De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant

Verwante presentaties


Presentatie over: "19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant"— Transcript van de presentatie:

1 19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant
Soortenkennis 19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant

2 Wilde eend (Anas platyrhynchos)
Kenmerken 51 tot 62 cm lang, spanwijdte 91 tot 98 cm Mannetje: kleurrijk met een glanzend groene kop, een witte halsband, een kastanjebruine borst. Vrouwtje: donkerbruine schutkleur. Gemiddeld wordt een wilde eend vijftien jaar Om een geluid in te voegen moet je eerst ergens een geluidsbestandje opslaan. Dan kies je voor “Invoegen” – “Audio” – “Audio uit bestand” en kies je je bestandje.

3 Wilde eend (Anas platyrhynchos)
Leefgewoonten Eet allerlei kleine soorten visjes, slakken en wormen Zwemmen, duiken, poetsen, vliegen en `s nachts voedsel zoeken.

4 Wilde eend (Anas platyrhynchos)
Leefomgeving & Verspreiding In een rustig meer/vijver, ondiep water . veelvoorkomend in de gematigde en subtropische wateren in Noord-Amerika, Azië en Europa. Het nest wordt gemaakt in het hoge gras, in een knotwilg of in een holte. De broedtijd is ongeveer 4 weken.

5 slobeend (Anas clypeata)
Kenmerken 44 tot 52 cm lang, spanwijdte 73 tot 82 cm opvallende grote spatelvormige snavel. Gele ogen Mannetje: Kleurrijk met een donker groene kop en witte borst. Vrouwtje: Donkerbruine schutkleur.

6 slobeend (Anas clypeata)
Leefgewoonten Ploegt vaak met zijn brede snavel door het water om er voedsel uit te zeven. Eet plantaardig materiaal van het wateroppervlak. Zwemmen, duiken, poetsen en houd veel van vliegen.

7 slobeend (Anas clypeata)
Leefomgeving & Verspreiding Slobeenden leven in de laaggelegen, natte gebieden in het gematigde klimaatgebied. In geen ander Europees land broeden zoveel slobeenden als in Nederland. Broedt in een drassige weide. Ongeveer tot broedparen in Nederland.

8 fazant (Phasianus colchicus)
Kenmerken Mannetje: 75 tot 89 cm lang, waarvan staart: 35 tot 45 cm. Vrouwtje: 53 tot 62 cm lang, waarvan staart: 20 tot 25 cm. Spanwijdte is 70 tot 90 cm. Haan: kastanjekleurig verenkleed met goud-bruine, zwarte en lichtblauwe markeringen. Hoofd en nek zijn donkergroen en aan de kop zitten rode lellen. Vrouwtjes hebben een bruin verenkleed dat camouflage biedt Ogen zijn goudkleurig en de poten zijn donkergrijs.

9 fazant (Phasianus colchicus)
Leefgewoonten Eet insecten, hagedissen en soms muizen, zaden en aas op de bosbodem. Overdag actief Loopvogel die grote afstanden kan afleggen. Leven in groepen van 3 of 4.

10 fazant (Phasianus colchicus)
Leefomgeving & Verspreiding Akkers, bos en in de duinen. Broedt periode: Maart - Juni Een fazant legt tussen de 10 en de 14 eieren. Wereldwijd zijn er tussen de 45 en 300 miljoen fazanten.


Download ppt "19 December 2013 – Kira de Bruin Wilde eend – Slobeend – Fazant"

Verwante presentaties


Ads door Google