De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zakelijk Zeist Stellingen bij het politiek debat van Figi, 1 maart 2010.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zakelijk Zeist Stellingen bij het politiek debat van Figi, 1 maart 2010."— Transcript van de presentatie:

1 Zakelijk Zeist Stellingen bij het politiek debat van Figi, 1 maart 2010

2 Zijn de lijsttrekkers bereid in het komende gemeenteprogramma een hoofdstuk op te nemen gewijd aan: “Crisis en Bedrijfsleven” ? STELLING 1

3 STELLING 2 Versnippering van beleid is contraproductief. De kracht van veel steden is een centrumgebied waarin historie, publieksfuncties en winkelfuncties in samenhang het stadscentrum aantrekkelijk maken. Delen de lijsttrekkers de visie dat ook Zeist deze gebieden als een drie-eenheid moet behandelen wil Zeist interessant zijn voor bezoekers aan het centrumgebied?

4 STELLING 3 De omvang van het bestaande winkelmetrage van Zeist is ontstaan vanuit de regiofunctie van Zeist. Die functie staat door concurrentie van omliggende gemeenten onder druk. Bent u het met ons dat de gemeente Zeist de voorwaarden hoort te scheppen om Zeist interessanter te maken voor het winkelend publiek?

5 STELLING 4 Economische Zaken wordt in de lokale politiek geplaatst naast andere politieke items. Zakelijk Zeist vindt dat de portefeuille Economische Zaken bij een politiek aanspreekbare wethouder dient te liggen. De verantwoordelijkheid voor het integreren van het beleid hoort bij de burgemeester. Delen de lijsttrekkers dit standpunt?

6 STELLING 5 Mobiliteit en bereikbaarheid zijn van cruciaal belang. Voor woon- werkverkeer biedt “mobiliteitsmanagement” oplossingen, voor werk- werkverkeer en sociaal-verkeer niet. Bij het afsluiten van convenanten over mobiliteit moet de “liefde” van twee kanten komen. Bent u als lijsttrekker bereid om - naast in mobiliteitsmanagement en openbaar vervoer te investeren - ook te investeren in infrastructurele oplossingen?

7 Voorbeeld Concreet voorbeeld: De kruising bij de Breullaan, komend vanaf de A12. Door het weghalen van de opstelstrook aldaar wordt de doorstroming van auto’s onnodig gehinderd. Dit bovenop het toch al moeten wachten voor de spoorbomen. Gaat u hier in 2010 wat aan laten doen ?

8 Zakelijk Zeist politiek debat Dank u! Breng uw stem uit op 3 maart!


Download ppt "Zakelijk Zeist Stellingen bij het politiek debat van Figi, 1 maart 2010."

Verwante presentaties


Ads door Google