De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Advertisements

Welkom op de Julianaschool
Acceptatie Thema-avond voor De Piloot, maart 2011 Antoinette Loenen
Psalm 86 : 6 Leer mij naar Uw wil te hand’len, ‘k Zal dan in Uw waarheid wand’len; Neig mijn hart, en voeg het saam, Tot de vrees van Uwen Naam. Heer’,
De historie & de toekomst
Realisatie kindcentrum
Obs de Werkschuit Informatie avond Groep 1-2a en 1-2 b.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
‘t Schrijverke Zoetermeer
geschiedenis Start Digitalis augustus 2011 Deskundigheid Individueel Geborgenheid Inspirerend Twee stromen Actief Laagdrempelig Innovatief Samen.
Bijeenkomst 26 mei 2011 avondbijeenkomst. Verleden  Materialen dekten niet de gevraagde leerstof  Nieuwe inzichten over de opbrengsten van de montessorimaterialen.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Titel: Groeiproces de Ceder.
Methode - aanpak Hoe om te gaan met zo veel verschillen in de klas?
Adaptief onderwijs.
Even voorstellen.... Presentatie PABO-2 september 2009
Wat is Passend Onderwijs
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
‘Het talent bestaat niet.
HGW-Vuurvlinder Passend Onderwijs? Bezuinigingen? Handelings Gericht Werken Hulp vanuit de overheid?
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Module E: Preventieve en schoolomvattende initiatieven uit binnen- en buitenland Unit E5 Samen op één lijn: naar een gedeelde kijk op pesten en geweld.
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
Onderwijs op de Masten in
“Passend onderwijs op maat”
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Planborden en dag- /weektaken
Zorgplicht in passend onderwijs
Basisschool De Driesprong
23 september 2014.
Nuborgh-onderwijs… …omdat elk kind verschillend leert!
Ouderavond Groepsorganisatie
Van onderwijzen naar leren
CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
S CHOOL O NTWIKKEL T HEMA Estafette op basisschool Het Kompas.
Een prachtige kans voor uw kinderen
Basisschool Op De Horst
Leerdoelen Ik heb de elementen van het Daltononderwijs vormgegeven binnen mijn eigen klas Ik heb een balans gevonden tussen het ‘werken als Daltonleraar’
Samenwerkend Leren Carola, Hennie en Anita.
“Met Kinderen Leren” Wat gaan we doen in ?
EXOVA ONDERWIJS OP MAAT VOOR ELKE LEERLING Excellent Onderwijs Voor Allen Excellente Ontwikkeling Voor Allen Onderwijsverandering van binnen uit.
Welkom op de informatieavond van bs Groene Vallei
Innovatief onderwijs Basisschool Klinkers Waar leren betekenis krijgt voor kinderen Gastcollege PABO Tilburg 26 maart 2010.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Passend onderwijs en self-efficacy De leraar binnen passend onderwijs Woensdag 9 april 2014.
AZC 11 april 2016 Landelijke Studiedag Hilversum cat.3 Regionale aanpak nieuwkomersonderwijs, hoezo? POLGLO cat.2 cat.4.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
ADV Pedagogische en educatieve dienstverlening De blik van de leerkracht kijk, luister, ontdek en zie de talenten! ADV.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Uitkomsten van de enquête van ouders Februari 2016.
Successen na 5 jaar BAS Van toen naar NU Een kleine greep………
Informatieavond 7 juni 2016 Agenda voor vanavond: 1.Welkom en toelichting op de avond 2.Visie en aantallen kinderen 3.Kaders vanuit school en overheid.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
GEEN METHODE MAAR HET ONTWIKKELEN VAN EIGEN AANPAK.
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Ouderavond De Borgh 11 oktober Ouderavond De Borgh 11 oktober 2017.
Naar een typologie van scholen
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Presentatie Rode Bosbes
Samenlevingsschool / KC
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
De druppel die de emmer doet overlopen
Transcript van de presentatie:

De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen tempo en op eigen niveau ontwikkelen. Verwondering  Elk kind is van nature leergierig. Wij sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en nemen hun verwondering als uitgangspunt voor leren. Vertrouwen  Vertrouwen is de sleutel tot ontwikkeling. Het opent de weg naar durven, doen en doorzetten en hierdoor naar zelfstandigheid en succes.

Aantal veranderingen in het onderwijs en maatschappij Passend onderwijs 21 eeuwse vaardigheden Samen met alle D4W scholen

Eigenaarschap Gemotiveerde, nieuwsgierige leerlingen Actieve leerhouding Keuzes kunnen maken Verantwoordelijk zijn Zelfstandigheid

Kind centraal Onze jas past niet meer.

Wat zeggen de kinderen Leerlingenraad: 1.Geen Steve Jobsschool 2.We willen kunnen kiezen

Traditioneel Gepersonaliseerd onderwijsonderwijs gebaseerd op leerlijnen Kind centraal Leerkracht centraal moeilijk lerend gemiddeld snel lerend Leerkracht coach friendly mediator teacher

Wij willen graag uw input horen. Wat verandert er nu daadwerkelijk? Gepersonaliseerd leren. Wat betekent dit voor mijn kind? Wat zie ik dan in de school? Wat doet dit met de leerprestaties?

Van methoden naar leerlijnen Kerndoelen zijn een aantal door het ministerie van OCW vastgestelde streefdoelen voor het basisonderwijs. Leerlijnen zijn een uitwerking van de algemene kerndoelen naar concrete doelen die omschrijven wat leerlingen moeten kennen en kunnen. Deze zijn onderverdeeld in doelen per leerjaar, die op hun beurt zijn onderverdeeld in tussenstappen.

Hoe gaat het er dan uitzien? In grote lijnen: Werken in units Werken vanuit stamgroepen Leerkrachten zijn specialist van een bepaalde leerlijn Leerkrachten zijn samen verantwoordelijk voor de unit Kinderen werken met weektaken Methoden en toetsen worden nog steeds gebruikt Instructie in kleine groepjes of in grotere groep

Wat gebeurt er al? Keuzebord Planning van verplichte werkjes in de week Keuzemogelijkheden (wie, wat, waar, wanneer) Verschillende aanpak voor verschillende kinderen Werken met weektaken Uitdaging bieden zoals nu in de plusklassen In kleine groepen workshops zoals nu de technieklessen Instructie in kleine groepjes of in grotere groep

Welke vragen hebben we nog? Hoe zorgen we voor veiligheid en geborgenheid van de jongste kleuters. Hoe organiseren wij dit in ons gebouw? Hoe geven we de stamgroepen vorm? Hoe zorgen we ervoor dat ieder kind zich in een doorgaande lijn ontwikkelt? ( Waarborgen kwaliteit) Hoe individueel maken we het? Hoe volgen we de ontwikkeling? (leerlingvolgsysteem) Hoe blijven we de methoden hanteren?

Hoe nu verder? Volgende week donderdag studiedag. Units Dagritme Weektaken Aanpassingen van ons gebouw Enz. Droogzwemmen tot aan de zomer Na de zomervakantie starten in nieuw concept Volgende bijeenkomst op: 25 april

Welke vragen heeft u nog voor ons om mee te nemen naar de studiedag?