De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het circus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het circus."— Transcript van de presentatie:

1 Het circus

2 Wat is een circus Het circus is een plek waar je acts trucjes doet in een circustent.

3 Waarom hebben clowns een rode neus
Dat weet niemand. Misschien omdat een domme August altijd een beetje dronken lijkt en dronken mensen hebben vaak een rode neus. Of komt het doordat August nogal een struikelt en keihard op zijn gezicht valt? Een ander idee is dat de bekende Engelse clown Grimaldi lang geleden de rode neus heeft bedacht. Maar zie je een rode neus,dan denk je meteen aan een clown.

4 Hoe word je acrobaat? Circuskinderen groeien op tussen de acrobaten en maken al heel jong hun eerste handstand,spagaat en ‘bruggetje’. Dit is voor hen net zo vanzelfsprekend als leren lopen en fietsen. Woon je niet in het circus, dan kun je naar een circusschool. Voor veel circusacts is kracht en soepelheidnodig.

5 Gebeurt er wel eens een ongeluk
Ja en soms echt per ongeluk. De leeuw wil bijvoorbeeld zijn baasje even aaien,maar is vergeten dat hij enorme klauwen heeft, De dompteur heeft dan een grote kras op zijn arm. Om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken met het publiek gebeuren, staan er hoge hekken om de piste en lopen de roofdieren door een ijzeren looptunnel vanuit hun verblijf de piste in.

6 kun je alleen met je handen jongleren?
Nee hoor,er zijn ook andere vormen van jongleren. Bijvoorbeeld ’contactjongleren’.Een doorzichtige bal is dan altijd in contact met het lichaam van de jongleur en lijkt wel aan hem vast te plakken. De Chinese bordjes zijn ook populair in het circus, De jongleur laat verschillende bordjes tegelijk op stokjes draaien. Verder zijn er nog de voetenjongleurs. Het moeilijke woord hiervoor is ‘antipodisten’. Deze artiesten liggen op hun rug en laten met hun voeten kubussen door de lucht vliegen. Kijk niet raar op als je een antipodist ziet balanceren met een andere acrobaat Jongleren met mensen heet ‘Ikarische spelen’. Het is fantastisch om te zien hoe de een de ander met zijn voeten door de lucht gooit en weer opvangt. En in de lucht maakt de acrobaat het nog spannender door salto’s te maken.

7 WANNEER IS HET CIRCUS UITGEVONDEN
Meer dan tweeduizend jaar geleden stond in Rome, de hoofdstad van Italië,het eerste circus: Circus Maximus. Het was een enorm groot circus. Niet in een gebouw of in een tent, maar in de openlucht met tribunes van steen. In Circus Maximus kon je naar wagenraces kijken. Prachtige paarden die de wagens trokken, galoppeerden zo snel mogelijk naar de finish. Een spektakel waar de inwoners van Rome, de Romeinen, gek op waren! Later kwamen daar optredens van acrobaten, toneelspelers, muzikanten en wilde dieren bij. Als je nu naar Rome gaat, zie je alleen nog een grote grasvlakte met wat pilaren en een stukje tribune van het circus van toen.

8 WAT MOET JE KUNNEN? Je moet fit, lenig en sterk zijn. Als je bij een jeugdcircus hebt gezeten, is dat helemaal super, dan weet je al hoe het gaat in een circus! En het is heel handig als je goed kunt zingen, dansen of toneelspelen. Want als circusartiest ben je ook een soort acteur. Bovendien heb je een hele berg doorzettingsvermogen nodig. Als je trapezeoefening niet helemaal goed lukt, oefen je net zo lang totdat het perfect is – ook al heb je even geen zin. Voordat je op de circusschool begint, mag je eerst laten zien wat je allemaal kunt! Dit noemen ze met een deftig woord ‘auditie’.


Download ppt "Het circus."

Verwante presentaties


Ads door Google