De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."— Transcript van de presentatie:

1 Qompas StudieKeuze http://studiekeuze.qompas.nl De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders

2 www.qompas.nl

3 Een online methode Leerlingen kunnen zelfstandig in hun eigen tempo werken. Leerlingen kunnen zowel thuis als op school inloggen via internet. Altijd actuele informatie over open dagen, studies en onderwijsinstellingen. Leerlingen leggen een persoonlijk online dossier aan. –Inzichtelijk voor decanen en mentoren. Ouders kunnen thuis meekijken m.b.v. de Qompas oudermodule en hebben een actieve rol.Qompas oudermodule Installeren is niet nodig.

4 Het materiaal De site http://studiekeuze.qompas.nl EntryCard LOB Editie: Geeft toegang tot alle tests, opdrachten en het persoonlijk dossier. Lesbrief: Bevat stappenplan (online) en Extra opdrachten (klassikaal op school).

5 Studies Het onderdeel ‘Studies’ bevat uitgebreide informatie over: alle studierichtingen de bijbehorende studies Favoriete studies kunnen opgeslagen worden in de bewaarmap.

6 Zoeken Binnen het onderdeel ‘Studies’ kan de leerling, aan de hand van diverse criteria, zoeken naar een passende studie, open dag, onderwijsinstelling, opleiding of beroep.

7 Open dagen Een handig overzicht van voorlichtingsactiviteiten. De leerling kan activiteiten zoeken en voorbereiden. Na afloop kan een verslag van de open dag worden gemaakt.

8 Test jezelf In dit onderdeel kunnen leerlingen vier tests maken: Interessetest Studiekeuzetest Competentietest Beroepentest 360-graden-feedback Anderen kunnen ook uitgenodigd worden de competentietest te maken. U?

9 Onderwijsinstellingen In dit onderdeel staan alle onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs. De leerling kan favoriete onderwijsinstellingen opslaan in de bewaarmap.

10 Beroepen Het onderdeel ‘Beroepen’ bevat uitgebreide informatie over: Beroepensectoren Beroepen Favoriete beroepen kan de leerling opslaan in de bewaarmap.

11 Mijn dossier In het digitale loopbaandossier staan de opgeslagen favorieten (onderwijsinstellingen, opleidingen, studies, open dagen en beroepen). Dit is ook de plek waar de leerlingen hun stappenplan doorlopen.

12 Het einddossier Welke opleiding past het beste bij de interesses, capaciteiten en voorkeur van de leerling? Vormt de basis voor het eindgesprek met de leerling: Testresultaten Favorieten Verslagen van open dagen Risicoprofiel

13 Qompas DecanenNet Decanen en mentoren hebben een overzicht van de vorderingen van hun leerlingen via Qompas DecanenNet. Ze hebben hierbij inzicht in: Het stappenplan De extra opdrachten De bewaarmap Het einddossier (waaronder de testresultaten en het risicoprofiel)

14 U kunt een account aanmaken m.b.v. een code. Deze code is verkrijgbaar bij de decaan. Uw account is geldig voor al uw kinderen en gedurende meerdere jaren. Inhoud: Toegang tot alle informatie over Qompas StudieKeuze Tips en adviezen voor de begeleiding van uw kind Workshop StudieKeuzetest over uzelf invullen Competentietest over uw kind invullen Verkort stappenplan Opdracht over uw kind Belangrijke data en berichten van de decaan. Inzage in dossier van uw kind (mits toestemming verkregen) Qompas oudermodule

15 Maak een account aan op de Qompas Oudermodule http://oudermodule.qompas.nl Of ga naar www.qompas.nl en klik door naar Qompas StudieKeuze Testinlog: Gebruikersnaam: Scholier01 t/m 30 Wachtwoord: Qompas Let op de hoofdletters! Qompas wenst alle leerlingen en hun ouders veel plezier met het maken van de juiste studiekeuze! Zelf een kijkje nemen?


Download ppt "Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."

Verwante presentaties


Ads door Google