De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kweekverslag van de sitta europaea. Terug naar de boomklevers: De boomklever, een soort die ik altijd zeer interessant gevonden heb vanwege zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kweekverslag van de sitta europaea. Terug naar de boomklevers: De boomklever, een soort die ik altijd zeer interessant gevonden heb vanwege zijn."— Transcript van de presentatie:

1 Kweekverslag van de sitta europaea

2

3

4

5 Terug naar de boomklevers: De boomklever, een soort die ik altijd zeer interessant gevonden heb vanwege zijn uiterlijk en gedrag. Deze soort had ik al jaren terug gekweekt. Toen ik opgebeld werd door mijn oude schoolvriend Vincent om over vakantie en vogels te praten kreeg ik het verzoek om te proberen een koppel vogels voor hem mee te brengen. U moet weten Vincent is één van die Nederlanders die met zijn gezin in het buitenland zijn geluk is gaan beproeven. Door allerlei omstandigheden zoals bestanden per ongeluk wissen,niet opslaan van de gegevens op externe harde schijven en dan na computer crashes alles kwijt zijn of zoek geraakte afgedrukte foto's vanuit de analoge camera tijd, nou ja enzovoorts zou ik bijna zeggen, als u een lezer ben van mijn andere kweekverslagen dan weet u precies hoe de vork in de steel zit aangaande het helaas niet overweg kunnen met computers en andere digitale apparaten. Ik heb meer met vogels zullen we maar zeggen. Maar ik ben lerende en heb door schade en schande geleerd, nu word alles direct op externe schijven opgeslagen, dus het zal allemaal wel goed komen............... uiteindelijk.

6

7

8

9 Zo gezegd, zo gedaan, dit kweekverslag word dus begeleid met oudere en nieuwere foto's en van verschillende koppels waarmee hier gekweekt is in de loop der tijd. Ik wil u graag verwijzen naar de bijgevoegde foto's aangaande de uiterlijke kenmerken van deze soort, foto's zeggen vaak toch meer dan iemand kan verwoorden. Het zijn standvogels die men in grote delen van Europa kan aantreffen, het zijn echte bosbewoners en daar waar de mensen met hun huizen optrekken richting bos zijn het ook vogels geworden die regelmatig in de tuinen van mensen te zien zijn en er zelfs nestelen als men geschikte nestkasten ophangt, het is dus een soort die zich redelijk begint aan te passen aan de mens. In de natuur eten ze vooral diverse boomzaden en insecten welke ze vinden op hun karakteristieke manier van klimmen langs bomen. Het nestelen gebeurt in oude spechten nesten of andere holtes, deze holtes worden door de klevers dan zo aangepast dat het hun goedkeuring tot voortplanting kan wegdragen. Het aanpassen gebeurt d.m.v. diverse hakwerkzaamheden of het zo typische dicht metselen van gaten en kieren met een mengsel wat bestaat uit modder, speeksel en ontlasting.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


Download ppt "Kweekverslag van de sitta europaea. Terug naar de boomklevers: De boomklever, een soort die ik altijd zeer interessant gevonden heb vanwege zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google