De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind?

3 Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?

4 Vraag 3: Heeft u bewust voor Alicebourg gekozen? Met de bijkomende vraag “WAAROM?” argumenteerden de ouders als volgt: 6,75% ouders vonden het internaat als belangrijk argument om Alicebourg te kiezen. 1,35% ouder vond het feit dat hun ouder(s) ook op Alicebourg hadden gezeten belangrijk voor deze keuze. 17,56% ouders vonden de discipline als belangrijk argument om Alicebourg te kiezen. 2,70% ouders vonden het feit dat we kleine klassen hebben voldoende om hun keuze te maken. 2,70% ouders hadden het gewoon van anderen gehoord dat Alicebourg een juiste keuze is. 2,70% ouders vonden de kwaliteit van ons onderwijs een motief om voor KTA Lanaken te kiezen. 1,35% ouder was zelf leerkracht op onze school, en vond het heel normaal om naar Alicebourg te komen. 6,75% ouders kende onze school, waardoor de keuze gemakkelijk was. 5,05% ouders hadden hun kind al in de basisschool van onze campus zitten, en lieten deze doorstromen. 2,70% ouders vinden de goede begeleiding van leerlingen op onze school belangrijk. Daarom die keuze. 2,70% ouders kozen voor Alicebourg omdat ze vonden dat het onderwijs in Nederland niet toerijkend was. 1,35% ouder koos onze school omwille van de veiligheid. De overige ouders (46,29%) gaven geen speciale reden op om naar Alicebourg te komen.

5 Vraag 4: Hoe vindt u de discipline in de school?

6 Vraag 5: Kent u de oudervereniging?

7 Vraag 6: Weet u wat de oudervereniging doet? Van de 31 ouders die de oudervereniging kenden waren er slechts 2 die wisten wat ORA inhield (via website) Hier gokten enkele ouders, zoals: ”bij het secretariaat?, bij de directie ?, de leerkracht misschien ?..... De meesten konden echter niet vertellen hoe ze in contact konden komen met ORA. Vraag 7: Weet u waar u terecht kan voor informatie over de oudervereniging? Vraag 8: Weet u dat u veel info over de oudervereniging kan terug vinden via een link op de website van Alicebourg? Nu wij die vraag gesteld hebben weten ze het allemaal ( dat hopen we)

8 Vraag 9: Gebruikt u smartschool? JA NEEN Nooit van gehoord

9 Vraag 10 & 11: Weet u wie u kunt aanspreken als uw kind een probleem heeft? Kent u de PB’s?

10 Vraag 12: Weet u hoe en waar u de PB’s kan vinden en/of bereiken? Van de 74 ouders, wisten 69 hoe ze hun respectievelijke PB konden bereiken, daarentegen hadden 5 ouders daar geen nood aan, en hebben ze zich daar ook geen zorgen over gemaakt hoe of waar deze mensen te contacteren zijn. Vraag 13: Vindt u contact leggen met onze school gemakkelijk? REDEN: -het is anders dan op de basisschool. -smartschool werkt niet -het is moeilijk telefonisch contact te krijgen. -hadden alleen maar contact met de directeur.

11 Vraag 14: Heeft u het schoolreglement gelezen? Vraag 15: Vindt u het schoolreglement duidelijk? Van de 61 ouders die het schoolreglement hebben gelezen, vonden ze allemaal dat deze duidelijk was.

12 Vraag 16: Zijn er onderwerpen in het schoolreglement waar u het niet mee eens bent? 79,7% van de ouders waren het niet eens met bepaalde items, zoals:- Belgen pet af, moslims niet ! - te strenge straffen - normen moeten gelden voor leerlingen en leraars. Vraag 17: Weet u dat piercings binnen de school of tijdens schoolactiviteiten niet toegestaan zijn?

13 Vraag 18: Bent u het hiermee eens?

14 Vraag 19: Bent u bekend met het antidrugsbeleid binnen de school?

15 Vraag 20: Bent u het hiermee eens?

16 Vraag 21: Bent u voor controles dienaangaande?

17


Download ppt "Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?"

Verwante presentaties


Ads door Google