De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Copyright by Gilles vinckier. Monnik worden. Iedere boeddhist zelfs kinderen kunnen voor lange of korte duur monnik worden in een klooster. Als je monnik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Copyright by Gilles vinckier. Monnik worden. Iedere boeddhist zelfs kinderen kunnen voor lange of korte duur monnik worden in een klooster. Als je monnik."— Transcript van de presentatie:

1 Copyright by Gilles vinckier

2 Monnik worden. Iedere boeddhist zelfs kinderen kunnen voor lange of korte duur monnik worden in een klooster. Als je monnik word dan word je ook kaalgeschoren. En in thailand gaan de wenkbrauwen er ook af.

3 Kleur De kleur van de kleding is : oranje,bruin of geel.

4 Bezittingen Een monnik mag maar acht bezittingen hebben namelijk: Een overkleed Een kleed Een onderkleed Naald Draad Een scheermes Een waterzeef Een kledingriem

5 Wat? Boeddhisten geloven dat boeddha één keer per jaar contact opneemt met de aarde en dat gebeurt toevallig op wesak. Het feest is op de dag van de volle maan van de zesde maand (tussen april en mei)

6 Traditie. De geboorte van Siddharta Guatama,de verlichting en de dood van Boeddha worden herdenkt. Er worden wesakkaarten verstuurd naar vrienden en familie. De kinderen mogen opblijven tot de maan opkomt. Iedereen versiert zijn huis met lantaarns en bloemen en gaat naar de tempel. Kinderen begroeten hun ouders met bloemen (boeddha zou geboren zijn in een bloementuin). Gelovigen lopen er met kaarsen of lampen omheen. Er zijn ook s’avonds optochten met lampionen.

7 Noem 8 bezittingen die je mag hebben als monnik? Geef een andere naam voor Boeddhadag? Noem 1 zaak wat ze doen op boeddhadag?

8 Noem 8 bezittingen die je mag hebben als monnik? Geef een andere naam voor Boeddhadag? Wesak Noem 1 zaak wat ze doen op boeddhadag? Kinderen geven bloemen aan hun ouders Een overkleed Een kleed Een onderkleed Naald Draad Een scheermes Een waterzeef Kledingriem


Download ppt "Copyright by Gilles vinckier. Monnik worden. Iedere boeddhist zelfs kinderen kunnen voor lange of korte duur monnik worden in een klooster. Als je monnik."

Verwante presentaties


Ads door Google