De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het geloof is uit het gehoor. De tijd waarin we leven is op ons zelf gericht identiteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het geloof is uit het gehoor. De tijd waarin we leven is op ons zelf gericht identiteit."— Transcript van de presentatie:

1 Het geloof is uit het gehoor

2 De tijd waarin we leven is op ons zelf gericht identiteit

3 Keuze vrijheid en behoudenis Gevaar – Menselijke actie Gevolg – Menselijke wil centraal – Behoudenis is een moment

4 De Weg In handelingen 9 vers 2; en begeerde brieven van Hem naar Damaskus, aan de synagogen, opdat, zo hij enigen, die van dien weg waren, vond, hij diezelve, beiden, mannen en vrouwen, zou gebonden brengen naar Jeruzalem. 19 vers 9; Maar als sommigen verhard werden, en ongehoorzaam waren, kwaadsprekende van den weg des Heeren voor de menigte, week hij van hen, en scheidde de discipelen af, dagelijks handelende in de school van zekeren Tyrannus. Vers 23; Maar op dienzelfden tijd ontstond er geen kleine beroerte, vanwege den weg des Heeren.

5 Handelingen 22:4; Die dezen weg vervolgd heb tot den dood, bindende en in de gevangenissen overleverende beiden mannen en vrouwen. 24:14 Maar dit beken ik u, dat ik naar dien weg, welken zij sekte noemen, den God der vaderen alzo diene, gelovende alles, wat in de wet en in de profeten geschreven is; 24: 22 Toen nu Felix dit gehoord had, stelde hij hen uit, zeggende: Als ik nader wetenschap van dezen weg zal hebben, wanneer Lysias, de overste, zal afgekomen zijn, zo zal ik volle kennis nemen van uw zaken.

6 Wedergeboorte Kolossenzen 1 vers 13. Die ons getrokken heeft uit de macht der duisternis, en overgezet heeft in het Koninkrijk van den Zoon Zijner liefde Galaten 4:6 zo heeft God den Geest Zijns Zoons uitgezonden in uw harten, Die roept: Abba, Vader! Romeinen 5 vers 2 Door Welken wij ook de toeleiding hebben door het geloof tot deze genade, in welke wij staan, en roemen in de hoop der heerlijkheid Gods

7 Dagelijkse Economie Behoudenis is een dagelijks proces – Het is geen keus maar een positie Lukas 6 vers 38 Geeft, en u zal gegeven worden; een goede, neergedrukte, en geschudde en overlopende maat zal men in uw schoot geven; want met dezelfde maat, waarmede gijlieden meet, zal ulieden wedergemeten worden.

8 Handelingen 20 vers 35 Ik heb u in alles getoond, dat men, alzo arbeidende, de zwakken moet opnemen, en gedenken aan de woorden van den Heere Jezus, dat Hij gezegd heeft: Het is zaliger te geven, dan te ontvangen.

9 Begrijpen Omarmen Ver staan Mattheus 13 vers 19 Als iemand dat Woord des Koninkrijks hoort, en niet begrijpt, zo komt de boze, en rukt weg, hetgeen in zijn hart gezaaid was; deze is degene, die bij den weg bezaaid is

10 Zalig de armen van Geest; want hunner is het koninkrijk der Hemelen Vluchten Oplossen 1 Johannes 2 vers 15 en 16; Hebt de wereld niet lief, noch hetgeen in de wereld is; zo iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. Want al wat in de wereld is, namelijk de begeerlijkheid des vleses, en de begeerlijkheid der ogen, en de grootsheid des levens, is niet uit den Vader, maar is uit de wereld.

11 Johannes 8 vers 28; Jezus dan zeide tot hen: Wanneer gij den Zoon des mensen zult verhoogd hebben, dan zult gij verstaan, dat Ik Die ben, en dat Ik van Mijzelven niets doe; maar deze dingen spreek Ik, gelijk Mijn Vader Mij geleerd heeft. Eenwording Johannes 15 vers 4.Blijft in Mij, en Ik in u. Gelijkerwijs de rank geen vrucht kan dragen van zichzelve, zo zij niet in den wijnstok blijft; alzo ook gij niet, zo gij in Mij niet blijft.

12 Mattheus 23:12 En wie zichzelven verhogen zal, die zal vernederd worden; en wie zichzelven zal vernederen, die zal verhoogd worden Johannes 15 vers 4 en 5 Blijft in Mij, en Ik in u. Gelijkerwijs de rank geen vrucht kan dragen van zichzelve, zo zij niet in den wijnstok blijft; alzo ook gij niet, zo gij in Mij niet blijft. Ik ben de Wijnstok, en gij de ranken; die in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht; want zonder Mij kunt gij niets doen.

13 1 korinthe 2 vers 1-5 En ik, broeders, als ik tot u ben gekomen, ben niet gekomen met uitnemendheid van woorden, of van wijsheid, u verkondigende de getuigenis van God. 2 Want ik heb niet voorgenomen iets te weten onder u, dan Jezus Christus, en Dien gekruisigd. 3 En ik was bij ulieden in zwakheid, en in vreze, en in vele beving. 4 En mijn rede, en mijn prediking was niet in bewegelijke woorden der menselijke wijsheid, maar in betoning des geestes en der kracht; 5 Opdat uw geloof niet zou zijn in wijsheid der mensen, maar in de kracht Gods.

14 Openbaring 3 vers 17-20 Want gij zegt: Ik ben rijk, en verrijkt geworden, en heb geens dings gebrek; en gij weet niet, dat gij zijt ellendig, en jammerlijk, en arm, en blind, en naakt. Ik raad u dat gij van Mij koopt goud, beproefd komende uit het vuur, opdat gij rijk moogt worden; en witte klederen, opdat gij moogt bekleed worden, en de schande uwer naaktheid niet geopenbaard worde; en zalf uw ogen met ogenzalf, opdat gij zien moogt. Zo wie Ik liefheb, die bestraf en kastijd Ik; wees dan ijverig, en bekeer u.Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.

15 Zalig die treuren; want zij zullen vertroost worden Waarom treuren Jesaja 66 vers 2 Want Mijn hand heeft al deze dingen gemaakt, en al deze dingen zijn geweest, spreekt de HEERE; maar op dezen zal Ik zien, op den arme en verslagene van geest, en die voor Mijn woord beeft

16 Conclusie Zaligsprekingen laten zien wat onze identiteit is Niet naar toewijding streven Sterkste relatie komt voort uit liefde Niet wilskeuze maar leven uit God in volledige eenwording met Hem


Download ppt "Het geloof is uit het gehoor. De tijd waarin we leven is op ons zelf gericht identiteit."

Verwante presentaties


Ads door Google