De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn project gaat over de ziekte FTD. Ook wel bekend als de ziekte van Piek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn project gaat over de ziekte FTD. Ook wel bekend als de ziekte van Piek."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn project gaat over de ziekte FTD. Ook wel bekend als de ziekte van Piek.

2 Waarom doe ik het over FTD? Wat is FTD precies? Waar zit het in je hersens? Symptomen. Hoe verloopt de ziekte precies? FTD-Dag/Krantenstukje. Quiz. Vragen? Tips/Tops

3 Ik doe het vooral over FTD omdat mijn oma het heeft, maar ook vooral omdat niemand deze ziekte haast kent. Even kort samengevat wat mijn oma heeft: PPA-Dementie. Dat is vooral dat de Spraak wegvalt en je Gedrag verandert.

4 Wat is FTD nou precies? FrontoTemporale-Dementie. Dat is de gehele naam voor FTD. FTD is een ziekte dat zich afspeelt in je hersens. In je hersens brokkelen er stukjes spraak, gedrag of geheugen af. Zodat je niet meer kan praten of je anders gedraagt.

5 De ziekte FTD zit in de voorkant van je hersens. Het zit dus in de Voorhoofdskwab. Wat ik zo op de foto laat zien. De gehele naam nog even is: FrontoTemporale- Dementie. Het eerste woordje Fronto staat voor het woord Voor, en daarom heet het FRONTOTemporale-Dementie. Wat Temporale nou betekent vertel ik zometeen.

6

7

8 De symptomen van FTD zijn van Geheugenverandering vooral: Niet meer kunnen pinnen, haarlak op je nagels sprayen, niet meer boodschappen kunnen doen, en dan de Gedragsveranderingen: Opeens boos worden, emotioneel worden. Enzovoorts.

9 Inzicht verliezenGedragsproblemenSpraakverandering

10 Wie het krantenstukje wil lezen over mijn oma, hij gaat zometeen rond. FTD Dag, wat is de FTD Dag? De FTD Dag is een dag voor mensen die lid zijn van de club: FTD Lotgenoten. Die club is voor mensen die iemand kennen die FTD hebben of het zelf hebben.

11 1.Wat betekent Fronto? A.Achter B. Voor C. Naast 2. Waar zit FTD in je brein? A.VoorhoofdsKwab B. Slaapkwab C. Achter 3. Hoe heet de club voor FTD? A. FTD Mensen B. Club C. FTD Lotgenoten 4. Wat is de gehele naam voor FTD? A. FrontoTopDemen B. FrontoTemporaleDementie C. FrusTemporolteDementie

12

13

14


Download ppt "Mijn project gaat over de ziekte FTD. Ook wel bekend als de ziekte van Piek."

Verwante presentaties


Ads door Google