De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

door: Roderick Juffermans

Verwante presentaties


Presentatie over: "door: Roderick Juffermans"— Transcript van de presentatie:

1 door: Roderick Juffermans
Secret Plan door: Roderick Juffermans

2 Wat is een secret plan? - Een idee achter je training
- Een idee achter je oefening - Een idee achter je training - Een idee achter je wedstrijd - Een idee achter het seizoen

3 Uitleg Probeer van elke oefening een spelletje te maken. Dat maakt het vele malen leuker om ervoor te werken. Kinderen doen dan veel sneller hun best. Je hoeft bij een aanvallende oefening niet alleen de nadruk te leggen op het aanvallen, maar maak ook een goaltje voor de verdediging waarin ze kunnen scoren mits ze de bal afpakken van de aanvallers. Dit motiveert de verdediging ook om hun best te doen. Ga bij een wedstrijd niet zomaar iets zeggen. Spreek wat af met je mede-coach/trainer. Zorg dat er een plan is. Weet wat er vorige week behandeld is. Herhaling is het handigst. Doe bijvoorbeeld 3 punten voor balbezit en 3 punten voor Niet-balbezit. Herhaal de punten van vorige week en bouw die uit. Kauw niet alles voor, bedenk van tevoren hoe je dit gaat aanpakken. Vraag af en toe aan je spelers hoe zij dit zouden oplossen. Bijvoorbeeld: wil jij laten zien hoe je moet uitverdedigen (wijs hiervoor kinderen aan, zodat iedereen een keer aan bod komt, en niet alleen de bijdehande kinderen)

4 Voorbeelden Oefening 1: Lummelen
Deze oefening kan je op verschillende manieren uitvoeren: - 1 of meerdere personen in het midden (de lummels) die proberen de bal van de rest af te pakken. Als je de bal inlevert ben je de lummel. Of - 1 of meerdere personen in het midden (de lummels) die proberen de bal van de rest af te pakken. De rest moet proberen om zo vaak mogelijk met elkaar als team over te spelen. Spelen ze bijv. 5 keer over, krijgen ze 1 punt. Oefening 2: Partijvorm Deze oefening kan je ook op vele manieren attractief maken: - 2 ongeveer even sterke teams maken en partijtje laten spelen - 2 ongeveer even sterke teams maken en een regel geven voor bij het partijtje (denk aan: winnaar hoeft niet op te ruimen, vrije slagen moeten binnen 3 seconden genomen worden anders bal voor de tegenpartij, minimaal 5 keer overspelen voordat je mag scoren) - 2 teams laten maken door de spelers zelf en dan partijtje spelen. De winnaar mag op de foto, na 5 a 10 keer in een training zo`n partijtje te hebben gedaan die speler die het meest op de foto staat belonen.

5 Tot slot De oefeningen in de Hockey-Academy (HA) zijn prima. Alleen moet er nog wel een secret plan bij worden toegepast willen de kinderen die oefening leuk gaan vinden. Dus denk na als je volgende keer een training van de HA pakt en training gaat geven. Wat wordt jouw Secret Plan. Deel een keer uit. Maak die kinderen enthousiast! Daar worden en jouw trainingen leuker van, en je krijgt er betere prestaties door. Een win win situatie dacht ik zo!


Download ppt "door: Roderick Juffermans"

Verwante presentaties


Ads door Google