De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een kijkje in de keuken….. Welkom! Jenaplan onderwijs Een dag op De Tuinen Rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen Toetsen Zorg De kring Wereldoriëntatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een kijkje in de keuken….. Welkom! Jenaplan onderwijs Een dag op De Tuinen Rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen Toetsen Zorg De kring Wereldoriëntatie."— Transcript van de presentatie:

1 Een kijkje in de keuken….. Welkom! Jenaplan onderwijs Een dag op De Tuinen Rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen Toetsen Zorg De kring Wereldoriëntatie Continurooster Vragen?

2 Jenaplan onderwijs -Uitgangspunt: ieder kind is uniek -Werken in stamgroepen Kinderen leren van elkaar en met elkaar. De zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Binnen de stamgroep wordt gewerkt op verschillende niveaus. Kinderen ontwikkelen van jongste tot oudste; ouderen helpen de jongeren. - 4 basisactiviteiten: gesprek, werk, spel en viering

3 Een dag op De Tuinen: - kring - instructie - weektaak/ dagtaak - evalueren

4 Rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen RekenenTaal/ spellingTechnisch lezen Begrijpend lezen Wereld in getallen Taal op maatVeilig leren lezen (3/4) Nieuwsbegrip (4 t/m 8)

5 Toetsen - Huiswerktoetsen: meestal gerelateerd aan het w.o.-thema (6 t/m 8) -Methodetoetsen: taal, rekenen, spelling, begrijpend lezen en technisch lezen -Niet-methodetoetsen: cito-leerlingvolgsysteem, entreetoets en cito-eindtoets

6 Zorg -Omgaan met verschillen (differentiëren) -Handelingsplannen -Extra begeleiding

7 De kring Wat doen we in de kring? -Vertelkring -Boekenkring -Spreekbeurt/ meeneemkring -Nieuwskring -Klassenvergadering -Gesprekken bijv. over sociaal-emotioneel onderwerp Waarom in de kring? -Iedereen kan elkaar goed zien en horen -Betrokkenheid bij het gesprek is hierdoor optimaal

8 Wereldoriëntatie -De zaakvakken worden in samenhang aangeboden in projectvorm. -Doen we met de hele groep. -Het project wordt vaak geïntroduceerd in de weekopening en afgesloten met een presentatie tijdens de viering. -Kinderen zijn zelf actief : zoeken zelf naar antwoorden op leervragen. -Leerkracht waarborgt leerdoelen.

9 Continurooster Tussen de middag: Buitenspelen van 12.00 tot 12.30 Daarna: lunch in de klas met eigen juf Om 15.00 naar huis

10 Heeft u vragen?

11 Bedankt voor uw komst!


Download ppt "Een kijkje in de keuken….. Welkom! Jenaplan onderwijs Een dag op De Tuinen Rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen Toetsen Zorg De kring Wereldoriëntatie."

Verwante presentaties


Ads door Google