De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie-avond groep 1-2 September 2014

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie-avond groep 1-2 September 2014"— Transcript van de presentatie:

1 Informatie-avond groep 1-2 September 2014

2 Een dag op school: Zelfstandig naar binnen:
-kinderen kunnen dit heel goed zelf -geeft rust in de gang -leerkracht heeft dan tijd en aandacht voor de kinderen Inloop: De kinderen komen zelfstandig naar binnen en hebben tijd om iets te vertellen tegen de juf/meneer of andere kinderen. Dagopening: In de kring bespreken we de dagen van de week, het weer, belangrijke zaken en de dagplanning. Grote kringen: instructie op het gebied van taal, rekenen, wereldoriëntatie en sociaal-emotioneel gebied. Kleine kringen: aansluitend op de grote kring wordt in deze kring verdieping, herhaling of extra uitleg gegeven. Werktijd: In deze tijd verwerken de kinderen zelfstandig de instructie die gegeven is in de grote kring of werken zij met behulp van ontwikkelingsmateriaal aan doelen die voor hen van belang zijn. Kinderen uit groep 1 krijgen 1x per dag een werkje van de leerkracht en mogen 2x vrij plannen. Kinderen uit groep 2 krijgen 1x per dag een werkje, kiezen 1x per dag zelf een werkje uit de kast en mogen 1x per dag vrij plannen.

3 Buiten spelen. Pauze: Kinderen hebben 15 minuten om hun drinken en eten op te drinken en te eten. Daarna mogen ze kletsen of een boekje lezen. Gymles/Spelles: Op maandag brengen de kinderen een gymtas mee. De kinderen kleden zich zelf om. We gymmen op dinsdag en donderdag.

4 Toetsen en observaties
Cito: In januari en mei/juni nemen wij bij kinderen van groep 1 en groep 2 de citotoets af op het gebied van Taal/woordenschat, rekenen. Voor groep 2 ook nog beginnende geletterdheid (najaar/voorjaar).

5 Kijk: 2 x per jaar vullen wij voor uw kind de KIJK in
Kijk: 2 x per jaar vullen wij voor uw kind de KIJK in. Dit is een observatiemethode op alle ontwikkelingsgebieden. Deze gegevens worden ook gebruikt voor het invullen van het rapport en de groepsplannen. Groepsplannen/beredeneerd aanbod: In dit schooljaar gaan wij starten met het werken met groepsplannen. In een groepsplan worden bepaalde doelen gesteld die door de kinderen behaald moeten worden. Deze doelen verwerken wij in het thema dat wij op dat moment draaien. (einddoelen SLO)

6 Praktische zaken Spelletjesochtend Creatieve ochtend Div. activiteiten
Verlofbrief Nieuwsbrief/themabrief Hulp in de groep Spelletjesochtend Creatieve ochtend Div. activiteiten

7 Bedankt voor uw aandacht!
Een fijn schooljaar toegewenst! Zijn er nog vragen?


Download ppt "Informatie-avond groep 1-2 September 2014"

Verwante presentaties


Ads door Google