De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen(het) deeg kneden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen(het) deeg kneden."— Transcript van de presentatie:

1 BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen(het) deeg kneden

2 (de) garde (de) deegroller – deeg uitrollen (ww.)

3 (de) springvorm(de) deegschraper

4 (de) handmixer(de) staafmixer

5 (de) (beslag)komlange vingers

6 magere/halfvolle/volle kwark zure room/slagroom/crème fraîche

7 verse/gedroogde gistpoeder-/kristal-/vanillesuiker

8 tarwe-/zelfrijzende bloembakpoeder

9 deeg laten rijzen een ovenschaal invetten eieren loskloppen eiwitten stijfkloppen oven verwarmen op 200 C /eten opwarmen vlees afspoelen/droogdeppen uien pellen en snipperen laten afkoelen

10 stoven – producten worden gaargemaakt lange tijd op lage temperatuur in een pan afgedekt met een deksel b raden / bakken roerbakken stomen – het bereiden van voedsel boven kokend water (een stoompan) sudderen – het zachtjes laten koken van voedsel met een lange bereidingstijd

11 frituren olie verhitten inkoken – het koken van een vloeistof in een open pan zodat het minder wordt invriezen/ontdooien (be)strooien i nsmeren eetlepel/theelepel benodigheden/ingrediënten

12 (de) spatel (de) knoflookpers – uitpersen (ww.)

13 (de) rasp – raspen (ww.)(de) kaasschaaf

14 (de) zeef(het) vergiet – afgieten (ww.)

15 (de)snijplank, (de) keukenweegschaal

16 SOS Piet m/watch?v=W2J2z0V aUw8http://www.youtube.co m/watch?v=W2J2z0V aUw8

17 Ik vind hem te , te , het is precies konijnenvoer.

18 Ik vind hem te zuur, te pappig, het is precies konijnenvoer.

19 -Wat is de bedoeling? - Dat die niet

20 -Wat is de bedoeling? - Dat die niet aanbranden.

21 De crouton, dat moet mooi , dan moet hij olie , zodat dat geen spons wordt, maar een

22 De crouton, dat moet mooi toeschroeien, dan moet hij olie opnemen, zodat dat geen spons wordt, maar een krokant korstje. toe/dichtschroeien = het in hete boter of een andere vetstof verhitten van vlees, etc. zodat het een mooi bruin korstje krijgt

23 Dan ik een look.

24 Dan pers ik een teentje look. look= knoflook

25 We gaan ze gewoon op een

26 We gaan ze gewoon uitscheppen op een keukenrolleke.

27 De moet je toevoegen op het einde.

28 De zuurheid moet je toevoegen op het einde.

29 Dan hebben we , dit doe je naar smaak.

30 Dan hebben we ansjovis, dat doe je naar smaak.

31 Is dat niet te veel, Piet, twee ?

32 Is dat niet te veel, Piet, twee eetlepels?

33 Dan neem ik deze grote

34 Dan neem ik deze grote kom.

35 Caesar salad wordt gemaakt met een sla en dat is

36 Caesar salad wordt gemaakt met een krokante sla en dat is Romeinse sla.

37 Dan gaan we ze , maar niet met lepels.

38 Dan gaan we ze mengen, maar niet met lepels.

39 De salade mag hier nog een half uur staan, die gaat nooit

40 De salade mag hier nog een half uur staan, die gaat nooit inzakken.

41 IDIOMEN De kosten rijzen de pan uit = de kosten stijgen ongecontroleerd Kosten voedselvergiftiging VS rijzen de pan uit

42 Uit iemands hand eten = afhankelijk zijn

43 Eten als een bootwerker = veel eten

44 Met lange tanden eten = met tegenzin eten

45 Koken van woede = heel erg kwaad zijn


Download ppt "BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen(het) deeg kneden."

Verwante presentaties


Ads door Google