De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012."— Transcript van de presentatie:

1 Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012

2 Beleid vervroegd doorschuiven jeugd Zoals in de gehele opleiding van Pinoké wordt er gekeken naar de volgende 5 criteria: -technisch -tactisch -fysiek -mentaal -mening ouders (schoolprestaties, enz.) het zijn kinderen!!! Wanneer een speler op alle 5 gebieden het niveau van zijn/ haar lichting is ontstegen kan zij doorschuiven naar een hogere categorie. Dit houdt in dat de speler extra geprikkeld wordt op haar eigen niveau en geeft ook de ruimte aan andere spelers om op te staan in de categorie waar de speler uit weggehaald wordt.

3 Doorschuiven van talentvolle jeugd 1 e jaar B B1 1e jaars B, trainen 3 keer in de week met eigen team, trainen nooit met D1/H1, wellicht met A1 indien deze prikkel is gewenst, te bepalen door TD.

4 Doorschuiven van talentvolle jeugd 2 e jaars B B1 2e jaars B, maximale belasting van 4 trainingen in de week (indien uitkomend voor het nationale team, 2 trainingen Nederlandse selectie op maandag, 1 training D1/H1, 1 training B1. Fysiek zijn deze spelers niet uitgegroeid en mentaal zitten ze op een heel ander niveau. Ze kunnen ‘ruiken’ aan D1/H1, maar er is geen druk van de staf van D1/H1 of vanuit de technische directie. Het is leuk om mee te doen! Ook zal deze belasting in de gaten gehouden moeten worden door een fysiotherapeut en wordt hoogstwaarschijnlijk aangepast gedurende het seizoen (bv 1 week 3 belastingen, andere week 4 belastingen).

5 Doorschuiven van talentvolle jeugd 2 e jaars B Wanneer er incidenteel een beroep wordt gedaan voor de zondagcompetitie, kan de speler 2 keer trainen met D1/H1 in die week (ten kostte van eigen teamtraining) en aansluiten op zondag. Gezien het feit dat de kans op veel speeltijd niet heel groot is (zou ook niet zo moeten zijn!) kan de speler op zaterdag ook uitkomen voor haar eigen team, eventueel rekening houdend met de speeltijd op zondag. Dit gaat in overleg met de hoofdcoach D1/H1 en TD. Er wordt gevraagd aan ouders en kinderen wat ze willen en wat het inhoudt. De druk die er heerst rondom een eerste team mag geen negatief effect krijgen op de speler.

6 Doorschuiven van talentvolle jeugd 1 e jaars A A1 1e jaars A, uitgaan van 4 trainingsbelastingen in de week, uiteraard individueel te bekijken. 2 trainingen eigen team, 2 trainingen D1/H1. Bij goede ontwikkeling bij D1/H1, kan zij meer gaan trainen bij D1/H1, mits zij dit wil. 3 om 1 keer. Wanneer een speler doorontwikkelt en aanspraak maakt op een positie in het team van D1/H1(minimaal 40 minuten op zondag), zal er een gesprek volgen met de speler, ouders, coach D1/H1 en TD over een evt vervroegd doorschuiven naar D1/H1. Tot die tijd zal de speler op zaterdag spelen in A1 en 1 a 2 keer trainen met A1

7 Doorschuiven van talentvolle jeugd 2 e jaars A A1 2e jaars A, die toe zijn en veel spelen bij D1/H1, kunnen worden doorgeschoven naar D1/H1. Bij een mindere periode van een speler is het mogelijk om te spelen in A1 op zaterdag. De coach van D1/H1 neemt in dit geval contact op met TD en topsport.

8 Algemeen Uitzondering bevestigt de regel! Technisch directeur is leading en heeft contact met Commissie Topsport (Pieter Offerman), aangezien TD meeste inzicht heeft in de ontwikkeling van een individu. De opleiding van Pinoké staat voor het klaarstomen van jeugdspelers naar D1/H1, waarin zij lange tijd (jaren) kunnen spelen, zonder dat het plezier in het spel verloren zal gaan, door de druk van de club, de coach, de TD, de omgeving etc!

9 Algemeen Bij de meisjes is de kans op mee trainen met D1 op jonge leeftijd groter. Het technisch/tactisch niveau wordt hier sneller overbrugd dan bij jongens het geval is. Hier zit tevens het gevaar, gezien de mentale en fysieke groei waar meisjes in zitten. Voor jongens wordt het over het algemeen pas interessant om mee te trainen met H1 wanneer zij in hun A jaren terecht komen en dan is de afstand vaak nog erg groot. Ook hier kunnen uiteraard uitzonderingen voorkomen.

10 Kopregel in bijvoorbeeld Lucida Sans corps 24 En dan hier in geruststellend grijs in corps 18

11 Kopregel in bijvoorbeeld Lucida Sans corps 24 En dan hier in geruststellend grijs in corps 18


Download ppt "Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012."

Verwante presentaties


Ads door Google