De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.

Verwante presentaties

Presentatie over: "Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F."— Transcript van de presentatie:

1 Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F.

2 2 Speelduur van kampioenschapwedstrijden Zelfs bij onderling akkoord mag deze duur noch verkort, noch verlengd worden. Uitzondering: Indien een strafschop moet genomen of hernomen worden, wordt de duur van elke speelhelft verlengd tot de strafschop zijn uitwerking heeft gehad. Categorieën De reserven, U18 tot U21 en vrouwelijke jeugd U202 x 45’ De U16 en U172 x 40’ De U14, U15 en de vrouwelijke jeugd U162 x 35’ De U12 en U132 x 30’ Elite jeugd U12 tot U143 x 25’

3 3 Speelduur van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien De bepalingen i.v.m. de duur van kampioenschap- wedstrijden zijn ook van toepassing op vriendschappelijke wedstrijden en tornooien. Toch kan voor deze wedstrijden, mits onderling akkoord tussen de betrokken clubs, de duur verkort worden.

4 De spelers hebben recht op een rustpauze na de eerste speelhelft. Deze onderbreking mag de 15 minuten niet overschrijden. De duur van de rustpauze na de eerste helft mag enkel met de toestemming van de scheidsrechter gewijzigd worden. Uitzondering: In wedstrijden van Elite jeugd U12 tot U14 bedraagt de rustpauze maximaal 10 minuten tussen iedere speelperiode. 4 Rustpauze

5 In elke helft wordt tijd bijgeteld die verloren is gegaan door: de wisselsde wissels het beoordelen (verzorgen) van blessures bij spelershet beoordelen (verzorgen) van blessures bij spelers evacuatie van geblesseerde spelers tot buiten het speelveldevacuatie van geblesseerde spelers tot buiten het speelveld tijd rekkentijd rekken enige andere redenenige andere reden De scheidsrechter oordeelt over de tijd die wordt bijgeteld. 5 Bijtellen van verloren tijd

6 Indien de scheidsrechter, na het einde van een speelhelft gefloten te hebben, dadelijk bemerkt dat hij de wedstrijd te vroeg onderbroken heeft, moet hij het spel voor de nog overblijvende tijd doen hervatten. Is dit niet meer mogelijk dan zal hij dezelfde administratieve procedure volgen als voorzien in geval van te lange speelduur. De scheidsrechter mag de tweede speelhelft van een wedstrijd niet verlengen of inkorten omdat de eerste helft zijn normale duurtijd niet heeft gehad. 6 Niet-reglementaire duur wedstrijd

7 Indien de scheidsrechter vaststelt dat een speelhelft niet de reglementaire duur gehad heeft, moet hij dit op het wedstrijdblad vermelden, in aanwezigheid van de afgevaardigden van beide clubs en eventueel van de twee assistent-scheidsrechters, die gevraagd worden deze vaststelling mede te ondertekenen. In geval van weigering, wordt dit door de scheidsrechter genoteerd. 7 Te noteren op het wedstrijdblad en in het e-kickoff-rapport

8 Belangrijk Voor een gedetailleerde versie van Regel 7 verwijzen we naar volgende brochures: 1.F.I.F.A.-Regels van het Voetbalspel 2.Aanvullingen bij de “Regels van het Voetbalspel” Te downloaden via: http://www.belgianfootball.be/nl/spelregels http://www.belgianfootball.be/nl/spelregels 8

Download ppt "Initiatiecursus voor kandidaat-scheidsrechters - apr. 2013P.L. /G.F."