De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

8. Antwoorden op spelsituaties. Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "8. Antwoorden op spelsituaties. Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen."— Transcript van de presentatie:

1 8. Antwoorden op spelsituaties

2 Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen

3 Buitenspel of niet?

4 Buitenspel of niet? NEEN

5 Buitenspel of niet?

6 Buitenspel of niet? NEEN

7 Buitenspel of niet?

8 Buitenspel of niet? JA

9 Buitenspel of niet?

10 Buitenspel of niet? NEEN

11 Buitenspel of niet?

12 Buitenspel of niet? JA

13 Buitenspel of niet?

14 Buitenspel of niet? NEEN

15 Buitenspel of niet?

16 Buitenspel of niet? JA

17 Welke beslissing neem je? In volgende dia’s worden weergegeven: - de plaats van de dader en het slachtoffer op het ogenblik van de fout - de aard en de plaats van de herneming

18 Situatie I Een effectieve speler slaat een effectieve speler. Beide spelers bevinden zich op het speelveld. De bal is in het spel.

19 Case 1: Doelverdediger (D) slaat aanvaller (A) in het strafschopgebied.

20 Strafschop Uitsluiting Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting doelverdediger (D) Spelherneming: strafschop

21 Case 2: Aanvaller (A) slaat verdediger (D) in het strafschopgebied..

22 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting aanvaller (A) Spelherneming: directe vrije schop op de plaats van het slachtoffer

23 Case 3: De doelverdediger (D) slaat de aanvaller. (A)

24 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting doelverdediger (D) Spelherneming: directe vrije schop op de plaats van het slachtoffer

25 Situatie II Een effectieve speler slaat een effectieve speler. De dader bevindt zich op het speelveld; het slachtoffer naast het speelveld. De bal is in het spel.

26 Case 1: Doelverdediger (D) slaat aanvaller. (A)

27 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting doelverdediger (D) Spelherneming: scheidsrechtersbal op de plaats van de bal

28 Situatie III Een effectieve speler slaat een effectieve speler. De dader bevindt zich naast het speelveld; het slachtoffer op het speelveld. De bal is in het spel.

29 Case 1: Aanvaller (A) slaat verdediger. (D)

30 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting aanvaller (A) Spelherneming: directe vrije schop op de plaats van het slachtoffer (D)

31 Situatie IV Een effectieve speler slaat een effectieve speler. De dader en het slachtoffer bevinden zich naast het speelveld. De bal is in het spel.

32 32 Case 1: Aanvaller (A) slaat verdediger (D) naast het speelveld..

33 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting aanvaller (A) Spelherneming: scheidsrechterbal op de plaats waar de bal zich bevond bij de spelonderbreking

34 Situatie V Een niet-effectieve speler slaat een effectieve speler. De dader en het slachtoffer bevinden zich op het speelveld. De bal is in het spel.

35 Case 1: Niet-effectieve speler (D) betreedt speelveld en slaat aanvaller. (A)

36 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting niet-effectieve speler Spelherneming: indirecte vrije schop op de plaats waar de bal zich bevond bij de spelonderbreking

37 Situatie VI Een effectieve speler slaat een niet-effectieve speler. De dader bevindt zich op het speelveld en het slachtoffer naast het speelveld. De bal is in het spel.

38 Case 1: Verdediger (D), op het speelveld, slaat een niet-effectieve speler naast het speelveld.

39 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting verdediger (D) Spelherneming: scheidsrechtersbal op de plaats van de bal

40 Situatie VII Een effectieve speler slaat een niet-effectieve speler. De dader bevindt zich naast het speelveld en het slachtoffer op het speelveld. De bal is in het spel.

41 Case 1: Effectieve speler (D), buiten het speelveld, slaat een niet-effectieve tegenspeler die zonder voorafgaande toestemming het speelveld betrad.

42 Beslissing: spelonderbreking en uitsluiting van de effectieve speler (D) en waarschuwing voor de niet-effectieve speler om zonder toelating het veld betreden te hebben. Spelherneming : indirecte vrije schop in het voordeel van de ploeg van de dader op de plaats van de bal.

43 Situatie VIII Overtredingen tussen 2 effectieve spelers van dezelfde ploeg.

44 Case 1: Twee effectieve medespelers slaan elkaar.

45 Beslissing: spelonderbreking spel en uitsluiting van beide spelers Spelherneming: Indirecte vrije schop voor de tegenstander op de plaats van de overtreding

46 De afstandsfouten: werpen of spuwen

47 Indien een speler werpt met een voorwerp zonder precies doel: gele kaart (onsportief gedrag) Indien het spel werd onderbroken, wordt hernomen met IVS op de plaats van de dader. Indien een speler spuwt of werpt met een voorwerp op of naar een persoon: rode kaart Indien het spel werd onderbroken, wordt hernomen volgens de tabel van spelhernemingen. (zie onderrichtingen “ De regels van het voetbalspel ” blz 123)

48 De afstandsfouten: werpen of spuwen Indien een effectieve speler met een voorwerp naar de bal werpt en deze raakt, zal hij bestraft worden op de plaats waar de bal werd geraakt met een DVS of strafschop, wegens vrijwillig handspel. Indien hij zo verhindert dat de bal in doel gaat, krijgt hij de rode kaart.

49 De afstandsfouten: werpen of spuwen Indien een doelman in zijn eigen strafschopgebied met een voorwerp naar de bal werpt en deze raakt, wordt hij bestraft met een gele kaart. Indien het spel stilgelegd werd, wordt met een IVS hernomen op de plaats waar de bal geraakt werd.


Download ppt "8. Antwoorden op spelsituaties. Antwoorden op spelsituaties 1. Spelsituaties buitenspel 2. Spelsituaties overtredingen."

Verwante presentaties


Ads door Google