De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Besluiten omtrent ruimtelijke ontwikkelingen 15 casussen als voorbeelden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Besluiten omtrent ruimtelijke ontwikkelingen 15 casussen als voorbeelden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Besluiten omtrent ruimtelijke ontwikkelingen 15 casussen als voorbeelden

3  Procesmanagement belangrijk voor meervoudig ruimtegebruik

4  De meerstemmige ontwikkeling zet druk op het creëren van orde:  Bepalen welke activiteiten en functies wel of niet worden toegelaten  Kan zorgen voor kwaliteit en behoud en voor mono functionaliteit

5  Protocol is de basis van analyses  Het gekozen protocol om de inrichtings projecten te kunnen vergelijken: De ambitie Het procesverloop Processturing

6  Opbouw van het boek Deel II t/m Deel VI Casusstudies worden behandeld Casusstudies wordn vergeleken Kenmerken van de behandelde casussen

7 o Procesmanagement Vs. Andere management stijlen

8  Proces vs inhoud  Er staat in bijna elke publicatie over procesmanagement het onderscheid tussen inhoud en proces centraal. Inhoud is dan alles wat te maken heeft met het object en met de ervan van belang zijnde elementen en aspecten. Proces is dan alles wat te maken heeft met het (samen) werken van de verschillende partijen en de actoren die deze partijen vertegenwoordigen; dus met de interactie.

9  Proces vs command and control

10  Proces vs project  Procesmanagement en projectmanagement zijn in onze ogen twee verschillende fasen in de realisering van uw wens. Het proces gaat om het mogen realiseren. Het project is de fysieke uitvoering.

11  Proces vs chaos  In een proces wordt een besluit eigenlijk niet genomen. Er komt eerder een evenwichtige verdeling te liggen tussen een probleem, oplossing en aandacht van actoren.

12  Procesmanagement en omgang  Procesmanagement: risico’s en hoe hiermee om te gaan   1. Het proces kan als fuik dienen. Dit gebeurd wanneer je het proces beheersbaar wilt maken. Om dit te kunnen doen verdwijnt de dynamiek in het proces en gaat het meer op een project lijken.  2. het tweede risico is dat het kan leiden tot stroperige besluitvorming. Hiermee bedoel ik dat er geen besluit komt zonder draagvlak. En zolang er geen draagvlak is geen besluit.

13


Download ppt "Besluiten omtrent ruimtelijke ontwikkelingen 15 casussen als voorbeelden."

Verwante presentaties


Ads door Google