De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ENQUETE ORA.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ENQUETE ORA."— Transcript van de presentatie:

1 ENQUETE ORA

2 Deze enquête werd gehouden tijdens de ouderavond op vrijdag 17 oktober 2008
en weerspiegelt niet de mening van alle ouders. Helaas waren er voor +/- 900 leerlingen die onze middelbare school telt, slechts een 300-tal ouders aanwezig. Hieruit werden er een aantal van ondervraagd m.b.t. deze enquête. Wij gaan ervan uit dat de afwezige ouders: - geen nood hebben aan een gesprek met de leerkrachten / directie, - verhinderd waren, - het niet wisten, - het helemaal vergeten zijn dat er een oudercontact was. Ervan uitgaande dat deze ouders zich bij de meerderheid aansluiten, kunnen we zeggen dat de gegevens die we tijdens deze enquête verzameld hebben objectieve waarden weergeven.

3 1. Welk onderwijsvorm volgt uw kind ?
De meeste leerlingen volgden als onderwijstype het ASO (60%), het TSO en BSO werden elk vertegenwoordigd door 20% van de ondervraagde ouders. TSO ASO BSO

4 2. In welk jaar zit uw kind ? 10,5% van de ouders vertegenwoordigden het 1ste leerjaar. 23,0% van de ouders vertegenwoordigden het 2de leerjaar. 25,0% van de ouders vertegenwoordigden het 3de leerjaar. 8,30% van de ouders vertegenwoordigden het 4de leerjaar. 23,0% van de ouders vertegenwoordigden het 5de leerjaar. 6,20% van de ouders vertegenwoordigden het 6de leerjaar. 4,00% van de ouders vertegenwoordigden het 7de leerjaar.

5 3. Hoe vindt u de discipline op school?
Onrechtvaardig / onredelijk 2,5% Te streng Niet streng 10% 10% 77,5% Normaal Helaas vonden 2,5% van de ouders dat de discipline op onze school onrechtvaardig en onredelijk is. Wij hebben aan deze ouders voorgesteld om deze kwestie te bespreken op de eerstvolgende samenkomst. Zij bedankten en hebben onze uitnodiging helaas verworpen. Misschien dat we via onze website toch nog de echte reden te weten komen, reacties altijd welkom.

6 4. Kent u de ouderraad (oudervereniging)?
Ja Neen Dit is een spijtig gegeven. Wat kunnen we als ouderraad nog doen om meer populariteit te verkrijgen bij de ouders? NB: alle suggesties zijn welkom !!!

7 5. Weet u waar u terecht kan voor informatie over de oudervereniging?
65% 35% Neen

8 6. Gebruikt u SMARTSCHOOL ?
67,5% 32,5%

9 7. Vindt u contact leggen met de school gemakkelijk?
92,5 % = JA 7,5% = NEEN

10 8. Heeft u het schoolreglement gelezen?
Neen = 25% JA = 75% Oeps !!!

11 9. Vindt u het schoolreglement duidelijk?
70% Te laat komers Straf studie Pesten, spijbelen, S c h o o l r e g l e m e n t JA 30% Afwezigheden NEEN

12 10. Zou ik u kunnen overhalen om lid van de oudervereniging te worden?
Heren, Wij gaan slechte tijden tegemoet. Na onze enquête blijkt er dat 97,5% van de ouders niet willen toetreden tot onze vereniging. Zij beweren ………………. te druk ? Geen Tijd ? En Wij Dan ? Teveel Werk ? Pfff !

13 Wij danken alle ouders voor hun deelname aan onze enquête


Download ppt "ENQUETE ORA."

Verwante presentaties


Ads door Google