De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stelles “Een eigen (ei)land”..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stelles “Een eigen (ei)land”.."— Transcript van de presentatie:

1 Stelles “Een eigen (ei)land”.

2 Wat gaan we vandaag doen?
Ik ga met jullie een schrijfles (een stelles) doen, waarbij je een beschrijving moet geven. (een informatieve tekst) We gaan aan de slag met het maken van een eigen folder van een zelfverzonnen (ei)land.

3 Structuur van een vakantiefolder

4

5

6 Structuur De mensen die de tekst gaan lezen zien eerst de titel, (heel groot) dan een groter gedrukt kopje (inleiding), in de inleiding worden de mensen nieuwsgierig, en willen ze verder lezen. De inleiding is daarom ook vaak iets groter gedrukt. daarna de tussenkopjes met verschillende alinea’s. In iedere alinea wordt een ander onderwerp over het land besproken. (Onderaan staan eventueel nog contactgegevens of websites)

7

8 Structuur Een voorbeeld van tussenkopjes: Eten en drinken in Spanje
De Spanjaarden kennen vier eetmomenten. Een vakantie in Spanje begint over het algemeen met het ontbijt (desayuno) maar de meeste Spanjaarden eten niet voordat ze gaan werken en om elf uur nemen ze pas hun eerste broodje. Het ontbijt wordt vaak in cafés gegeten met een sterke espresso erbij. Spaanse Dans Flamenco is de meest karakteristieke Spaanse dans. Flamenco is een verzamelnaam voor muziek, zang en dans die staat voor een krachtige, artistieke uitdrukking van levensvreugde en verdriet. De flamenco is ontstaan in Andalusië waar Sevilla geldt als de bakermat van de flamenco.

9

10 Uiterlijk De folder moet er aantrekkelijk uitzien, de mensen moeten nieuwsgierig worden en naar jouw verzonnen land op vakantie willen gaan bij het zien van deze folder. Het belangrijkste is wel de tekst, zorg ervoor dat je eerst de tekst af hebt. Als je niet meer aan het uiterlijk toekomt, is dat niet heel erg.

11 Hoe gaan we dat doen? Wij gaan samenwerken in tweetallen (die ik heb gemaakt) We werken op een A-3 papier. Een groepje gaat aan de slag op de computer. Je hebt een half uur hiervoor. Zorg ervoor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt, een klein stukje tekst per tussenkopje is voldoende. Het moet wel overzichtelijk blijven voor de lezer, dus hele lappen teksten zijn niet nodig.

12 Wat moet er allemaal in je verhaal zitten?
Zorg ervoor dat je de structuur toepast, waar we het net over hebben gehad. (dus met titel, inleiding, tussenkopjes) Je geeft je eiland een naam (dit kan de titel zijn) Tussenkopjes die er in moeten zitten: Je beschrijft wat er te doen is op het eiland Wie er wonen Natuur en dieren Regels op jouw eiland (rest tussenkopjes zelf verzinnen)

13 Succes!


Download ppt "Stelles “Een eigen (ei)land”.."

Verwante presentaties


Ads door Google