De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Core business : Grote, georganiseerde fiscale fraude bestrijden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Core business : Grote, georganiseerde fiscale fraude bestrijden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Core business : Grote, georganiseerde fiscale fraude bestrijden

3 Bevoegdheid : Alle belastingen, rechten en taksen waarvan de Federale Staat de vestiging, de controle of de inning garandeert.

4 Structuur : De BBI is een kleine en dynamische administratie met ongeveer 600 ambtenaren

5 Structuur : - 1 centrale administratie - 5 directies - 9 lokalisaties

6 Brugge Gent Antwerpen Brussel BergenNamen Hasselt Luik Charleroi

7

8 Solliciteren bij de BBI?

9 Heb ik wel de nodige ervaring en de vereiste competenties?

10 Kan ik de druk wel aan?

11 Pfff, ze gedragen zich als cowboys!

12 Het BBI-profiel. Quid? Wat denken de jonge juristen die er werken?

13 «Je kan zowel zelfstandig als in een team werken» «Je bent flexibel en je kan je aanpassen»

14 «Je kan logisch redeneren en je respecteert de deontologische regels» «Je bent stressbestendig en kan omgaan met deadlines»

15 «Je bent bereid om continu bij te leren» «Je kan zelfzeker communiceren»

16 Goed, maar wat wordt er concreet van mij verwacht?

17 Ondersteunen van de taxatiediensten Behandelen van de geschillen Ondersteunen van de invordering

18 Ondersteunen van de taxatiediensten  Ik verleen schriftelijke en mondelinge adviezen op vraag van de directie of de taxatieagenten.  Ik werk mee aan het bepalen van de onderzoeksstrategie.  Ik bestudeer en bespreek zowel de feitelijke als juridische elementen van een dossier.

19 Ondersteunen van de taxatiediensten  Ik kijk de procedurestukken na op het naleven van de vormvereisten.  Ik controleer of de taxatieagent terecht de argumenten van de belastingplichtige heeft in rekening gebracht en/of verworpen.

20 Behandelen van de geschillen Administratieve geschillen Ik onderzoek de grieven van de belastingplichtige in alle objectiviteit. Ik verleen inzage in het administratief dossier en hoor de belastingplichtige (of zijn advocaat). Ik stel een ontwerp van beslissing op omtrent het bezwaarschrift.

21 Behandelen van de geschillen Gerechtelijke geschillen Ik stel de zaak in staat in overleg met de advocaat van de belastingplichtige. Ik onderzoek de grieven van de belastingplichtige. Ik overleg met de taxatieagent.

22 Behandelen van de geschillen Gerechtelijke geschillen Ik stel conclusies op en pleit het dossier voor de rechtbanken en hoven. Ik bestudeer de beroepsmogelijkheden bij een ongunstig vonnis en breng hierover verslag uit.

23 Behandelen van de geschillen Gerechtelijke geschillen Ik verzeker de opvolging en de uitvoering van de gerechtelijke beslissing. Ik trek conclusies uit deze rechtspraak en informeer mijn collega’s hierover.

24 Ondersteunen van de invordering Ik ben de « verbindingsagent » van de A.A. Inning en Invordering en werk mee aan een efficiënte invordering van de BBI-taxaties. Ik begroot het vermogen van de belastingplichtige door het raadplegen van de beschikbare databanken.

25 Ondersteunen van de invordering Ik adviseer de taxatieagent tijdens zijn onderzoek omtrent de invorderingsmogelijkheden van de belasting. Ik verzamel alle nuttige informatie en maak deze over aan de Ontvanger.

26 Ondersteunen van de invordering Ik onderzoek de bewarende maatregelen bij een insolvabiliteitsrisico. Ik verleen bijstand en formuleer voorstellen aan de Invorderingsdiensten.

27 Kortom Ik beschik over veel autonomie om mijn werk te organiseren en mijn dossiers te beheren, op voorwaarde dat:

28 Kortom ik de algemene richtlijnen en de termijnen respecteer; ik de nodige prioriteiten stel; ik met de betrokken collega’s overleg; ik op de hoogte blijf van nieuwe wetgeving en rechtspraak en dit communiceer aan mijn collega’s.

29 Wat krijg ik ervoor in de plaats?

30 «Je krijgt er de kans om je te ontplooien tot een specialist in het fiscaal recht» «Er is een grote flexibiliteit om werk met gezin te combineren»

31 «Ik hou ervan om zelfstandig belangrijke juridische dossiers te beheren maar met de ondersteuning van een team fiscale specialisten» «Het loon is zeer competitief, zeker voor jongeren»

32 «Al mijn talenten en competenties worden geapprecieerd (talen, informatica, pedagogische vaardigheden,…)» «Ik leer elke dag bij»

33 «Ik vind het een uitdaging om de Belgische Staat te kunnen vertegenwoordigen in high- profile en actuele dossiers» «Ik hou ervan te werken in een dynamische en motiverende omgeving»

34 De BBI recruteert twee nederlandstalige juristen voor de gewestelijke directie te Brussel.


Download ppt "Core business : Grote, georganiseerde fiscale fraude bestrijden."

Verwante presentaties


Ads door Google