De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie

Verwante presentaties

Presentatie over: "Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie"— Transcript van de presentatie:

1 Aantal spelers. : 14 + 2 keeper. Datum. : 10-11-2013 Teamfunctie
Aantal spelers : keeper Datum : Teamfunctie : Verdedigen fase 1, 2 & 3 Doelstelling : Technisch : het verbeteren van het verdedigende houding 1 tegen 1 frontaal : Tactisch :Samenwerking tussen de LSP,RSP,CSP en CAM om zone te verdedigen Oefening 1 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 1 Basisvaardigheid Duur: 15 minuten Organisatie: • 2 organisaties Uitleg van de oefenvorm Speler A speelt een schuine pass richting speler B. Speler B kiest positie in de rug van de tegenstander Speler B komt in de bal neemt de bal mee voorwaarts en probeert z.s.m. te scoren in het doel bij speler A. Wanneer speler A de bal verovert moet hij proberen z.s.m. te scoren in een van de 2 kleine doeltjes Regels Wanneer de aanvaller scoort: 1 punt Wanneer de verdediger scoort 1 punt Materiaal per organisatie: 3 kleine doeltjes 6 pionnen 1 bal per speler Techniek verdedigen Lichaamshouding Knieën licht gebogen Op de voorvoeten bewegen Buikspieren aangespannen Tactiek verdedigen Aanvaller naar de zijkant dwingen Moment herkennen met welk Herkennen om een aanval op de bal te doen met het juiste been Passlijn richting doel eruit halen Beinvloeden van de aanvallers Lichte voetspanning wanneer de speler de bal ontvangt Meenemen van de bal voorwaarts De verdediger met snelheid op zoeken Proberen z.s.m. te scoren A B Afmetingen organisatie: 20 meter lengte 10 meter breedte

2 Oefening 2 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 2 Duur van de oefening: 5 minuten Uitleg van de oefening Speler 1 tikt speler 2 in de 1ste 10m aan en mag in de laatste 10m terug getikt worden. Organisatie Werk in vier groepen naast elkaar Spelers dienen voldoende ruimte tussen elkaar te houden (zet het circuit twee keer uit zodat spelers snel achter elkaar aan kunnen starten en niet lang hoeven te wachten) Correcties geven op lichaamshouding en bewegings- richting van armen en benen Beweeg op de voorvoeten, geen haklanding Het neerkomen is het moment van omhoog komen Houd het hoofd en de romp stil! Niet in elkaar zakken, geen ronde rug Het lichaamszwaartepunt moet laag zijn, tijdens wenden/keren Optimale uitvoering van de oefening eisen

3 Oefening 3 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 3
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 3 Uitleg van de oefenvorm K+1 tegen 2 De 2 aanvallers gaan proberen z.s.m. de verdediger uit te spelen en tot scoren te komen. Altijd de beginsituatie aanhouden die in de tekening is aangegeven bij het starten van de oefening. Regels Wanneer de verdediger de bal verovert krijgt hij 2 punten door over de lijn te dribbelen Wanneer de aanvallers scoren krijgen ze 1 punt Methodiek (makkelijker) Veld smaller maken Opdracht geven voor de aanvallers: Binnen een bepaalde tijd scoren. Methodiek (moeilijker) Veld breder maken Materiaal per organisatie: 2 hesjes 8 pionnen 1 doel 1 bal per speler  Techniek verdedigen Lichaamshouding Knieën licht gebogen Op de voorvoeten bewegen Buikspieren aangespannen Tactiek verdedigen Aanvaller naar de zijkant dwingen Dichtbij zijnde been aan de kant van de bal verdedigen Juiste moment herkennen om een aanval op de bal te doen Keeper herkennen wanneer van de lijn te spelen. 1 1

4 3 4 5 2 Oefening 4 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 4
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 4 Systeemoefening 4+keeper tegen 4 Duur: 20 minuten 2 x 10 minuten Aanvallers en verdedigers na 10 minuten wisselen Organisatie: Breedte van het veld : 5 meter inkorten aan beide kanten Lengte van het veld: 40 meter  Formatie: 1:4 3:1 Coachploeg: Regels: Het is een vrij spel waar de aanval begint bij de keeper. De aanvallende partij kan scoren in twee kleine doeltjes. beginnen. Verdedigers kunnen scoren door na het veroveren van de bal te scoren bij de keeper Bij een uitbal of corner, zal het spel opnieuw beginnen bij de aanvallende partij. Methodiek: Moeilijker maken Doeltjes verder uit elkaar zetten in de breedte Methodiek: Makkelijker maken Veld smaller maken Techniek: Zie oefening 1&2 Tactiek:    1 3 4 9 7 11 5 2 10

5 Oefening 5 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 5
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 5 Partijspel 8 tegen 8 Duur: 20 minuten 2 x 10 minuten Na 10 minuten wisselen Organisatie: Breedte van het veld : hele breedte Lengte van het veld: 70 Formatie: K:4:3 K:1: 3:3  Coachploeg: Regels: Normale spelregels. Eventueel kiezen om bij een bal uit de aanval te hervatten bij de keeper van de aanvallende partij (veel herhalingen). Methodische stap Buitenspelregel toepassen Techniek: Zie oefening 1&2 Tactiek:  Beïnvloeden tegenpartij: Variatie in het initiatief nemen in de opbouw 1 3 4 9 5 11 10 7 8 6 2 8 6 10 4 1

Download ppt "Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie"