28 januari 2016 Digitale verzuimregistratie!. Registratie naar situatie Situatie 1 : AVO onderbouw In de onderbouw is er sprake van homogene groepen waardoor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Introductie V2 en V3 Maandag 2 september – 15.00
Advertisements

Het zorgsysteem en de 1-zorgroute
Emancipatie op internet in Nederland
DEELGEMEENTEBESTEL ROTTERDAM. AAV 31 oktober • Presentatie nieuwe modellen “gebiedsbestuur” en “wijkparticipatie” door gemeente – veel vragen over exacte.
“Samen sterk" Ouderavond vwo 3. De mentoren … even voorstellen.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
we are young so let's set the world on fire we can burn brighter than the sun.
Voorlichtingsavond klas 4 19 september WELKOM Samen werken aan jouw talenten.
Henk te Ronde ICT coördinator CSV. Inleiding  Onderwijs concept “Levensecht leren” Meer zelfwerkzaamheid minder doceren Samenwerken van leerlingen Combinatie.
Meervoudige intelligentie
De kracht van motivatie, hoogtepunten en hobbels
Presentatie Slimmer werken in het voortgezet onderwijs Startbijeenkomst 16 juni 2009 / maatregel 8: zie
Gepersonaliseerd leren
ICT in een dynamische context
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Titelpagina.
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Welkom op deze informatieavond 9 september e leerjaar Basisberoepsgerichte leerweg & Kaderberoepsgerichte leerweg & Kaderberoepsgerichte leerweg.
Management Informatie Onderdeel Bedrijfsprocessen
Welkom S.G. De Triade Leerjaar 1.
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Workshop “Beoordelen”
(op basis-, kader- en mavo-niveau)
Het LWOO op de HJZ De kinderen Doelstelling Inrichting onderwijs
Waarom het ouderportaal?
Een online dagboek van en door de groep.
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Wateroverlast drainage
Voorlichtingsavond 5 havo
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
PESTEN JULIANASCHOOL.
StudyCall // ROC West-Brabant. Agenda 15.45u – 16.00u: Inloop 16.00u – 16.15u: Toelichting besluit BAG, Peter Zacht 16.15u – 16.30u: Korte demo StudyCall.
P.T.A. Leerjaar 4 locatie DEN BONGERD.
Bekostiging residentiële leerlingen
De Rode Knop van Viattence
Planning en Roostering
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
College De Brink V oorbereidend M iddelbaar B eroeps O nderwijs.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Ouderbetrokkenheid 3.0© E-book Van informeren naar samenwerken
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Open Huis 19 januari Hartelijk welkom! Avila College Even voorstellen: Gerco van ‘t Spijker Teamleider klas 1 en 2.
Natuur Leven en Technologie cursus voor masters Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde en Wiskunde
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond mavo vmbo Dinsdag 8 maart 2016 Klas 2 mavo & vmbo.
Ouderavond 1G1 18 augustus 2015 ‘. Programma 1.Voorstellen en mentoraat; 2.Huiswerk en plannen; 3.Informatie website; 4.Overgangsnormen; 5.Rapport; 6.Tot.
Welkom kennismakingsavond 4 mavo. Programma Even voorstellen Het laatste jaar… Belangrijke zaken betreffende het PTA Mevr. Depmann (decanaat) Dhr. Kauffeld.
Welkom kennismakingsavond 4 mavo. Programma Even voorstellen Het laatste jaar… Belangrijke zaken betreffende het PTA Mevr. Depmann (decanaat) Dhr. Kauffeld.
Welkom! Workshop AIT en samenwerking opleidingen voor toekomstige professionals Gontien Wetselaar Marjan Hoogland Margaret van Ruitenbeek.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
Wateroverlast drainage N31 N41 D. van der Neut.
Overgang naar jaar 4 Procedure voor studenten die een of meerdere onvoldoende WPB’s moeten herkansen 1.Kleine zaken/lacunes: inhalen binnen de periode;
Cliënt en media wijsheid Les 4 MZ Blok 4 Ouderen en mediawijsheid.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Anders kijken, anders doen
kennis- en informatieavond leerjaar 2 september schooljaar
Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid
Twee fasen-vwo Open Huis januari 2017.
ironHand – de co-creatie van een robotische handschoen
Zorglokaal DE EVALUATIE.
OUDERAVOND 3 havo 11 September 2017
Ouderavond 3 Havo 3 oktober 2017
Informatieavond.
Huiswerkopdracht Politiek
LOB in het mbo Onderzoek naar het bevorderen van
Kato bruyneels, Lore Driessens
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
Transcript van de presentatie:

28 januari 2016 Digitale verzuimregistratie!

Registratie naar situatie Situatie 1 : AVO onderbouw In de onderbouw is er sprake van homogene groepen waardoor het proces van verzuimregistratie 1x doorlopen hoeft te worden. Situatie 2 : AVO bovenbouw Er heerst in de AVO-bovenbouw onduidelijkheid m.b.t. de mogelijke aanwezigheid van clusterlijsten, waardoor het proces van verzuimregistratie 1x doorlopen hoeft te worden. Zuid/West werkt met gekoppelde lesgroepen. De lesgroepen zijn als 1 groep te benaderen.

Situatie 3: Praktijkafdelingen bovenbouw “In de praktijkafdelingen in de bovenbouw wordt niet gewerkt met clusterlijsten. Dit zorgt ervoor dat docenten mogelijk tot 7x het proces van verzuimregistratie zouden moeten doorlopen”. Leerlingen In de praktijkafdelingen in de bovenbouw wordt gewerkt met aparte al of niet samengestelde groepen: Dit kan teruggebracht worden naar de volgende groepen: * een samengestelde lesgroep * meerdere lesgroep(en) van De Bongerd of Stadion * een groep met Assistenten * een groep Lwa leerlingen Opmerking: Op het moment dat men met clusters werkt is de gehele groep te benaderen.

Situatie 3: vervolg Praktijkblok “Er is sprake van een lage motivatie bij deze groep om ieder lesuur tijdens een praktijkles opnieuw de verzuimregistratie in te vullen.” Binnen een praktijkblok van 4 lesuur kan de absentie per dubbel uur geregistreerd gaan worden. Dus 2x per blok van 4 lesuren. Overname bij ziekte docent Om de absentieregistratie mogelijk te maken bij ziekte staan ‘alle’ praktijkdocenten op ‘alle’ lesgroepen. Dit geeft een veelheid aan lesgroepen. Teamleider geeft exact aan welke docent/instructeur lesgeeft op welke momenten aan welke lesgroep. Overige docenten worden verwijdert. ‘Nadeel’: bij waarneming op de afdeling geen absentieregistratie digitaal.

Organisatie Voor het inregelen en onderhouden van de absentie registratie dient de teamleider/docent contact te zoeken met: de roostermaker van Zuid/West Leny en Helma voor het rooster van de LWA en Assistenten klassen de roostermaker-SOM beheerder van De Bongerd de roostermaker-SOM beheerder van Stadion. De teamleider/docent weet niet bij wie hij terecht kan en de veelheid van contacten werkt verwarrend. Advies: 1 contactpersoon voor het inregelen.

Organisatie Media De docent die geen eigen device heeft voert registratie in op rustig moment bij een vaste computer, waardoor de registraties niet tijdig (voor het 3 e lesuur worden ouders gebeld) binnen zijn. Oplossing korte termijn? Lange termijn…BYOD? Wifi Volgens werkplekbeheerder Marco werkt het naar behoren. Docenten geven aan dat het soms wel en soms niet werkt, waardoor ze de wifi niet gebruiken.

Aanbevelingen A. Docenten aansturen om volgende obstakels te overwinnen Daar waar docenten op efficiënte wijze de digitale verzuimregistratie zouden kunnen doen, verzaken zij dit Daar waar docenten op efficiënte wijze de digitale verzuimregistratie zouden kunnen doen, zijn zij niet of onvoldoende op de hoogte Zit nog niet in de routine van de docenten B. Informeer docenten/instructeurs dat de lesgroepen als 1 groep te benaderen is in de AVO bovenbouw. C. Vertegenwoordigers praktijkroosters naar 1 aanspreekpunt, zodat roosters Z/W, De Bongerd, Stadion en Assistenten/Lwa exact doorgevoerd kunnen worden.

Aanbevelingen D. Bouw de dienstverlening van de leerlingenbalie af. E. Informeer en communiceer m.b.t. verbeteringen in het werkproces (efficiëntie, app’s, wifi, etc).

Toekomst Rooster op leerlingniveau Op het moment dat er met het roosterprogramma en SOM gewerkt wordt met clusters is het mogelijk om roosters te maken op leerlingniveau. Wat dit inhoudt vraagt om nader onderzoek en scholing/kennis voor de SOM beheerder en roostermaker. Let op: tijdsbestek.

Vragen?

Bedankt voor jullie aandacht