De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."— Transcript van de presentatie:

1 Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders

2

3 Een online methode Leerlingen kunnen zelfstandig in hun eigen tempo werken. Leerlingen kunnen zowel thuis als op school inloggen via internet. Altijd actuele informatie over profielen, vakken, studies en beroepen. Leerlingen leggen een persoonlijk dossier (portfolio) aan. Dit is ook inzichtelijk voor decanen en mentoren. Ouders kunnen thuis meekijken m.b.v. de Qompas Oudermodule en hebben een actieve rol. Installeren is niet nodig.

4 Het lesmateriaal De site http://profielkeuze.qompas.nl
EntryCard Geeft toegang tot het online gedeelte: tests, opdrachten en het persoonlijk portfolio. Werkboek Bevat diverse katernen: een uitleg over de tests, informatie over het portfolio, een uitneembare ouderbijlage en extra opdrachten voor in de mentorles.

5 Opbouw van het programma
De leerling volgt een persoonlijk stappenplan dat is samengesteld door de decaan en maakt daarin een aantal opdrachten. Alle onderdelen zijn met elkaar verbonden. Aan de hand van de opdrachten bouwen de leerlingen een persoonlijk portfolio op.

6 Informatie zoeken - Bij het doorlopen van het stappenplan maken leerlingen gebruik van de informatie uit het onderdeel ‘Informatie zoeken’. Deze informatie kan ook geraadpleegd worden buiten het stappenplan om. De informatie is school specifiek: profielen en vakken zijn afgestemd op het aanbod van de school.

7 Het onderdeel ‘Profielen en vakken’ bevat informatie over:
Profielen & vakken Het onderdeel ‘Profielen en vakken’ bevat informatie over: De Tweede fase School specifieke informatie over inhoud profielen en vakken Inclusief aansluitende studie- en beroepsmogelijkheden

8 Speel met je profiel Het onderdeel ‘Speel met je profiel’ geeft antwoord op de vraag: Wat kan ik gaan doen met mijn profiel?

9 Studies Het onderdeel ‘Studies’ bevat uitgebreide informatie over: hoofdgroepen, studierichtingen, studies, toelatingseisen en aansluitende beroepsmogelijkheden Aansluiting mogelijk met Qompas StudieKeuze, voor meer informatie over specifieke opleidingen.

10 Onderwijsinstellingen
Het onderdeel ‘Onderwijsinstellingen’ bevat informatie over: Alle reguliere onderwijsinstellingen en een aantal particuliere onderwijsinstellingen Alle opleidingen, open dagen en contactgegevens

11 Beroepen Het onderdeel ‘Beroepen’ bevat informatie over:
Beroepensectoren Bijbehorende beroepen Aansluitende profielen en studiemogelijkheden

12 Maatwerk stappenplan Iedere leerling doorloopt zijn eigen route door het programma - Ik weet nog niet welk profiel ik wil kiezen - Ik weet wat ik wil studeren - Ik weet welk profiel ik wil kiezen - Ik weet wat ik wil worden Drie stappenplannen - Standaard - Basis - Compact De taken uit het stappenplan worden online ingevuld in het dossier

13 De stap ‘Test jezelf’ bevat 5 tests:
De vijf testen De stap ‘Test jezelf’ bevat 5 tests: 1. De schoolvakken capaciteitenvragenlijst 2. De schoolvakken belangstellingsvragenlijst 3. De interessetest 4. De profielkeuzetest 5. De competentietest (inclusief 360-graden feedback)

14 Mijn portfolio Het digitale loopbaandossier van de leerling bestaat uit de volgende onderdelen: Bewaarmap Stappenplan Portfolio Profielkeuze

15 Het portfolio Het portfolio bevat: - Voortgang stappenplan - Gekozen profiel en vakken - Testresultaten - Eindfavorieten Het portfolio bevat de profielkeuze van de leerling Het portfolio is de basis voor het gesprek met decaan/mentor

16 Qompas DecanenNet Via dit volgsysteem hebben decaan/mentor eenvoudig inzicht in de vorderingen van de leerlingen: Het stappenplan De bewaarmap Het portfolio Het gekozen profiel

17 Qompas Oudermodule U kunt een account aanmaken m.b.v. een code. Deze code is verkrijgbaar bij de decaan. Uw account is geldig voor al uw kinderen en gedurende meerdere jaren. Toegang tot alle informatie over Qompas ProfielKeuze Tips en adviezen voor de begeleiding van uw kind Workshop - Profielkeuzetest over uzelf invullen - Competentietest over uw kind invullen - Verkort stappenplan - Opdracht over uw kind Belangrijke data en berichten van de decaan Inzage in dossier van uw kind (mits toestemming verkregen)

18 Zelf een kijkje nemen? Maak een account aan op de Qompas Oudermodule
Of ga naar en klik door naar Qompas ProfielKeuze Testinlog: Gebruikersnaam: Scholier01 t/m 30 Wachtwoord: Qompas (Let op de hoofdletters) Qompas wenst alle leerlingen en hun ouders veel plezier met het maken van de juiste profielkeuze!


Download ppt "Qompas ProfielKeuze De online gids voor profielkeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."

Verwante presentaties


Ads door Google