De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond groep 1-2 schooljaar 2014-2015. Voorstellen Groep 1-2: Maandag: Natascha en Anouk Dinsdag: Annelies en Anouk Woensdag: Annelies en Anouk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond groep 1-2 schooljaar 2014-2015. Voorstellen Groep 1-2: Maandag: Natascha en Anouk Dinsdag: Annelies en Anouk Woensdag: Annelies en Anouk."— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond groep 1-2 schooljaar 2014-2015

2 Voorstellen Groep 1-2: Maandag: Natascha en Anouk Dinsdag: Annelies en Anouk Woensdag: Annelies en Anouk Donderdag: Natascha en Annelies Vrijdag: Natascha

3 Voorstellen ouders Klassenouders

4 communicatie 4 Wij streven naar een eerlijke en open communicatie met u, onder andere door: Website (Weekbert, nieuws uit groep,..) Klassenouders Informatie via de E-mail graag naar beide leerkrachten sturen. Adressen staan op de website.

5 Samenwerking Ouders (zorg voor ieder kind) GGD SMW Eventuele externe instanties Opleidingsschool Nummer Een Veldvestscholen Bibliotheek

6 Aanbod Thema’s gebaseerd op de belevingswereld van het kind. Wij vullen het thema met diverse activiteiten en een gevarieerd aanbod. De activiteiten zorgen voor spelenderwijs leren. De tussendoelen voor kleuters, (vast gesteld door de PO raad), komen middels deze activiteiten aan bod. Denk aan: -Ontluikende geletterdheid (woordenschat, letters, rijmen, klank-teken koppeling, analyse /synthese, benoemingssbelheid etc.) Dit zijn de leesvoorwaarden. -Ordenen (getalbegrip, kleuren, vormen, seriëren, classificeren, etc) -Dagstructuur (pictogrammen, kalender, foto’s) - Wij houden ouders hiervan op de hoogte via de website.

7 Toetsen / observaties / doorstroom: We hebben verschillende momenten waarop we de kinderen toetsen en observeren. Deze bevindingen leggen wij vast in een groepsplan en in een lln dossier in Op groepsniveau: Het pedagogisch klimaat in de groep Groepsplannen ( worden 3 keer per jaar besproken en aangepast) Grote kring/kleine kring Individueel: Ontwikkelingsmaterialen op verschillende niveau’s (Levelwerk) Gesprek met het kind tijdens werk en speelmomenten 7

8 organisatie Start is gezamenlijk in de groep, net zoals fruit eten en de dag afsluiting Splitsmomenten tijdens de kring ( zowel oudsten als jongste kinderen) 2 x per week splitsmoment oudsten- jongsten Tijdens de werkles maken we gebruik van beide lokalen en de aula Gymlessen worden, gezien het aantal kinderen en de veiligheid, gesplitst gegeven. 8

9 Afwegingen bij de doorstroom naar de volgende groep Het nemen van deze beslissing wordt gebaseerd op de brede ontwikkeling van het kind. Het nemen van deze beslissing is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van leerkracht, coördinator van zorg en ouders. De ouders worden regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de ontwikkeling. Minimaal 2 oudergesprekken in het jaar De gemaakte afspraken worden vastgelegd in het kinddossier in Parnassys.


Download ppt "Informatieavond groep 1-2 schooljaar 2014-2015. Voorstellen Groep 1-2: Maandag: Natascha en Anouk Dinsdag: Annelies en Anouk Woensdag: Annelies en Anouk."

Verwante presentaties


Ads door Google