De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IPC Nederland. Een internationaal-minded en thematisch curriculum voor de zaak- en creatieve vakken. Met een heldere en vaste structuur gericht op leren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "IPC Nederland. Een internationaal-minded en thematisch curriculum voor de zaak- en creatieve vakken. Met een heldere en vaste structuur gericht op leren."— Transcript van de presentatie:

1 IPC Nederland

2 Een internationaal-minded en thematisch curriculum voor de zaak- en creatieve vakken. Met een heldere en vaste structuur gericht op leren. Een actueel, volledig en toekomstgericht programma In meer dan 80 landen wereldwijd Gericht op de leeftijd kinderen (4-12 jaar) die opgroeien in de 21e eeuw Het voedt een liefde voor het leren en moedigt de nodige essentiële vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten aan. Internationaal primair curriculum

3 Focus op leren

4 Leerdoelen

5 Vakgebieden Persoonlijk Internationaal Leerdoelen in het IPC

6 Vakgebieden

7 Leerdoelen Kennis (ik weet) Weten dat/ hebben kennis van….. Vaardigheden (ik kan) Zijn in staat om…… Inzicht (ik begrijp) Begrijpen dat……..

8 Vakgebieden

9 Uniek

10 Vakgebieden Persoonlijk Internationaal Leerdoelen in het IPC

11 onderzoek aanpassingsvermogen moraliteit veerkracht zorgzaamheid respect communicatie samenwerking Persoonlijke leerdoelen

12 Toekomst

13 Vakgebieden Persoonlijk Internationaal Leerdoelen in het IPC

14 Internationaal

15

16

17

18

19

20 IPC in de klas

21 Structuur

22 Startpunt

23

24 Kennisoogst

25

26

27

28 Uitleg van het thema

29

30 Vakgebieden

31

32

33 Afsluiting

34

35 Structuur

36 IPC en de kerndoelen Het onderwijs richt zich op de emotionele en verstandelijke ontwikkeling, op de ontwikkeling van de creativiteit en het verwerven van sociale, culturele en lichamelijke vaardigheden.

37 Oriëntatie op jezelf en de wereld – Mens en samenleving 6 doelen – Natuur en techniek 7 doelen – Ruimte 4 doelen – Tijd 3 doelen Kunstzinnige oriëntatie 3 doelen Bewegingsonderwijs en spel 2 doelen IPC IPC en de kerndoelen

38 Het gaat om een totaal van 25 kerndoelstellingen: doelstellingen sterk verweven in het IPC (15) doelstellingen die extra aandacht behoeven, omdat ze Nederland specifiek zijn en anders niet voldoende aan bod zouden kunnen komen (8) doelstellingen bewegingsonderwijs (2) IPC en de kerndoelen

39 IPC en het voortgezet onderwijs Wat vindt u belangrijk voor de aansluiting met het voortgezet onderwijs? Vaardigheden die leerlingen met name leren tijdens het werken met IPC die belangrijk zijn voor het VO: plannen, hoofdzaken en bijzaken onderscheiden, samenvatten, belangrijke woorden uit een tekst halen, bronnengebruik, onderzoek doen, plannen maken, voorspellingen doen, vragen stellen. Chronologisch begrip van tijd, oorzaak/gevolg. Verbanden en verbinden leggen. Samenwerken, omgaan met tegenslagen, respect voor elkaar, leren van fouten, leren van elkaar. Lezen en maken van kaarten/plattegronden, atlas gebruik, presenteren. Beeld van zichzelf in de wereld, beeld van zichzelf in de tijd. Zicht op hun eigen leerproces, plezierbeleving in de zaakvakken, zicht op eigen talent, zelfinzicht. Beleven plezier aan de zaakvakken!

40 Vragen


Download ppt "IPC Nederland. Een internationaal-minded en thematisch curriculum voor de zaak- en creatieve vakken. Met een heldere en vaste structuur gericht op leren."

Verwante presentaties


Ads door Google