De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Q-Placements: VET-Enterprise Cooperation Samenwerking Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven LLP LDV Transfer of Innovation Project Nr. 2013-1-LV1-LEO05-05342.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Q-Placements: VET-Enterprise Cooperation Samenwerking Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven LLP LDV Transfer of Innovation Project Nr. 2013-1-LV1-LEO05-05342."— Transcript van de presentatie:

1 Q-Placements: VET-Enterprise Cooperation Samenwerking Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven LLP LDV Transfer of Innovation Project Nr LV1-LEO

2 Originele titel: «Q-Placements: VET-Enterprise Cooperation for Quality Assurance of VET Placements and Apprenticeships: Introducing Q-Placements Model» «Q-Placements» staat voor kwaliteit van BPV plaatsen of andere stageplaatsen, waar sprake is van leren en werken.

3 Project partners en landen:
The Latvian Chamber of Commerce and Industry (Latvia) Baltic Bright, Ltd. (Latvia) Official Chamber of Commerce and Industry of Terrassa (Spain) National Centre for Education (Latvia) MBO Raad, Dutch Association for Vocational Training and Adult Education (The Netherlands) Center RS za poklicno izobraževanje, Institute of the Republic of Slovenia for vocational education and training (Slovenia)

4 Achtergrond: Hoe kun je de kwaliteit borgen
Arbeidsmarktrelevantie > duaal leren De kwaliteit van duaal leren, stages of BPV beïnvloedt de kwaliteit van het beroepsonderwijs in z’n geheel; Hoe kun je de kwaliteit borgen?

5 Achtergrond: Veronderstelling:
Bepalend voor de kwaliteit van de stages zijn de competenties van de betrokken personen en de kwaliteit van communicatie en coöperatie Herkomst van de innovatie: Q-Placements project van de Kamer van Koophandel van Terrassa (Spanje), dat geleid heeft tot het Q-Placements Handbook

6 Doelstellingen Q-Placements project
Verbetering van de kwaliteit van nationale en/of transnationale stages of BPV door: Betere samenwerking tussen mbo scholen en stagebiedende bedrijven; Verbetering van de kwaliteit van de begeleiders, zowel van de scholen als van de bedrijven om betere begeleiding aan leerlingen te bieden voor, tijdens en na de stageperiode;

7 Doelgroepen van het Q-Placements Project:
Stagebegeleiders van de (mbo) scholen; Begeleiders van de stagebedrijven; Kwaliteitsmanagers van de scholen, managers van de scholen en van de stagebedrijven; Stakeholders en beleidsmakers die van invloed zijn op de kwaliteit van het leren (theorie en praktijk)

8 Q-Placements project stappen 1-2
Stap 1: Voorbereiding en analyse Kwaliteit van de BPV plaatsen: huidige procedure en de relatie met EQAVET Samenwerking tussen school en bedrijf (ook in buitenland) Kwaliteit van de betrokken staf. Q-Placements Handboek: wat kunnen we ervan gebruiken? Step 2: Ontwikkeling van een training; Richtlijnen voor een gezamenlijke training van de begeleiders/tutoren van de scholen en de bedrijven; Resultaat: Europese Train-the-Trainer Workshop voor bovenstaande doelgroep uit de partnerlanden De methode zal vervolgens in alle partnerlanden, daar waar mogelijk geïmplementeerd worden.

9 Q-Placements project stappen: 3-4
Stap 3: Gezamenlijke workshops voor begeleiders van scholen en bedrijven in de partner landen Er wordt een gezamenlijke training aangeboden gericht op verbetering van vaardigheden gericht op onderlinge communicatie, overeenstemming w.b procedures, effectievere wijze van begeleiding van de (mbo) leerlingen; Vervolgens verzamelen van feed back en aanbevelingen; Stap 4: Testen en mainstreamen Na de training zullen de begeleiders van de scholen en de bedrijven hun nieuwe vaardigheden toepassen/testen bij een nieuwe groep leerlingen tijdens de stage of BPV periode. Tenslotte zullen er seminars georganiseerd worden voor beleidsmakers om voor verbreding en implementatie te zorgen.

10 Wat laten we achter: Overzicht van huidige kwaliteitsborging van stage- of BPV plaatsen in Letland, Nederland, Spanje en Slovenië; Een geteste methode en trainingsprogramma voor de verbetering van de begeleidingsvaardigheden van de mentoren uit de scholen en bedrijven teneinde een kwaliteitsslag te maken w.b. de BPV periode. Getrainde mentoren van scholen en bedrijven uit Letland, Nederland, Spanje en Slovenië, die op hun beurt weer nieuwe mentoren kunnen trainen; Materiaal w.b. de methode om tot verbetering van de kwaliteit van stage- of BPV plaatsen te komen en zelfs tot een algemene verbetering van de kwaliteit van het beroepsonderwijs; Aanbevelingen en voorstellen voor verbetering van procedures, beleid, enz;

11 Q-Placements contact informatie: Manfred Polzin MBO Raad Tel:


Download ppt "Q-Placements: VET-Enterprise Cooperation Samenwerking Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven LLP LDV Transfer of Innovation Project Nr. 2013-1-LV1-LEO05-05342."

Verwante presentaties


Ads door Google