De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."— Transcript van de presentatie:

1 Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders

2

3 Een online methode Leerlingen kunnen zelfstandig in hun eigen tempo werken. Leerlingen kunnen zowel thuis als op school inloggen via internet. Altijd actuele informatie over open dagen, studies en onderwijsinstellingen. Leerlingen leggen een persoonlijk online dossier (portfolio) aan. Dit is ook inzichtelijk voor decanen en mentoren. Ouders kunnen thuis meekijken m.b.v. de Qompas Oudermodule en hebben een actieve rol. Installeren is niet nodig.

4 Het lesmateriaal De site http://studiekeuze.qompas.nl EntryCard
Geeft toegang tot het online gedeelte: tests, opdrachten en het persoonlijk portfolio. Werkboek Bevat stappenplan (online) en extra opdrachten (klassikaal op school)

5 Opbouw van het programma
De leerling volgt een persoonlijk stappenplan dat is samengesteld door de decaan en maakt daarin een aantal opdrachten. Alle onderdelen zijn met elkaar verbonden. Aan de hand van de opdrachten bouwen de leerlingen een persoonlijk portfolio op.

6 Zoeken De leerling kan, aan de hand van diverse criteria, zoeken naar een passende: Studie Open dag Onderwijsinstelling Opleiding Beroep

7 Studies Het onderdeel ‘Studies’ bevat uitgebreide informatie over:
- alle studierichtingen - de bijbehorende studies Favoriete studies kunnen worden opgeslagen in de bewaarmap.

8 Open dagen Een handig overzicht van voorlichtingsactiviteiten. De leerling kan activiteiten zoeken en voorbereiden. Na afloop kan een verslag van de open dag worden gemaakt.

9 Test jezelf In dit onderdeel kunnen leerlingen vier test maken:
Studiekeuzetest Interessetest Beroepentest Competentietest (360-graden-feedback) Anderen kunnen ook uitgenodigd worden de competentietest te maken. U?

10 Onderwijsinstellingen
In het onderdeel ‘Onderwijsinstellingen’ staan alle onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs. De leerling kan favoriete onderwijsinstellingen opslaan in de bewaarmap.

11 Beroepen Het onderdeel ‘Beroepen’ bevat informatie over:
Beroepensectoren Bijbehorende beroepen Favoriete beroepen kan de leerling opslaan in de bewaarmap.

12 Het portfolio Welke opleiding past het beste bij de interesse, capaciteiten en voorkeur van de leerling? Het portfolio vormt de basis voor het eindgesprek met de leerling: - Testresultaten - Favorieten (bewaarmap bevat onder Andere studies, open dagen en onderwijsinstellingen) - Verslagen van open dagen - Riscioprofiel

13 Qompas DecanenNet Decanen en mentoren hebben een overzicht van de vorderingen van hun leerlingen via Qompas DecanenNet. Ze hebben hierbij inzicht in: Het stappenplan De bewaarmap Het portfolio (waaronder de testresultaten en het risicoprofiel)

14 Qompas Oudermodule U kunt een account aanmaken m.b.v. een code. Deze code is verkrijgbaar bij de decaan. Uw account is geldig voor al uw kinderen en gedurende meerdere jaren. Inhoud: Toegang tot alle informatie over Qompas StudieKeuze Tips en adviezen voor de begeleiding van uw kind Workshop - Studiekeuzetest over uzelf invullen - Competentietest over uw kind invullen - Verkort stappenplan - Opdracht over uw kind Belangrijke data en berichten van de decaan. Inzage in dossier van uw kind (mits toestemming verkregen)

15 Zelf een kijkje nemen? Maak een account aan op de Qompas Oudermodule
Of ga naar en klik door naar Qompas StudieKeuze Testinlog: Gebruikersnaam: Scholier01 t/m 30 Wachtwoord: Qompas (Let op de hoofdletters) Qompas wenst alle leerlingen en hun ouders veel plezier met het maken van de juiste studiekeuze!


Download ppt "Qompas StudieKeuze De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."

Verwante presentaties


Ads door Google