Erop of eronder!  Jakob heeft Gods stem verstaan (31: 3)  Hij laat zich ook leiden door angst  Angst van buitenaf (Laban)  Angst van binnenuit: hij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Advertisements

Het is toch merkwaardig hoe sommige dingen in elkaar zitten.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Godsdienst.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Het midden van de Bijbel
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Kindermoment.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
die niet om jou zou huilen.
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Hoe kun je Geloven? 1.
Welkom.
ALS HET IN HET LEVEN TEGENZIT.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Zou dat GOD… kunnen zijn?
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Geloven en nu….
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Preek thema: Zeker weten?.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Wat doet de Heilige Geest?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Hans en grietje Hans; ik moet ff zeiken
De man die Jezus wilde zien Over Zacheüs geen twijfel mogelijk: FOUT! Rijke hoofdtollenaar – de oppergraaier dus… Toch een leegte, een gemis,
Interpreteren van data
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Zijn we werkelijk anders?!
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Levenspad.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Bruggen bouwen, is elkaar vertrouwen.
Preek Jakobus 2:
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Een DEFINITIE van een christen
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Om soms eens dieper over na te denken
Zinnen die doen nadenken !
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Wie naar het verleden kijkt, staat met zijn rug naar de toekomst
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Jongeren willen blijven geloven. = in relatie met Jezus leven.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
We lezen: Exodus 2: 23 – 3: 15 De preek gaat over: Exodus 3: Voorganger: dhr. T. Waalewijn te Kampen Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
REGELREKSESSIE SCHAKELDAG 21 juni 2016 Boukje Keijzer en Marte Kappert.
Transcript van de presentatie:

Erop of eronder!  Jakob heeft Gods stem verstaan (31: 3)  Hij laat zich ook leiden door angst  Angst van buitenaf (Laban)  Angst van binnenuit: hij trok altijd aan het kortste eind; Jakob compenseerde dat met slimheid en bedrog  God blijft Jakob begeleiden en bemoedigen!  Jakob ziet dat na de Jabbok! (33: 5, 8, 10, 11 en 15)

Erop of eronder! (2)  God komt Jakob tegen (hoofdstuk 32, vorige week)  Jakob vlucht niet langer; hij besluit Esau onder ogen te komen  Denk je eens in:  Het wanhopige gebed van Jakob (32:10-13)  Het klaarmaken v e gigantische geschenk (15, 16)  De heftige worsteling met ‘iemand’  Reus-achtig!

Reuzen van binnenuit (1)  Ik kan andere mensen niet vertrouwen  Anderen laten mij in de steek  Niemand helpt mij  Als je wist wat mij is aangedaan (verbittering)  Ik laat mij de wet niet voorschrijven  Ik moet het iedereen naar de zin maken  Ik wil graag bewonderd worden  Ik wil graag meer en beter zijn  Ik moet mezelf steeds bewijzen  Ik durf geen risico’s te lopen  Ik moet perfect zijn

Reuzen van binnenuit (2)  Ik word niet serieus genomen  Ik durf geen verplichting aan te gaan  Het lukt mij toch nooit  Ik moet alles onder controle houden  Ik krijg nooit wat ik wil  Ik mag geen fouten maken  Ik moet voldoen aan de verwachting van een ander  Ik mag mijn gevoelens niet tonen  Anderen moeten zien hoe geweldig ik ben  Ik kan niet kiezen  Enz.

Reuzen van buitenaf  Mensen die tegenstand bieden  Tegenstander: ik laat het niet toe, als je… dan… (intimidatie), mijn belang gaat voor  Paniekzaaier: het is daar niet veilig; loopt niet goed af  Zwartkijker: dat is onmogelijk, kun je dat wel, je bent te oud/jong  Bedreigende omstandigheden  Mijn kind is ernstig ziek  Mijn man verliest zijn baan  We kunnen de huur niet meer betalen

Hoe ga je om met deze reuzen/Esau’s?  Jakob helpt ons hierbij  Niet vluchten  Kijk de reus in de ogen  Moed voor nodig!  Geloof voor nodig!  Bidden helpt: ‘God u hebt beloofd’  Beloofd in de doop  Verwacht ingrijpen van God

Jakob krijgt oog voor Gods genade 5 maal genade 1. Vers 5 ‘goedheid’ = genade 2. Vers 8 ‘gunstig stemmen’ = genade vinden in je ogen 3. Vers 10 idem 4. Vers 15 idem 5. Vers 11 ‘God is mij genadig geweest’ Jakob: ik heb meer dan genoeg Esau: ik heb genoeg Lett. ‘Ik heb alles’‘Ik heb veel’

Jakob is nog niet uitgeleerd Jakob tot Esau (vers 14): ‘Ik volg je wel naar Seir’ - Dat doet hij niet - Hij gaat niet eens in die richting!