De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (www.khanacademy.org)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (www.khanacademy.org)"— Transcript van de presentatie:

1 Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (www.khanacademy.org)

2 Inloggen Je kunt je gratis aanmelden/inloggen. Ook via facebook is het mogelijk.

3 Kosten Gratis

4 Doelgroep De doelgroep is voor zowel de leerkracht als de leerlingen van alle klassen. Het wordt wel meer toegepast in de bovenbouw. Je kan een account aanmaken voor de leerkracht en die kan zijn studenten dan toevoegen en uitnodigen. De studenten kunnen een eigen account aanmaken. De voortgang van de leerling wordt in het programma geregistreerd. Dit kan de leerkracht dan van iedere leerling inzien.

5 Aan de slag Er wordt een goede en duidelijke uitleg gegeven hoe het moet. Het wijst zich vanzelf. De kinderen zullen wel een kleine instructie nodig hebben over hoe ze elkaar uitnodigen en elkaar toevoegen. Het is in het Engels (niet belemmerend.) Deze site is nog in het Engels, maar ze zijn bezig om het helemaal te vertalen en te veranderen naar het Nederlands. Er zijn al Nederlandse instructie filmpjes. Wat is het precies? De kinderen leren doormiddel van instructie filmpjes via internet. Ze kunnen een groot aantal vragen aanklikken en behandelen. Van alle vakken zijn er opdrachten die gekoppeld zijn aan verschillende filmpjes en of andere uitleg. Ze gaan aan de slag met het maken van vragen. Daarbij kunnen ze hulp oproepen van een filmpje of verdere uitleg. Dan wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je komt tot de oplossing. Ze kunnen helemaal doorklikken tot het einde van de uitleg, maar kunnen ook halverwege stoppen als ze het dan al begrepen hebben.

6 Publiceren Je kunt alles publiceren wat je doet en wat er gedaan wordt. De leerkracht kan alles uitdraaien en in grafieken laten zetten. Zo kan de groei en de ontwikkeling goed weergegeven worden. Ook kan de leerkracht zien wat het kind al wel en niet heeft gedaan. Dus de voortgang wordt geregistreerd.

7 Mogelijkheden tot onderwijs De kinderen kunnen nu op een eigen manier gaan leren. Ze kunnen de eigen instructie kiezen en daarbij de vragen maken. Je kan het toepassen bij Rekenen, daar zijn al een aantal filmpjes van in het Nederlands.

8 Boston. Gevarieerd werken kan door middel van de filmpjes van de Khan Academy. Ik ben in Boston naar een workshop geweest waar we helemaal uitleg kregen over hoe het in elkaar stak. Daaruit kwam dus dat ze flink bezig waren met het maken van de filmpjes en de eigen ontwikkeling van de kinderen. De kinderen kunnen de eigen ontwikkeling in de gaten houden en groeien. Boven zichzelf uitstijgen. Ze werken aan de eigen ontwikkeling doormiddel van op het eigen tempo te werken met de instructie en de filmpjes. Daarbij maken ze bijbehorende opdrachten. Dit alles wordt geregistreerd en wordt bijgehouden. Ik heb van de workshop in Boston een goed en helder overzicht gekregen over wat de Khan Academy nou precies inhoudt. Wat het is en waar ze zich mee bezig houden.


Download ppt "Web 2.0 tool Khan academy Online instructie filmpjes bekijken. (www.khanacademy.org)"

Verwante presentaties


Ads door Google