De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

T HEMA 3 COMMUNICATIE Gesprekken voeren.. W AAROM PRATEN MENSEN ? Mensen hebben behoefte aan contact. Informatie en ervaringen te delen. Behoefte aan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "T HEMA 3 COMMUNICATIE Gesprekken voeren.. W AAROM PRATEN MENSEN ? Mensen hebben behoefte aan contact. Informatie en ervaringen te delen. Behoefte aan."— Transcript van de presentatie:

1 T HEMA 3 COMMUNICATIE Gesprekken voeren.

2 W AAROM PRATEN MENSEN ? Mensen hebben behoefte aan contact. Informatie en ervaringen te delen. Behoefte aan erkenning en waardering. * b.v. het ontvangen van een compliment. Intimiteit ervaren. * behoefte om in vertrouwen te praten.

3 E EN GESPREK OP GANG BRENGEN. Hoe breng je een gesprek op gang? Welke onderwerpen?

4 O PEN EN GESLOTEN VRAGEN Gesloten vragen: zijn vragen die weinig ruimte laten voor een antwoord (vaak met twee antwoord mogelijkheden) Open vragen: geven de ander meer ruimte om te antwoorden. * Wat is je doel met het gesprek? Wat is je relatie met de ander etc.

5 I NDIRECTE VRAGEN Indirecte vragen: veel vragen zijn geen echte vragen. “ik vraag me af, hoe u dat gelukt is. Ik vraag me af hoe u dat doet.” Voordeel: het is een positieve manier (uitnodiging) om het gesprek te beginnen. TIPS: Praat niet continue over jezelf. Probeer interesse te tonen en mee te denken hoe het met de ander gaat.

6 V ERDER IN HET GESPREK. Formele en informele gesprekken. Welke onderwerpen bespreek je wel/niet? Tip: let op hoe je gesprek in elkaar zit. LSD. * begin het gesprek (openingszin/onderwerp) luisteren, toon interesse, vraag door. Een gesprek afronden. (samenvatten van de afspraken en benoem hoe je het gesprek vond gaan. Vraag ook hoe de ander het heeft ervaren)


Download ppt "T HEMA 3 COMMUNICATIE Gesprekken voeren.. W AAROM PRATEN MENSEN ? Mensen hebben behoefte aan contact. Informatie en ervaringen te delen. Behoefte aan."

Verwante presentaties


Ads door Google