De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis NVAG 2 december 2014 Erik Heijdelberg Voorzitter Raad van Bestuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis NVAG 2 december 2014 Erik Heijdelberg Voorzitter Raad van Bestuur."— Transcript van de presentatie:

1 Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis NVAG 2 december 2014 Erik Heijdelberg Voorzitter Raad van Bestuur William Schrikker Groep

2 Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis

3 Regeldruk is vaak de uitkomst van een onredelijk en angst gedreven proces Zonder de maatschappelijke en politieke context te begrijpen valt er weinig aan te doen Medialogica en risico regel reflex zijn daarin belangrijke fenomenen Een instelling of beroepsgroep kan wel iets bereiken, maar alleen door volkomen helder en koersvast te zijn in uitgangspunten en doelen

4 Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis Intern Vaste professionele waarden uitstralen en naleven Koersvast zijn tussen het Scylla van de regelreflex en de Charybdis van beroepsuitoefening zonder verantwoording Subsidiariteit Extern Een hechte rolvaste gemeenschap vormen met zoveel mogelijk stakeholders Binding met het doel van de zorg uitstralen en voorleven Niet versagen, heel koersvast zijn.

5

6 Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis VRAGEN? VRAGEN? VRAGEN? DANK VOOR UW AANDACHT!


Download ppt "Regeldruk verminderen in de gedwongen zorg? Op volle kracht tussen Scylla en Charybdis NVAG 2 december 2014 Erik Heijdelberg Voorzitter Raad van Bestuur."

Verwante presentaties


Ads door Google