Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
Advertisements

Scouting 2010 Trainingen 2.0. Disclaimer Wij weten (nog) niet alles Wij baseren ons op de informatie van het projectteam van Scouting Nederland Wij zijn.
Scouting Academy.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Scouting Someren Ouderavond 10 september 2012.
Hoe up-to-date is jouw Scoutinggroep?
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Algemene Ledenvergadering Jaarvergadering Dinsdag 12 april 2016 Oolderhof.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarrekening juni 2015, Scoutinglandgoed Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2014 Vereniging Scouting Nederland
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte.
Dekkingsplan ten behoeve van definitieve begroting
Projectgroep deskundigheidsbevordering Meerjarenbeleid Kerndoel 5.2. Het ontwikkelen van een nieuw systeem van deskundigheidsbevordering, dat uitgaat.
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
L ANDELIJKE R AAD DEC Workshop meisjes en vrouwen binnen SN.
Landelijke raad Landelijke raad controleert het Landelijk bestuur Landelijke raad bepaalt het beleid van scouting in de komende jaren Lid landelijke raad.
Scouting Academy informatieavond praktijkbegeleiders 1.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Financiën en beheer 12 december 2015 Toelichting op de begroting 2016 en financiële kaders Vereniging Scouting Nederland Nic van Holstein, penningmeester.
Intro avond NDLG Heinkenszand Maart Taken binnen het groepsbestuur 1 Het groepsbestuur draagt in het bijzonder zorg voor: (art 23) a. het voorbereiden.
Het beheer van Scoutinglandgoed Zeewolde. Waarom een aparte rechtspersoon? Separate juridische persoon – verminderen juridische exposure Splitsing tussen.
Presentatie regio agenda LR Landelijke raad 11 december 2010.
Voortgangsrapportage Vitaal Leudal September – Oktober 2014 Tbv commissie Bestuur en Middelen oktober 2014.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Informatie over deze presentatie Deze presentatie is een toelichting op de belangrijkste onderwerpen voor de landelijke raad van 13 december Op verzoek.
Landelijke raad 18 juni 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarrekening juni 2016, Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2015 Vereniging Scouting Nederland
RAT Roverscouts Activiteiten Team Wij 1.Je hebt het dagelijks bestuur. Voorzitter, secretaris, penningmeester en contactpersoon landelijke.
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
T ransformatie SRE. Herziening Regionale samenwerking Doel: 1. Sterker naar buiten treden. 2. Eenduidig opereren op regionale schaal. 3. Efficiënt (regio)intern.
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
ZESC – Situationeel leiderschap
Landelijke raad 10 december 2016
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Projectopzet #Scouting2025
Landelijke raad 10 december 2016
‘Ontwikkelen doen we samen’
Introductieavond voor bestuursleden
<Naam van jouw Scoutinggroep>
Scoutinglandgoed Zeewolde
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
Jaarrekening juni 2017, Zeewolde
Landelijke raad 9 december 2017
Ontwerp Wmo beleidsplan
Landelijke raad 12 December 2015
Activiteiten 2013, gericht op de uitvoering van het
Nawaka 2018.
Blik op de toekomst.
Jeugdparticipatie regio Rivierenland
Welkom Op de 91e landelijke raad.
Scoutinglandgoed Zeewolde
Scoutinglandgoed Zeewolde 9 juni 2018
Onderzoek Scouting in de praktijk
Project Meiden in Scouting UPS/WAGGGS – Scouting Nederland
Toekomstvisie Scouting Nederland
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 8 December 2018
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
100 jaar welpen Jubileumjaar 2020.
Transcript van de presentatie:

Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Agenda 1.Meningsvorming regio-evaluatie. 2.Nationaal Scoutinglandgoed. 3.Voordrachten nieuwe bestuursleden. 4.Voortgangsrapportage speerpunten Meerjarenbeleid. 5.Activiteitenplannen Financiën.

1. Meningsvorming regio-evaluatie a.Er is onder groepen onderzoek gedaan naar het functioneren van de regio’s. b.Het overgrote deel van de groepen vindt de regio belangrijk voor het eigen functioneren en als ‘bindende factor’. c.Landelijke raad bespreekt de belangrijkste verbeterpunten en het voorstel om een plan van aanpak hiervoor te maken. d.Elke regio krijgt na de LR de informatie over de eigen regio, om zelf aan de slag te kunnen gaan.

2. Nationaal Scouting landgoed Inrichtingseisen: twee hoofdelementen: 1.Een activiteitenterrein, centraal gelegen, geschikt voor land- en wateractiviteiten (Nawaka, Scout-In, NJ), met een magazijn en voorzieningen om tijdelijk schepen af te kunnen meren. 2.Een groepskampeerterrein met beheergebouw, verblijfsaccommodatie en voorziening voor het aanleggen van lelievletten. In de gemeente Zeewolde is een geschikt terrein gevonden. De gemeenteraad heeft in september ingestemd met een principeverzoek. Na instemming door de LR gaat projectgroep aan de slag. De realisatie zal enkele jaren gaan duren.

3. Voordracht nieuwe voorzitter Scouting Nederland Voor de functie van voorzitter: Boudewijn Revis Voor de functie van bestuurslid: Michaël Lansbergen Voor herbenoeming als bestuurslid: Marjolein Sluyters

4. Voortgangsrapportage speerpunten Meerjarenbeleid 1. Programma Groepsontwikkeling: Het programma groepsontwikkeling ligt op schema: 50 groepen zijn in 2011 gestart met het programma Groepsontwikkeling. In 33 regio’s zijn regiocoaches geworven, in 10 regio’s wordt gewerkt aan een oplossing hiervoor. Light-scan is meer dan 350 keer gedownload. Nulmeting naar effecten is gestart.

2. Programma Spel: Gidsen en kompassen voor bevers, welpen en scouts zijn klaar. Explorergids is nu in ontwikkeling. Speltips Activiteitenbank is online gezet en wordt goed bezocht. Spelinhoudelijke ondersteuning van Scout-In11 is geslaagd. Team spelkwaliteit t.b.v. landelijke ledenactiviteiten. Het aantal meisjesleden daalt. Binnen het welpenthema is gemengd draaien of als meisjes apart, nog steeds mogelijk. Samenwerking met externe partijen, waaronder Natuurwerkdag en Buitenspeeldag.

3. Programma Scouting Academy: Er zijn trainingen georganiseerd voor opleiders, trainers, praktijkcoaches en praktijkbegeleiders. De basismodulen voor leidinggevenden zijn gerealiseerd. Procedure voor de registratie van competenties en kwalificaties is ontwikkeld. Start gemaakt met het ondersteunen regio’s bij implementeren Scouting Academy.

5. Activiteitenplannen groepen starten in 2012 met programma Groepsontwikkeling Diverse hulpmiddelen voor groepen, o.a. voor werving van jeugd- en kaderleden. Explorergids verschijnt in voorjaar Voor roverscouts wordt vorm nog uitgewerkt en volgt na de explorergids. Nog veel vrijwilligers nodig voor spelondersteuning vanuit het land. Ook voor leidingteams komen teamprofielen. Ontwikkelen van kamp- en bivakmodules.

Doorontwikkelen van modules voor bestuurders en andere niet leidinggevende vrijwilligers. Ontwikkelen van een hulpmiddel voor eenvoudiger gebruik van de competentieroos. Er zijn nog veel vacatures voor de Scouting Academy. Het ontwikkelen van hulpmiddelen voor de invoering van vrijwilligersbeleid op groeps- en regioniveau. Het ontwikkelen van social media strategie. Het realiseren van grote landelijke ledenactiviteiten (waaronder HIT, LSW, LSZW, Nationale Jamboree). Nationaal Scouting landgoed verder vormgeven.

6. Financiën Resultaat 2011 wordt negatief beïnvloed door dalend ledenaantal, achterblijvende advertentie-inkomsten en geringere opbrengst ScoutShop door afschrijving ontwikkelkosten van nieuwe spelmaterialen. Dit leidt tot enkele bezuinigingen en extra aandacht voor verwerving sponsorgelden. In 2012 wordt het grootste deel van het negatieve resultaat 2011 met bezuinigingen weer ‘terugverdiend’. De financiële commissie adviseert de landelijke raad om de begroting 2012 goed te keuren.