De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond schooljaar 2012-2013 groep geel en oranje 2012-2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond schooljaar 2012-2013 groep geel en oranje 2012-2013."— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond schooljaar 2012-2013 groep geel en oranje 2012-2013

2 Agenda 1. Welkom ouders 2. Algemene uitleg 3. Vragen? Pauze 4. Uiteen in 2 groepen

3 Voorstellen Groep oranje: ma – vrij juf Hennita di – woe – don juf Annelies Groep geel: ma – di juf Leonie woe – don – vrij juf Natascha

4 Voorstellen ouders d.m.v. foto kind Klassenouders Oudervereniging

5 Voortgang in ontwikkeling Wanneer een kind 4 jaar wordt gaat het naar de basisschool. Moment van instroom vindt dus gedurende het hele schooljaar plaats. Wij kiezen er bewust voor om de kleuters in een heterogene groep 1/2 onderwijs te geven. Voor de ontwikkeling van de kinderen vinden wij dit een goede keuze. Op het eind van leerjaar 2 hebben echter niet alle kinderen even lang onderwijs gevolgd. Om toch de kinderen ook verdiepende activiteiten binnen eigen niveau (leerjaar) te kunnen bieden kiezen we ook bewust voor splitsmomenten. Dit jaar gaan we na de kerstvakantie deze splitsmomenten uitbreiden. De wet op het primair onderwijs spreekt van een onvertraagde ontwikkeling binnen een tijdvak van acht jaar. Gevolg is, dat kleuters, die geboren zijn tussen augustus en januari, in principe door kunnen gaan naar groep 3. De ontwikkeling van “school”rijpheid bij het jonge kind gaat sprongs gewijs en is niet makkelijk te meten.

6 Afwegingen bij de doorstroom naar de volgende groep Het nemen van deze beslissing wordt gebaseerd op de brede ontwikkeling van het kind. Het nemen van deze beslissing is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van leerkracht, coördinator van zorg en ouders. De ouders worden regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de ontwikkeling. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in het kinddossier. De uiteindelijke beslissing ligt bij de ouders.

7 Samenwerking Ouders (zorg voor ieder kind) GGD SMW Eventuele externe instanties Opleidingsschool Nummer Een Veldvestscholen

8 Beredeneerd aanbod Thema’s gebaseerd op de belevingswereld van het kind. Wij vullen het thema met diverse activiteiten en een gevarieerd aanbod. De activiteiten zorgen voor spelenderwijs leren. De tussendoelen voor kleuters, (vast gesteld door de PO raad), komen middels deze activiteiten aan bod. Denk aan: -Ontluikende geletterdheid (woordenschat, letters, rijmen, klank-teken koppeling, analyse /synthese, benoemingssbelheid etc.) Dit zijn de leesvoorwaarden. -Ordenen (getalbegrip, kleuren, vormen, seriëren, classificeren, etc) -Dagstructuur (pictogrammen, kalender, foto’s) - Wij houden ouders hiervan op de hoogte via de website. - Inleiding “ik tafel” door Natasja. Toetsen / observaties: We hebben verschillende momenten waarop we de kinderen toetsen en observeren. Dit leggen wij vast in een groepsplan en in een lln dossier in parnassys (computersysteem).

9 Vragen???? Koffie Foto’s (zie foto-album website)foto-album

10 Kijkje in de klassen


Download ppt "Informatieavond schooljaar 2012-2013 groep geel en oranje 2012-2013."

Verwante presentaties


Ads door Google