De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014

Verwante presentaties


Presentatie over: "Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014"— Transcript van de presentatie:

1 Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014
ma, wo, do, vr: juf Marja di: men. Christ ma, di, (wo) juf Marlous (LIO-stagiaire)

2 Bereikbaarheid Van alle kinderen zijn telefoonnummer & extra nummer voor calamiteiten bekend (gegevens afgelopen jaar) -Wilt u eventueel veranderingen via het ouderportaal aan ons doorgeven?

3 Rapportage Rapportage: Eerste gesprek: welbevinden van het kind.
Daarna 2 portfoliogesprekken over het rapport. leerkracht instructiegroep: rapporteert aan de ouders en voert rapportagegesprekken leerkracht basisgroep: levert de gegevens aan van de vakken zoals gym, drama,wereldoriëntatie, muziek etc.

4 Hoe verloopt de dag in groep 3?
Ochtendprogramma: Ma, di, wo, do, vrij: instructiegroep Daar blijven ze de rest van de ochtend en eten er ook hun hapje. Middagprogramma: Start in de instructiegroep, daarna naar de basisgroep voor gym, muziek, drama, dans handvaardigheid/tekenen, techniek, WO. .

5 -> Plaats Alle kinderen hebben een vaste plaats in de instructiegroep. We kijken daarbij naar de aanpak (niveau/werkhouding)) -> Voorbereiding spullen klaar in lade/op tafel naamkaartje, blokje, potlood, gum, weektaak -> Dagplanning We bekijken samen de dagplanning op het digibord. Dit geeft kinderen duidelijkheid en houvast.

6 De vakken: Taal: technisch lezen, begrijpend lezen, spelling Rekenen
Schrijven Cijferschrijven Lezen (leeskwartier, Connect, computer) Verkeer

7 Taal (5x per week) Veilig Leren lezen:
We werken in 12 kernen, die telkens afgesloten worden met een toets. Taalles! veilig leren lezen

8 Rekenen (5x per week) Nadruk op: Tellen t/m 10- (20)
Schrijven van de cijfers en symbolen Koppelen van symbolen aan hoeveelheden Optellen en aftrekken t/m 20 Getalbegrip, meer en minder, getallen t/m 20 Tijd, geld, meten, vullen en wegen Les 17 en 18: toets. Hierna volgt extra oefenen (Maatwerk) met leerlingen die de toets onvoldoende gemaakt hebben of verdieping/verrijking (Meesterwerk) voor de leerlingen die de toets voldoende gemaakt hebben.

9 Rekenen Opbouw les: - Dagelijkse terugblik - Klassikale instructie
- Nieuwe stof wordt samen ingeoefend - Zelfstandig verwerken - Nabespreking en terugkoppeling - Gezamenlijke afsluiting

10 Schrijven (3-4 keer per week)
De nadruk ligt op het maken van de schrijfletters en later in het jaar de verbindingen te maken van de letters tot een woord. Cijferschrijven (2-3 keer per week) De kinderen leren de cijfers schrijven van 0 t/m 9.

11 Nakijken In begin: Wij kijken in het begin alles zelf na.
Wanneer wij merken dat kinderen over het algemeen goed werk leveren, spreken wij met hen af dat ze wanneer ze klaar zijn met het werk zelfstandig mogen nakijken. Foutjes: Bij foutjes (sterretjes *) moeten ze kijken of ze begrijpen wat ze fout hebben gedaan en of ze iets overgeslagen hebben/vergeten zijn. Hebben ze veel foutjes gemaakt in een opdracht dan moeten ze even hulp vragen aan de leerkracht. De leerkracht voert hier regelmatig controle op.

12 Computerhulp Inzet van de computers:
* Alle kinderen oefenen met het taalprogramma Veilig Leren Lezen * Alle kinderen gaan 1 keer per week werken aan het programma ‘hoofdwerk’ (automatiseren van sommen) * Een aantal kinderen krijgt specifieke oefeningen bv. ‘goed spel’, Interflits, woordenschat, e.d.

13 Weektaak Alle kinderen werken met een weektaak. (maandag - vrijdag)
De leerkracht leest de weektaakbrieven, voorziet deze van commentaar en geeft ze terug aan de kinderen. Intussen hebben zij al een nieuwe weektaak ontvangen. De nadruk ligt in het begin veel op de uitbreiding van de weektaak vanuit groep 2. In het begin van het schooljaar zijn bijna alle weektaken hetzelfde. N.a.v. niveau/tempo e.d. passen we die per kind aan. Krijgt het kind speciale begeleiding, dan staat dit vermeld op de weektaak!

14 Einde van de dag Opruimen
We ruimen alles weer op in de eigen lades en hebben dan meestal nog even 5 min. tijd voor een spelletje, of evaluatie. Weekopening en –sluiting Soms kunt u hierbij aanwezig zijn, zie hiervoor bericht hierover op het ouderplein. Verkeer Meestal is er op dit tijdstip ruimte voor het vak “verkeer” in de instructiegroep. Op woensdag kijken we “Leesdas Lettervos.”

15 Afsluiting U bent van harte welkom om een keer een ochtend mee te “draaien”! Zijn er nog vragen? Bedankt voor uw komst!


Download ppt "Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014"

Verwante presentaties


Ads door Google