De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:"— Transcript van de presentatie:

1 Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:
- Elements of management Fayol onderscheidt vijf elementen van management. Communicatie wordt hierbij niet als element onderscheidden. Bij organiseren, opdrachten geven, coördineren en controleren is communicatie tussen manager en werknemer wel heel belangrijk. - Principles of management In zijn principes van management geeft Fayol met name een sterke verticale structuur aan. Communicatie verloopt in deze theorie dus voornamelijk verticaal. Fayol zag in dat horizontale communicatie, dus tussen werknemers op hetzelfde niveau, ook nodig is voor het functioneren van de organisatie. Voorwaarde van horizontale communicatie is wel dat de regie bij de manager ligt.

2 ‘Theory of bureaucracy’ Weber:
Bureaucratie is hiërarchisch, specialisatie en centralisatie staan voorop. Beslissingen worden gemaakt door een centraal bestuur en bij hen ligt ook alle macht. Door taakverdeling weet elke afdeling precies wat haar taken en verantwoordelijkheden zijn. ‘Theory of scientific management’ Taylor: - Managers zijn ervoor om te denken, plannen en voor de administratieve taken. De werknemers zijn er voor het uitvoeren van de taken. De taken en verantwoordelijkheden van de werknemers worden door het management bedacht en zij houdt toezicht op de uitvoering van de taken.

3 Human resource benadering
Human relation approach: De inhoud van de communicatie gaat zowel over de taak als het sociale aspect. Bovendien verloopt de communicatie zowel verticaal als horizontaal. Daarnaast is de communicatie face to face. De stijl van communiceren in de human relation approach is informeel. Human resources approach - De inhoud van de communicatie heeft betrekking op de taak, het sociale aspect en innovatie. Communicatie verloopt in alle richtingen en wordt gekenmerkt door samenwerking in teamverband. Communicatie verloopt via alle mogelijke kanalen. De stijl van communiceren is zowel formeel als informeel, maar voornamelijk informeel.


Download ppt "Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:"

Verwante presentaties


Ads door Google