De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beleidsinformatie van onderop 21 juni 2011. Waarom dit traject? Gemeenten ervaren de informatieuitvraag als een balast. Rijk en Tweede Kamer zijn ontevreden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beleidsinformatie van onderop 21 juni 2011. Waarom dit traject? Gemeenten ervaren de informatieuitvraag als een balast. Rijk en Tweede Kamer zijn ontevreden."— Transcript van de presentatie:

1 Beleidsinformatie van onderop 21 juni 2011

2 Waarom dit traject? Gemeenten ervaren de informatieuitvraag als een balast. Rijk en Tweede Kamer zijn ontevreden over de informatie die ze krijgen. Ontevredenheid over laten zien van resultaten zorgt voor makkelijke prooi bij bezuinigingen(zie gelden participatiebudget)

3 Niet alleen belang van het Rijk! Het is een misvatting dat alleen het Rijk informatie nodig heeft, ook gemeenten(bestuur, raad, leiding) moet noodzakelijke informatie willen hebben.

4 Traject van de lange adem Eerste bijeenkomst van VNG, Divosa en SZW op 7 juli 2010 –Hierbij gaat het om vragen als: welke stromen zijn er nu al? Wat hebben wij met deze informatie gedaan en zijn zij allemaal zinvol? Wat is nuttig voor gemeenten zelf? Dit zou moeten uitmonden in een structuur hoe je met elkaar omgaat gegeven de decentralisatie en wat dat betekent voor de verantwoordingsinformatie? Tweede bijeenkomst 19 januari 2011 –Voorstel Jeugdherbergbijeenkomst -> wizkids van gemeenten en szw bijelkaar in een hok

5 Wanneer tevreden? Als de volgende vragen zijn beantwoord: –Wat kost weinig om aan te leveren / welk deel van de regulier uitvraag kost gemeenten relatief veel om aan te leveren? –Wat heeft het Rijk echt nodig? –Wat heb je als gemeente zelf nodig voor de dialoog met de raad? –En als consequentie daarvan: wat is dus te missen?

6 Wat voorwaarde succes? Wanneer opgebouwd wordt van onderaf. Wanneer er periodiek onderhoud is. Wanneer er nagedacht wordt vooraf. –Komst WWB-aanpassingen en WWnV -> wat wil een raad of TK weten: geef dat nu al een plek(bijv. wat gebeurt er met mensen met een arbeidsbeperking?)


Download ppt "Beleidsinformatie van onderop 21 juni 2011. Waarom dit traject? Gemeenten ervaren de informatieuitvraag als een balast. Rijk en Tweede Kamer zijn ontevreden."

Verwante presentaties


Ads door Google