltunnel “We zullen moeten accepteren dat door de ligging van de Hoeksche Waard er altijd veel transit verkeer zal zijn, en daar moeten we naar handelen”

10 VEILIGHEID 1. Verkeerksveiligheid : grote knelpunten aanpakken
2. Het eiland stelt de politie in staat het verkeer effectief te regulieren 3. Stimuleren buurtpreventie “Gemeente, maak eens een evacuatieplan als het ‘echt’ fout gaat….waar moeten we met inwoners tegelijk de Hoeksche Waard uit”

11 DUURZAAMHEID 1. De steun van de Gemeente HW in de energie-transitie zal zeker een stimulerende rol spelen (verminderen energie- en watergebruik) 2. Stimuleren van zonnepanelen (C/B); geen zonnepanelen-akkers 3. Onbeperkte toegang bij milieustraat RAD ter stimulatie van het verantwoord afvoeren van gescheiden afval “De Gemeente Hoeksche Waard moet in samenspraak met de provincie Zuid-Holland een weldoordacht duurzaamheidsconcept opstellen”


Download ppt "WAARDMAKERS - TEAM 13 Samenstelling Team 13 * Michelle Helmig"

Verwante presentaties


Ads door Google