De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie."— Transcript van de presentatie:

1 Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie

2 Vandaag Welkom en kennismaking 9.45: Presentatie plan van aanpak “Taakteam kennisdeling bij PROF” (op strategisch niveau) 10.15: Brainstorm acties, vragen, resultaten t.b.v. plan van aanpak (op tactisch en operationeel niveau) 10.45: Waar wil jij je voor inzetten of weet je nog iemand voor het “Taakteam kennisdeling bij PROF”? 10.55: Sluiting (afspraken en vervolg)

3 Reden taakteam een verbetering van de kwaliteit van de kennis.

4 Reden taakteam een verbetering van de kwaliteit van de kennis. een verbeterde vindbaarheid van de benodigde kennis.

5 Reden taakteam een verbetering van de kwaliteit van de kennis. een verbeterde vindbaarheid van de benodigde kennis. een verbeterde uitwisseling van kennis en de toename van het gebruik van aanwezige kennis binnen PROF.

6 Doelstelling De doelstelling van het project is het inrichten en onderhouden van een kennissysteem voor PROF op een wijze dat het optimaal bijdraagt om kennis te vinden en delen binnen PROF.

7 De opdracht Fase 1, ontwikkelfase: Het opleveren van een plan/advies over hoe en waar de kennis optimaal kan worden gedeeld binnen PROF, hoe de inrichting van het totale kennissysteem voor PROF eruit moet zien en hoe dit kennissysteem gebruikt en onderhouden moet worden om het gebruik van het kennissysteem te bevorderen ten behoeve van een optimale bijdrage aan de kennisdeling. GO-NO GO!!

8 De opdracht Fase 1, ontwikkelfase: Het opleveren van een plan/advies over hoe en waar de kennis optimaal kan worden gedeeld binnen PROF, hoe de inrichting van het totale kennissysteem voor PROF eruit moet zien en hoe dit kennissysteem gebruikt en onderhouden moet worden om het gebruik van het kennissysteem te bevorderen ten behoeve van een optimale bijdrage aan de kennisdeling. GO-NO GO!! Fase 2, uitvoeringsfase: Na goedkeuring van dit plan/advies zal het taakteam de inrichting van dit kennissysteem realiseren/optimaliseren en implementeren om het gebruik van het kennissysteem te bevorderen ten behoeve van een optimale bijdrage aan de kennisdeling.

9 Projectactiviteiten Fase 1 Het vastleggen/in kaart brengen van het huidige kennissysteem (IST) Het bepalen en beschrijven van de wensen van het toekomstige kennissysteem en hoe dit gebruikt en onderhouden moet worden (SOLL)

10 Projectactiviteiten Fase 2 Het vormgeven en inrichten van het hernieuwde kennissysteem De implementatie van het hernieuwde kennissysteem Het bevorderen van een optimaal gebruik van het hernieuwde kennissysteem Het verzorgen van het onderhoud aan het kennissysteem

11 Projectgrenzen Het taakteam start per 1 december 2015 en eindigt op 30 november 2016 De beschikbaarheid van projectleden is een verantwoording voor het management en bepaald mede de doorlooptijd van het totale project Focus ligt op vastgelegde kennis en vaste bronnen Het taakteam is niet verantwoordelijk voor de technische realisatie van veranderingen of technische onderhoud van het kennissysteem Het taakteam is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de door medewerkers ingevoerde inhoudelijke kennis in het kennissysteem Het taakteam is niet verantwoordelijk voor het daadwerkelijke gebruik van het kennissysteem door medewerkers Niet verantwoordelijk voor de uniformering van de processen

12 Tijdspad acties Fase 1 ActieLooptijd Het vastleggen/in kaart brengen van het huidige kennissysteem (IST) 1 december 2015 t/m 31 januari 2016 Een overzicht van wensen t.a.v. het toekomstige kennissysteem (wat, waar en waarom, uitgangspunten) 1 februari 2016 t/m 28 februari 2016. GO-NO GO MOMENT!

13 Tijdspad Fase 2 ActieLooptijd Het vormgeven en inrichten van het hernieuwde kennissysteem 1 maart 2016 t/m 31 mei 2016 De implementatie van het hernieuwde kennissysteem. 1 april 2016 t/m 31 mei 2016. Het bevorderen van een optimaal gebruik van het hernieuwde kennissysteem. 1 juni 2016 t/m 30 november 2016 Het verzorgen van het onderhoud aan het kennissysteem 1 december 2015 t/m 30 november 2016

14 Actie 1 “Het vastleggen/in kaart brengen van het huidige kennissysteem (IST)” Totale looptijd actie 1 is 1 december 2015 t/m 31 januari 2016 Deadline analyseren: 11 januari 2016! 19 januari volgende bijeenkomst: -presentaties analyses -start actie 2 (aftrapsessie)!


Download ppt "Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie."

Verwante presentaties


Ads door Google