De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond Groep 7-8

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond Groep 7-8"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond Groep 7-8
Maandag 19 september 2011 19.30 uur

2 Wat gaan we deze avond doen?
Kennismaking ouders/leerkrachten Informatie over specifieke zaken die spelen in groep 7 en 8 Na afloop kunt u lesmaterialen bekijken en is er gelegenheid om in andere groepen een kijkje te nemen.

3 De taakverdeling Anne: zij geeft op maandag, dinsdag en woensdag les aan groep 7/8 Ilona: zij staat op donderdag en vrijdag voor de klas.

4 Hoe wordt er gewerkt in groep 7 en 8?
Iedere lln heeft een weektaak, ze hebben taken per dag maar ook per week. Lln kijken werk zoveel mogelijk zelf na Veel werk wordt nabesproken en afgetekend als ‘gezien’ in het schrift

5 Activiteiten Kinderpostzegels, start 28 september Kerstmusical
Uitwisseling Borken Kinderboekenweek Vlieland: 8 t/m 15 juni (onder voorbehoud) Thema:Volwassen worden Entreetoets / Cito Sportactiviteiten Kennismaken voortgezet onderwijs

6 De gym We vertrekken om 8.30 vanaf school
Wanneer een leerling te laat is wordt die opgevangen door de leerkracht van groep 5/6. Als uw zoon/dochter later gebracht wordt of eerder opgehaald graag even voortijdig aangeven. Wanneer uw zoon/dochter niet mee kan gymmen dan graag een briefje van één van de ouders. De leerlingen mogen alleen nog maar deodorantrollers meenemen. De leerlingen van groep 8 krijgen 1 keer in de drie weken de opdracht om een gymles te organiseren.

7 Techniek De kinderen moeten op een ‘normale/ goede’ fiets meefietsen.
De kinderen mogen vanaf ‘Grijsen’ zelf naar huis fietsen. We hebben hiervoor wel éénmalig een briefje nodig met een handtekening van één van de ouders. Wie wil er mee fietsen tijdens deze ochtenden?

8 Cito-toets Groep 8: De eindcito is op 7,8 en 9 februari 2012 Groep 7:
9 januari is er een informatie avond voor de ouders van groep 8 leerlingen. Tijdens deze avond bespreken we dingen zoals Cito, Vlieland, afscheid groep 8 e.d. Groep 7: Groep 7 : entreetoets (8 juni t/m 15 juni ,in de Vlielandweek) Houdt u aub in deze week rekening met tandarts,- en dokerbezoek.

9 Huiswerk Proefwerken: zaakvakken: AK, GS en BI. Boekenbeurt
Boekverslagen (1) Werkstuk Spreekbeurt Werk van de weektaak Voor groep 8 na de kerst ook ander huiswerk

10 Internet protocol/ mobieltjes
Internetprotocol is besproken en ondertekend in groep 7/8. Het protocol staat ook in de schoolgids. Mobieltjes (mp 3 spelers e.d) in overleg mee naar school, onder schooltijd liggen ze in een bureaula van de leerkracht

11 Tot slot Bezoek aan de tandarts/dokter e.d graag via een telefoontje of briefje meedelen. Mocht er iets zijn dat u graag met ons wil bespreken dan kunt u altijd een afspraak met ons maken. Wilt u aangeven welke tijden u het beste uitkomen voor een rapportgesprek. Bedankt voor uw aanwezigheid. We hopen dat we er samen met de kinderen en u een leuk schooljaar van gaan maken!


Download ppt "Informatieavond Groep 7-8"

Verwante presentaties


Ads door Google