De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aantal spelers. : keepers. Datum. : Teamfunctie

Verwante presentaties

Presentatie over: "Aantal spelers. : keepers. Datum. : Teamfunctie"— Transcript van de presentatie:

1 Aantal spelers. : 12 + 2 keepers. Datum. : 12-01-2014 Teamfunctie
Aantal spelers : keepers Datum : Teamfunctie : Aanvallen fase 1 & 2 Doelstelling : Technisch : Kappen en draaien L + R : Tactisch : Positie kiezen van de LVV en RVV Oefening 1 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 1 Basisvaardigheid Duur: 15 minuten Organisatie: Gezamenlijke uitvoering, per 2 spelers 1 bal en starten bij de pylon. Uitleg van de techniekcirkel: Naar de middelste pylon dribbelen, schijnbeweging maken en daarna de bal passen naar de medespeler. Oefeningen: Kappen binnenkant voet L + R Kappen buitenkant voet L + R Bal onder je voet terug halen L + R Bal onder de voet meenemen L + R Bal afkappen achter de standbeen L + R Schaar Overstap   Techniek basisvaardigheid: Beide benen gebruiken Bal kort bij je houden, elke stap de bal raken. De bal met de wreef dribbelen Schuin over de bal kijken Bovenlichaam in balans Buik aanspannen Iets door de knieën gezakt Knie boven de bal tijdens het dribbelen Schijnbeweging op tijd inzetten Versnellen na elke schijnbeweging Tips: Optimale technische uitvoering eisen. (Juiste deel van de voet en de juiste beweging) Verhoog stapje voor stapje de uitvoeringssnelheid. Coach positief op wat goed gaat en stimuleer de speler om steeds een stapje hoger te gaan. Laat de spelers het 2 keer uitvoeren en daarna nieuwe oefening aanbieden. 9

2 Oefening 2 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 2
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 2 Bewegingsscholing Snelheid Duur: 5 minuten Organisatie: Afstand tussen de pionnen in de breedte: 3m Lengte van het veld: 20 meter Uitleg: De speler sprint rechtuit over 20m, vanuit verschillende startposities: Schredestand Voorwaarts op de knieën Achterwaarts op de knieën Liggend op de buik met hoofd Houding: Correcties geven op lichaamshouding en bewegingsrichting van armen en benen Beweeg op de voorvoeten, geen haklanding Het neerkomen is het moment van omhoog komen Houd het hoofd en de romp stil Niet in elkaar zakken, geen ronde rug Uitvoering: Snelheid van verplaatsen zodanig kiezen dat de technische uitvoering van de oefeningen optimaal is 20 meter

3 Oefening 3 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 3 2 v 1 + K
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 3 2 v 1 + K Duur: 15 minuten 3 x 5 minuten Na 5 minuten wisselt de verdediger, na 7,5 minuut wordt er gewisseld van veld. Organisatie: Breedte van het veld : 10 meter Lengte van het veld: 25 meter Formatie: 2 1 + K Coachploeg: Regels: Start elke keer met het uitvoeren van de kap en draai oefening. Daarna dribbelt speler A het veld in en gaat samen met speler B op de verdediger af om te scoren bij de keeper. De speler A en speler B wisselen na elke oefenbeurt om van plek. De verdediger kan scoren door in het kleine doel te scoren   Methodiek: Makkelijker maken Veld breder maken Methodiek: Moeilijker maken Veld kleiner maken Een extra verdediger toevoegen - Verdediger coachen Techniek aanvallen: Zie oefening 1 Tactiek aanvallen: Keuze maken tussen zelf dribbelen of passen Kijkgedrag Positie kiezen

4 Oefening 4 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 4
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 4 Systeemoefening K + 4 v 3 Overige spelen K + 3 v 2 Duur: 20 minuten (2 x 10 minuten) Organisatie: Breedte van het veld : 35 meter Lengte van het veld: 50 meter Formatie: K:4 3 Coachploeg: Regels: • Aanvallers kunnen scoren op de 2 kleine doeltjes • Verdedigers kunnen scoren op doel bij de keeper. • Bij een uitbal, hoekschop, achterbal of doelpunt start het spel weer bij de doelman van de aanvallers. Methodiek: Makkelijker maken Veld groter maken Methodiek: Moeilijker maken Veld kleiner maken - Verdedigers coachen Speler bij de tegenpartij toevoegen Techniek aanvallen: Zie oefening 1 Tactiek aanvallen: De LVV of RVV neemt initiatief met doorschuiven. De overige verdedigers kiezen positie Schuine lijn houden Alleen als de spelers er aan toe zijn kan de LCV of RCV ook het initiatief gaan nemen met doorschuiven. Overige spelers spelen K + 3 v 2 met de assistent trainer, na 10 minuten wordt er gewisseld. 1 1

5 Oefening 5 Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 5
Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening 5 Systeemoefening K + 7 tegen 5 + K Duur: 20 minuten (2 x 10 minuten) Organisatie: Breedte van het veld : 35 meter Lengte van het veld: 50 meter Formaties: K:4:2:1 K:2:3 Coachploeg: Regels: • Bij een uitbal, hoekschop, achterbal of doelpunt start het spel weer bij de doelman van de aanvallers. Aanvallers en verdedigers kunnen scoren op een doel met keeper. • Na verloop van tijd wisselen team A en team B van rol. Methodiek: Makkelijker maken - Veld groter maken Methodiek: Moeilijker maken Veld kleiner maken - Verdedigers coachen Techniek aanvallen: Zie oefening 1 Tactiek aanvallen: Zie oefening 3 & 4  1 1

Download ppt "Aantal spelers. : keepers. Datum. : Teamfunctie"