De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitzending bijgewoond van een tv programma.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitzending bijgewoond van een tv programma."— Transcript van de presentatie:

1 Uitzending bijgewoond van een tv programma.
Hiervoor ben ik na het programma Kunststof TV gegaan.

2 Algemene Informatie Een live talkshow over cultuur en kunst met gasten, reportage en muziek. Presentatie: Joost Karhof Kort filmpje 

3 Verwachting vooraf: Ik had verwacht dat het heel erg druk zou worden en dat je veel meer dingen ziet dan als je voor de televisie zit.

4 Ervaring Heel erg chaotisch en overal camera's om me heen. Ik moest ook een bepaalde houding aannemen zodat mensen thuis mij goed zagen zitten.

5 Trends Benoem 3 trends die je ziet terugkomen en hoe worden ze toegepast? Een trend is bijvoorbeeld dat het een heel erg goede structuur in het programma zit. Het heeft namelijk altijd dezelfde opbouw en planning, elke aflevering is hetzelfde dus mensen houden hier rekening  mee want dan weten ze meestal wanneer er bijvoorbeeld een leuk stukje komt. Een andere trend is dat het publiek er heel goed bij wordt betrokken. Dit is niet alleen met foto´s insturen of reacties plaatsen via facebook of twitter maar ook in de studio dat er aan mensen wat wordt gevraagd. De laatste trend is dat het zeer recent is. Ze hebben elke dag het laatste nieuws en bespreken dit, waardoor er een grote doelgroep zal kijken want die volgens het laatste nieuws.

6 Ik heb ook een interview kunnen houden met de presentator Joost Karhof.

7 Hieronder het gehele interview. (1/2)
Interview Joost Karhof (Presentator Nieuwsuur, Kunststof TV en soms DWDD): Welke opleiding heb je gedaan?  Ik heb de opleiding rechten gedaan, ik ben zelfs meester rechten. Maar ik voelde altijd al wat meer voor de journalistiek. Toen ik van de VWO af kwam werkte ik al voor de journalistiek. Dat deed ik toen 1x in de week. Ik deed toen sportverslagen maken voor de kranten in de buurt. Toen dacht ik ook wel van ik ga de journalistiek in, maar toen ik klaar was met de VWO hadden ze geen goede opleiding van journalistiek en vandaar dat ik rechten ben gaan doen. De advocatuur is helemaal geen slecht vak en ik heb het ook afgemaakt, omdat ik vond dat ik dat moest doen voor me eigen. Tijdens mijn studie rechten ben ik ook steeds meer de journalistiek ingegaan. In mijn 3de jaar werkte ik al fulltime in de journalistiek. Belangrijk is dat je je eigen goed kan inleven in de persoon die tegenover je zit en daar was ik altijd al goed in. Wat zijn de voor en nadelen van deze branche?  Voordeel: Heel leuk werk dat vooral, ik vind zelf dat er geen nadelen aanzitten. Je komt met heel veel verschillende mensen in aanraking, je staat met je neus altijd vooraan. Je komt met grote namen aan tafel denk aan ‘doe maar’ of internationale gasten. En je krijgt dan de vraag om hun de vragen te stellen die je vroeger misschien wel altijd wou stellen. Nadeel is misschien wel dat je ook geleefd wordt door de media. Je werkt veel in de avond dus je bent laat thuis en je moet soms ook weer vroeg op. Je hebt een druk leven en je hebt veel voorbereiding nodig, maar dat is wat ik zelf ook wou. Ik hou er van om een druk leven te leiden. Ik woon zelf in Den-Haag dus het is soms veel reizen maar dat maakt niet uit. Hoe is de werkgelegenheid in deze branche?  Er is nu een stuk minder werk, maar dat is overal nu wel met de crisis. Maar vroeger ging het allemaal wel makkelijk en rolde je er sneller in en kreeg je al snel contracten. Nu krijg je als nieuweling 3 maanden contracten en dat valt niet mee natuurlijk.

8 Hieronder het gehele interview. (2/2)
Hoe zit het met de kijkcijfers?  De kijkcijfers zijn heel belangrijk in deze branche. Bij de commerciële omroepen is dat nog meer dan bij de publieke omroepen, maar je word gewoon afgerekend op je kijkcijfers. Als je programma niet veel kijkers heeft hoe sneller het van de buis wordt gehaald. Wie was jou leukste gast ooit?  Van Kooten en de Bie heb ik gehad en dat was toch wel de leukste. Ook omdat hun mijn jeugdhelden waren van vroeger. Ik kom uit Den-Haag en dan weet je al hun verhalen natuurlijk. Dus dat was wel heel leuk en interessant . Kun je goed rondkomen van deze Branche?  Ja ik denk dat het geen slecht betaalt werk is. Het probleem is wel dat je tijdelijke contracten krijgt, zeker de nieuwelingen. Ook als vaste redacteur bij DWDD krijg je gewoon een 9 maanden contract. Maar qua geld is het niet zo slecht, omdat het door hoogopgeleiden wordt gedaan. Het verschil tussen commerciële en publieke omroepen qua geld is niet erg groot. Heeft u nog een gouden tip voor ons?  Het echt gaan doen! Gewoon proberen aan de slag te komen en al is het voor een tijdelijk contract. Je moet ergens beginnen en alle kansen aangrijpen die je krijgt. Laten zien dat je het kan zodat ze je blijven aannemen en je uiteindelijk een contract krijgt. Ik ben ook gewoon klein begonnen met huis aan huis kranten en toen naar sportverslagen schrijven en nu zit ik hier. Ik werkte vroeger ook nog bij Van de Valk en daar kreeg ik zwart geld en dat was veel meer dan met de sportverslagen. Maar op een gegeven moment denk je van dan maar minder geld maar relevante werkervaring opdoen en dat je, je eigen kan laten zien.


Download ppt "Uitzending bijgewoond van een tv programma."

Verwante presentaties


Ads door Google