De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bespreking column Youp Zucht van verlichting. Koningin BeatrixMark RutteGeert WildersCor Bosman Henk BlekerMaxime VerhagenJack de Vries.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bespreking column Youp Zucht van verlichting. Koningin BeatrixMark RutteGeert WildersCor Bosman Henk BlekerMaxime VerhagenJack de Vries."— Transcript van de presentatie:

1 Bespreking column Youp Zucht van verlichting

2

3 Koningin BeatrixMark RutteGeert WildersCor Bosman Henk BlekerMaxime VerhagenJack de Vries

4

5 ??? Beatrix slaakte een diepe ??? toen ze door journalisten gevraagd werd naar de reactie van Wilders. Iedereen slaakte een ??? van verlichting: ze was terug. Toen de deur eenmaal achter hem gesloten was, ging er een ??? van verlichting door de zaal.

6 zucht (de) Beatrix slaakte een diepe zucht toen ze door journalisten gevraagd werd naar de reactie van Wilders. Iedereen slaakte een zucht van verlichting: ze was terug. Toen de deur eenmaal achter hem gesloten was, ging er een zucht van verlichting door de zaal.

7

8 ??? Volgens mij heeft mijn kat vanmiddag een epilepsie-aanval gehad: ???, samentrekken van alle spieren, schokken,... Steve zag iemand op de grond vallen en stuiptrekken en ???.

9 schuimbekken Volgens mij heeft mijn kat vanmiddag een epilepsie-aanval gehad: schuimbekken, samentrekken van alle spieren, schokken,... Steve zag iemand op de grond vallen en stuiptrekken en schuimbekken. Pornofilmpje in de klas doet lerares schuimbekken. (krantenkop) het schuim / de bek

10 ??? Dit kinderliedje lijkt eenvoudig, maar zit eigenlijk heel ??? in elkaar. (verfijnd) De karakteristieke en ??? smaak van Brand Premium Pilsener maakt het echt een pils om trots op te zijn. (verfijnd) We maken een onderscheid tussen ruwe en ??? olie. (gezuiverd)

11 geraffineerd Dit kinderliedje lijkt eenvoudig, maar zit eigenlijk heel geraffineerd in elkaar. (verfijnd) De karakteristieke en geraffineerde smaak van Brand Premium Pilsener maakt het echt een pils om trots op te zijn. (verfijnd) We maken een onderscheid tussen ruwe en geraffineerde olie. (gezuiverd)

12 ??? Het boek werd ??? gekocht en gelezen. Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale netwerken bevorderen samenwerking en discussie en studenten maken er ??? gebruik van. Als zijn buurman Rob aanbiedt hem te helpen met internetdaten, gaat hij ??? op het aanbod in. Hij gaat ??? op zoek naar nieuwe kennis en nieuwe horizonten.

13 gretig Het boek werd gretig gekocht en gelezen. Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale netwerken bevorderen samenwerking en discussie en studenten maken er gretig gebruik van. Als zijn buurman Rob aanbiedt hem te helpen met internetdaten, gaat hij gretig op het aanbod in. Hij gaat gretig op zoek naar nieuwe kennis en nieuwe horizonten.

14 ??? Hij ??? in zijn stoel en rookte een sigaret. Mensen moeten zelf actie ondernemen en hun bezittingen beschermen. Wie lui ??? en afwacht, raakt zijn geld kwijt. Moet de internationale gemeenschap ??? en toezien hoe de Libische leider Kadhafi zijn eigen volk uitmoordt?

15 achteroverleunen Hij leunde achterover in zijn stoel en rookte een sigaret. Mensen moeten zelf actie ondernemen en hun bezittingen beschermen. Wie lui achteroverleunt en afwacht, raakt zijn geld kwijt. Moet de internationale gemeenschap achteroverleunen en toezien hoe de Libische leider Kadhafi zijn eigen volk uitmoordt?

16 ??? Cruijff is het ??? bij Ajax na vijftien maanden zat. Geen ???, we gaan gewoon door.

17 gezeik (het) Cruijff is het gezeik bij Ajax na vijftien maanden zat. Geen gezeik, we gaan gewoon door. Hij stond dronken tegen de kerk te zeiken. We waren zeiknat.

18 ??? Wilders moet zijn ??? nemen, aldus Verhagen. Hij moet stoppen met “het enkel voorlezen van zijn eigen verkiezingsprogramma”. Als wereldwijd bekende IT-fabrikant nemen wij onze ??? heel serieus.

19 verantwoordelijkheid (de) Wilders moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Als wereldwijd bekende IT-fabrikant nemen wij onze verantwoordelijkheid heel serieus.

20 ??? Een ??? wolven, herten,... Een zwerm bijen, vogels,... (de zwerm) Een kudde schapen, runderen,... /olifanten,... (de kudde) Een school vissen. (de school)

21 roedel (de) Een roedel wolven, herten,... Een zwerm bijen, vogels,... (de zwerm) Een kudde schapen, runderen,... /olifanten,... (de kudde) Een school vissen. (de school)

22

23 ??? Newfoundlanders zijn ??? fijne huisgenoten. Mensen die niet te veel nadenken zien er ??? jonger uit. (Charles Bukowski)

24 doorgaans Newfoundlanders zijn doorgaans fijne huisgenoten. Mensen die niet te veel nadenken zien er doorgaans jonger uit. (Charles Bukowski)

25 ??? Voorop liep een goedverzorgde Indonesische moeder met prachtige hoge hakken en mooi ??? haar naar binnen. De bandleden vallen op vanwege hun modieus ??? kapsels. Iemand coifferen (kappen), de coiffeur (de kapper), de coiffure (het kapsel)

26 gecoiffeerd Voorop liep een goedverzorgde Indonesische moeder met prachtige hoge hakken en mooi gecoiffeerd haar naar binnen. De bandleden vallen op vanwege hun modieus gecoiffeerde kapsels. Iemand coifferen (kappen), de coiffeur (de kapper), de coiffure (het kapsel)

27 ??? Petitpierre was ??? één van de belangrijkste Zwitserse politici van de twintigste eeuw. De grootste bokser allertijden is ??? Mohammed Ali.

28 ongetwijfeld Petitpierre was ongetwijfeld één van de belangrijkste Zwitserse politici van de twintigste eeuw. De grootste bokser allertijden is ongetwijfeld Mohammed Ali.

29 ??? Hij zit mij altijd te ???. Hij is een echte pestkop. Wind je niet op! Ik was alleen maar een beetje aan het ???. Had er een smiley achter moeten zetten. Hehehe.

30 stangen Hij zit mij altijd te stangen. Wind je niet op! Ik was alleen maar een beetje aan het stangen. Had er een smiley achter moeten zetten. Hehehe. Mijn moeder was een feminist en de perfecte manier om haar op stang te jagen waren seksistische opmerkingen. (iemand op stang jagen)

31

32 ??? Die moedige daad van de minister ??? respect ???. De Verenigde staten probeerden van Pakistan en India de belofte ??? te ??? dat ze geen kernwapens zouden inzetten. Vertrouwen kan je niet ???, vertrouwen moet je winnen.

33 afdwingen dwong af, heeft afgedwongen / de dwang Die moedige daad van de minister dwingt respect af. De Verenigde staten probeerden van Pakistan en India de belofte af te dwingen dat ze geen kernwapens zouden inzetten. Vertrouwen kan je niet afdwingen, vertrouwen moet je winnen.

34 ??? De ??? van de PVV lijkt weinig te voelen voor democratisering. De ??? van de VVD kiest in ruime meerderheid voor een regering over rechts. Zonder ??? kan een muziekvereniging niet bestaan. Twintig jaar geleden ging de organisatie als ME-Stichting van start met een ??? van tweehondervijftig mensen.

35 achterban (de) De achterban van de PVV lijkt weinig te voelen voor democratisering. De achterban van de VVD kiest in ruime meerderheid voor een regering over rechts. Zonder achterban kan een muziekvereniging niet bestaan. Twintig jaar geleden ging de organisatie als ME-Stichting van start met een achterban van tweehondervijftig mensen.

36 ??? We hebben de heren Vles en Hampe van advokatenkantoor Warendorf met een bezoekje duidelijk gemaakt dat wij dit soort geintjes niet meer ???! Je hoeft geen helderziende zijn om te beseffen dat dit soort logica niet veel langer meer zal ??? worden door het grote publiek.

37 pikken We hebben de heren Vles en Hampe van advokatenkantoor Warendorf met een bezoekje duidelijk gemaakt dat wij dit soort geintjes niet meer pikken! Je hoeft geen helderziende zijn om te beseffen dat dit soort logica niet veel langer meer zal gepikt worden door het grote publiek. Shit, mijn portefeuille is gepikt!

38 ??? Mensen die zich nergens iets van ??? en gewoon doen waar ze zin in hebben zijn egoïstisch. (Daar moet je je) niets van ???! Hij doet wel vaker vervelend. Je hebt het echt goed gedaan!! Het nummer klonk goed en de performance was ook goed. ??? je niks ??? van de negatieve reacties!

39 Zich ergens iets van aantrekken Mensen die zich nergens iets van aantrekken en gewoon doen waar ze zin in hebben zijn egoïstisch. (Daar moet je je) niets van aantrekken! Hij doet wel vaker vervelend. Je hebt het echt goed gedaan!! Het nummer klonk goed en de performance was ook goed. Trek je niks aan van de negatieve reacties!

40 ??? Tijdens de kür ging het zelfs nog beter en werd ze tweede met een ??? van 70%! 90 % is een ???, Gerda! Gefeliciteerd!

41 prachtscore (de) Tijdens de kür ging het zelfs nog beter en werd ze tweede met een prachtscore van 70%! 90 % is een prachtscore, Gerda! Gefeliciteerd!

42 ??? Keizer Wilhelm II ??? met zijn zes zonen op Unter den Linden in Berlijn, nieuwjaarsdag 1914. Henk ??? met zijn 26-jarige nieuwe aanwinst over de boulevard.

43 paraderen Keizer Wilhelm II paradeert met zijn zes zonen op Unter den Linden in Berlijn, nieuwjaarsdag 1914. Henk paradeert met zijn 26-jarige nieuwe aanwinst over de boulevard.

44 ??? Een ??? lust nog wel een groen blaadje! Mannen met een jonge vrouw leven langer. Goed nieuws voor alle ???!

45 oude bok (de) Een oude bok lust nog wel een groen blaadje! Mannen met een jonge vrouw leven langer. Goed nieuws voor alle oude bokken!

46 ??? Vingen, ving, heeft gevangen – de vangst De ??? was niet zo goed maar toch had iedereen voldoende vis. Grote ??? cocaïne op Schiphol. (krantenkop)

47 vangst (de) Vingen, ving, heeft gevangen – de vangst De vangst was niet zo goed maar toch had iedereen voldoende vis. Grote vangst cocaïne op Schiphol. (krantenkop)

48

49 ??? Katoenen tasjes ???? Niet die van Are you Swedish! Omdat bijna niemand deze ??? woorden nog gebruikt, komen ze formeel, afstandelijk en onnodig moeilijk over.

50 oubollig Katoenen tasjes oubollig? Niet die van Are you Swedish! Omdat bijna niemand deze oubollige woorden nog gebruikt, komen ze formeel, afstandelijk en onnodig moeilijk over.

51 ??? Ik kan die koffer niet alleen ???, hij is veel te zwaar. Rutte laat satirisch twitteraccount ???. Na lang protest werd het verbod op hoofddoekjes ???.

52 Iets opheffen Hief op, hieven op, heeft opgeheven Ik kan die koffer niet alleen opheffen, hij is veel te zwaar. Rutte laat satirisch twitteraccount opheffen. Na lang protest werd het verbod op hoofddoekjes opgeheven.

53 ??? Dit moet een van de meest ??? hotels waar ik ooit heb verbleven. Het was er zo vies! Dat huwelijk was nep en dat is ??? omdat ze alleen maar trouwde om het geld. Wat hij heeft gedaan is ziek, ??? en decadent!

54 Walgelijk Dit moet een van de meest walgelijke hotels waar ik ooit heb verbleven. Het was er zo vies! Dat huwelijk was nep en dat is walgelijk omdat ze alleen maar trouwde om het geld. Wat hij heeft gedaan is ziek, walgelijk en decadent!

55 ??? Je kan hier je natte jas ophangen en laten ???. De vertrouwelijke informatie is ondanks alle maatregelen toch ???. Door het ??? van het rapport komen verschillende mensen in de problemen.

56 Uitlekken Je kan hier je natte jas ophangen en laten uitlekken. De vertrouwelijke informatie is ondanks alle maatregelen toch uitgelekt. Door het uitlekken van het rapport komen verschillende mensen in de problemen.

57 ??? Welke ??? moet mijn werkgever nemen bij werk met kankerverwekkende stoffen? Wij moeten alle mogelijke ??? nemen, op alle niveaus.

58 maatregel (de) Welke maatregelen moet mijn werkgever nemen bij werk met kankerverwekkende stoffen? Wij moeten alle mogelijke maatregelen nemen, op alle niveaus.

59 ??? Als Turkije Israel aanvalt, dan kunnen gelijk alle Turken die hun Turkse paspoort niet inleveren, West-Europa ??? worden. Kameroen is er??? ??? door Ivoorkust. (blog over voetbal)

60 iemand ergens uitflikkeren Als Turkije Israel aanvalt, dan kunnen gelijk alle Turken die hun Turkse paspoort niet inleveren, West-Europa uitgeflikkerd worden. Kameroen is eruit geflikkerd door Ivoorkust. (blog over voetbal)

61


Download ppt "Bespreking column Youp Zucht van verlichting. Koningin BeatrixMark RutteGeert WildersCor Bosman Henk BlekerMaxime VerhagenJack de Vries."

Verwante presentaties


Ads door Google