De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 3 communicatie Gesprekken voeren..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 3 communicatie Gesprekken voeren.."— Transcript van de presentatie:

1 Thema 3 communicatie Gesprekken voeren.

2 Waarom praten mensen? Mensen hebben behoefte aan contact.
Informatie en ervaringen te delen. Behoefte aan erkenning en waardering. * b.v. het ontvangen van een compliment. Intimiteit ervaren. * behoefte om in vertrouwen te praten.

3 Een gesprek op gang brengen.
Hoe breng je een gesprek op gang? Welke onderwerpen?

4 Open en gesloten vragen
Gesloten vragen: zijn vragen die weinig ruimte laten voor een antwoord (vaak met twee antwoord mogelijkheden) Open vragen: geven de ander meer ruimte om te antwoorden. * Wat is je doel met het gesprek? Wat is je relatie met de ander etc.

5 Indirecte vragen Indirecte vragen: veel vragen zijn geen echte vragen. “ik vraag me af, hoe u dat gelukt is. Ik vraag me af hoe u dat doet.” Voordeel: het is een positieve manier (uitnodiging) om het gesprek te beginnen. TIPS: Praat niet continue over jezelf. Probeer interesse te tonen en mee te denken hoe het met de ander gaat.

6 Verder in het gesprek. Formele en informele gesprekken.
Welke onderwerpen bespreek je wel/niet? Tip: let op hoe je gesprek in elkaar zit. LSD. * begin het gesprek (openingszin/onderwerp) luisteren, toon interesse, vraag door. Een gesprek afronden. (samenvatten van de afspraken en benoem hoe je het gesprek vond gaan. Vraag ook hoe de ander het heeft ervaren)


Download ppt "Thema 3 communicatie Gesprekken voeren.."

Verwante presentaties


Ads door Google